notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

Ezek nélkül sose írd alá a bérleti szerződés - albérlet kisokos mindenkinek

hirdetes

Mire kell odafigyelned egy albérleti szerződésnél? Ezek nélkül sose kösd meg

Váczi Péter

Mindenkinél eljön az a pont, amikor szeretne egyedül élni, ez pedig elsősorban diákként egyet jelent egy lakás bérlésével. Szakértőnk mostani cikkünkben segít, ugyanis gyakorta követnek el hibát az emberek, amikor egy lakás bérléséről van szó – ezek nélkül semmiképpen se írd alá az albérleti szerződést!

Szerződés

Természetesen minden ember végső célja egy saját lakás, ház megvásárlása, mégis előzetesen a legtöbbüknek egy albérlet mellett kell dönteniük – persze ebben az esetben sem lesz egyszerű megtalálni a tökéleteset. Mindenkinek mások az igényei, nem mindegy milyen a nagysága, a felosztása, bútorozott-e vagy sem, mennyire könnyen lehet azt megközelíteni…


Amennyiben már megtaláltuk a megfelelőt, akkor érdemes kitérni a bérleti szerződésre is – hiszen vannak benne olyan pontok, amik létfontosságúak lesznek a jövőre nézve. Arról pedig szó sem lehet, hogy szerzőség nélkül béreljük a választott lakást, akármennyire is szimpatikus a főbérlő…

hirdetes


Nem érdemes szerződés nélkül bérelni


Lehetséges, hogy olyan albérletet találtál, ahol első látásra szimpatizáltok egymással a főbérlővel, esetleg utóbbi ismerősöd, barátod vagy családtagod – mégis, nem érdemes szerződés nélkül kibérelned leendő lakásodat egyik esetben sem. Egy bérleti szerződés nem csak a bérlő, de a bárbeadó részéről is rendkívül fontos.


Ennek legfőbb oka, mint ahogy sokszor halljuk – a szó elszáll, az írás megmarad. Amennyiben csak szóban történik meg a megállapodás, akkor nincs lefektetve megfelelően kinek milyen jogai, kötelezettségei vannak. Abban az esetben pedig, ha a bérleti idő alatt valamilyen probléma merül fel, megsérül vagy elromlik valami, esetleg nem történik meg a bérleti díj befizetése, ez lesz majd az a dokumentum, ami képes meghatározni a továbbiakat – kinek mi a felelőssége, ha megszegné az egyik fél a megállapodás feltételeit.

hirdetes


Ezzel a magánokirattal, a legrosszabb esetben is, ha nagyon rosszul alakulnak a dolgok is képes lesz peres úton érvényesíteni a felek jogait.

 

Cikkünk még nem ért véget – a bérleti szerződés fontos pontjairól a következő oldalon olvashatsz!
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Karácsonyi dekoráció

A karácsony már egy szívet melengető szó, egyetlen dolog van ebben az ünnepben, amit rengeteg... Tovább

Advent

Advent (ádvent, úrjövet) a keresztény kultúrkörben a karácsonyt (december 25-ét) megelőző... Tovább

Tovább a lexikonra
Kis lakás Színes ötletek