notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

IV. Budavári Sörfesztivál

hirdetes

Extrém hazai kézműves ízekkel és Magyarországon elérhetetlen cseh nedűkkel indul a fesztiválszezon

Határtalan sörünnep: június 12-én negyedik alkalommal nyitja meg kapuit a Budavári Sörfesztivál, ahol idén vendég országként a cseh sörnagyhatalom kap kiemelt szerepet a legjobb hazai főzdék és sörgyárak mellett. Prágai hangulat, Magyarországon elérhetetlen cseh sörök és extrém sörkülönlegességek várják a fesztiválozókat. A hagyományos nedűk mellett a birsalmás, a narancsos-korianderes, az erdei gyümölcsös, a banános, a szilvás és a müncheni recept alapján készült Kótyagos sört is csapra verik a négynapos rendezvényen. A bátrabbak a Kapucinus legújabb, közel 50 százalékos sörpárlatát is kipróbálhatják, a lágyabb ízek kedvelői a Cider Ligetben, a cigányzenét kedvelők pedig a Balkán Kertben szórakozhatnak a forró nyári éjszakákon. A folyékony kenyér széles kínálatán túl a zenei paletta is bővült: koncertet ad a nagysikerű Majka es Curtis, de lesz Boney M élő koncert Sheyla Bonnick-kal, „We Love The 90s” retro megabuli a pénteki napon, Caramel pedig a sörünnepen énekel utoljára szeptemberi nagykoncertje előtt Budapesten.

Retró buli az idei Budavári Sörfesztiválon!

Sörgasztronómia határok nélkül

 
Június 12. és 15. között negyedik alkalommal rendezik meg a Budavári Sörfesztivált, amelynek ezúttal is a Vár hangulatos teraszai és udvarai adnak otthont. A látogatók 200 féle sörrel, a hazai gyárak klasszikus ízeivel, a kézműves sörfőzdék egyedi ízesítésű nedűivel és a cseh mellett belga, angol, ír, német, szlovák és holland sörkülönlegességekkel találkozhatnak. A Fóti Kézműves Sörfőzde többek között az erősen komlózott, zamatos Fóti Zwickelt kínálja, de díjnyertes sörökkel készülnek a miskolciak is. A Zip’s Brewhouse keserédes, asztalszilvás-mazsolás aromájú Imperial Stout söre, amely nemrég ezüstérmet szerzett egy írországi nemzetközi versenyen, szintén a fesztivál egyik főszereplője lesz.
 
A Bors Serfőzde a legújabb – a korábbinál is karakteresebb ízű – Little John Reloaded mellett az Anonymus elnevezésű klasszikus amerikai IPA-val készül, ami a maga citrusos, narancsos ízesítésével garantáltan leveszi az embert a lábáról. A Bäder sörház pedig a nevéhez hűen a pajkos, narancsos-korianderes ízesítésű Betty Babe nevű sörkülönlegességével várja a nagyérdeműt. A desszertsörre vágyók sem maradnak szomjasak: a Gyertyános Serfőzde a legújabb birsalmás és szilvás söreivel kínálja őket, amelyek 5.5 százalékukkal kicsit erősebbek a megszokottnál. A fesztivál nem fog csalódást okozni az erős nedűk kedvelőinek sem: a Hopfanaticnál ezúttal is kedvükre kortyolhatják a 8.5 százalékos dupla IPA típusú Nohoplimitet, a bátrabbak pedig megkóstolhatják a Kapucinus 50 fokos sörpárlatát is.
 

"Magyarország egy igazi sörnagyhatalom"

 
„Az elmúlt évek bebizonyították számunkra, hogy Magyarország egy igazi sörnagyhatalom, Budapest pedig szépen lassan a sörgasztronómia regionális központjává válik: sorra nyílnak a kézműves sörözők és egyre elterjedtebbek a sörvacsorák is. A Budavári Sörfesztivál már a kezdetektől fogva élharcosa volt ennek a folyamatnak, mára már hagyományteremtőnek is tekinthető a rendezvényünk” – mondta a Kurucz Dániel, a Budavári Sörfesztivál egyik főszervezője, aki szerint nagyon fontos, hogy a nagy sörgyárak hagyományos ízei mellett a kisüzemi sörfőzdék termékei is kellő figyelmet kapjanak. „Sörgasztronómia határok nélkül. Leginkább így lehet röviden összefoglalni, hogy mit kínál a IV. Budavári Sörfesztivál. Számos meglepetést tartogatunk, de annyit már most elmondhatok, hogy a jól ismert belga, ír és német nedűk mellett olyan cseh sörkülönlegességeket is megkóstolhatnak vendégeink, amelyek a magyar közönség számára eddig ismeretlenek vagy elérhetetlenek voltak” – tette hozzá Kurucz Dániel.
 
A négynapos fesztiválra kitelepülő kisüzemi sörfőzdék szerint a magyarországi sörkultúra ápolása elképzelhetetlen a hazai vállalkozások szakértelme nélkül. „Örömünkre szolgál, hogy idén is bemutathatjuk a nagyközönségnek az évtizedek alatt tökéletesített termékeinket és újdonságainkat, ezzel is bizonyítva, hogy a sör a gasztronómia szerves része. A négynapos sörünnep ugyanakkor nemcsak nekünk, hanem az egész országnak jó lehetőség: a fesztivál külföldi vendégei úgy utazhatnak haza az esemény után, hogy a magyar fővárosba már a folyékony kenyér miatt is érdemes visszatérniük”– mondta Vaskó György, a Kisüzemi Sörfőzdék Egyesületének elnöke.
 
Idén a sörkínálat mellett a zenei paletta is bővül: koncertet ad majd Majka & Curtis, de a We Love the 90s nagyszabású 90-es évek retro partiján olyan fellépőktől hallhatjuk a legnagyobb slágereiket, mint az Animal Cannibals vagy a Kozmix. A valódi diszkó hangulatért pedig a Boney M-ből ismert Sheyla Bonnick felel majd, Caramel pedig a budavári sörünnepen lép fel utoljára Budapesten az őszi nagykoncertje előtt.
 
A vendégek ismét 4 deciliteres betétdíjas üvegkorsókban fogyaszthatják a minőségi söröket, a kísérletező kedvű sörimádók pedig 2 deciliteres kóstoló adagokat is választhatnak, hogy még több fajta nedűt próbálhassanak ki. A napijegyért változatlanul 1999 forintot kell fizetni, amely tavalyhoz hasonlóan tartalmazza az első korsó sör árát is.
 

További információ: 

 
Biacsics Boglárka, FLOWPR, biacsics.boglarka@flowpr.hu 06/20- 0620 665 03 93
Andrássy Eszter, FLOWPR, andrassy.eszter@flowpr.hu 06/20-210-8652 
Facebook: facebook.com/budavarisorfesztival
Honlap: www.budavarisorfesztival.hu
 
hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Lakberendezési szakszótár

Szódabikarbóna

A nátrium-hidrogénkarbonát (nátrium-bikarbóna, régiesen kettedszénsavas szikeny vagy köznapi... Tovább

Pihenés

Mi a pihenés?   A pihenés fizikai és szellemi erők teljes értékű... Tovább

Tovább a lexikonra