Lakberendezési slágerek - trendi lesz 2013-ban is

Szita Lili

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

YouTube

Vannak, amik sosem mennek ki a divatból, vagy legalábbis mindig vissza visszatérnek időről időre, ha lakberendezésről van szó. Íme a tuti befutók az idei évre.

 

 

 

Lakberendezési trendek 2013-ban: mázas kerámia lámpák

A lámpák egyre inkább az otthonok divat kiegészítőivé válnak, és a lakás ékszereiként funkcionálnak. Lenyűgöző forma és mintaválaszték, a töklámpa alakú formáktól kezdve a finoman kidolgozott, kedvelt kék és fehér kínai designban tündöklő, klasszikus darabokig bezárólag, bár a designerek mostanában az egyszínű lámpákat részesítik előnyben.
 

Lakberendezési trendek 2013-ban: terepszín

Egyszerre mindenhol csak ott van, a terepszín újra trendi lett az otthonokban. 
 

Lakberendezési trendek 2013-ban: szűrt fény

Minden fényforrás más és más hatást képes elérni. A megfelelő fényhatással rengetegféle hatást kiválthatunk, a fények adják meg tulajdonképpen a szoba hangulatát, és a benne élők közérzetét is nagy mértékben meghatározzák. Még a leglélektelenebb szobát is képesek megtölteni hangulattal és érzelmekkel.
 

Lakberendezési trendek 2013: bronz mindenhol

Bronz gyertyatartók, bronz tükrök bronz tálak, kilincsek – reneszánszát éli a bronz. Ráadásul akár modern, akár klasszikus otthonokról legyen is szó, mindenhol gyönyörűen illeszkedik. 
hirdetes
A fém aranyos ragyogása eleganciát és finomságot kölcsönöz a helyiség hangulatának. Ráadásul jól megfér más fémekkel, és a kor, akár csak a jó bornak, jól áll neki.
 

Lakberendezési trendek 2013-ban: kusza, vad kert design

Rengeteget változtak a kertek mostanság. Régebben, a kertek katonás rendet tükröztek, élre vágott sövényekkel, szigorú alakzatokat formálva, amely tulajdonképpen a vadon iránt érzett félelmeink feletti győzelmet testesítette meg. Manapság, hogy egyre nagyobb becsben tartjuk a vadont, inkább valami természetes, burjánzó és kusza kertet akarunk magunk körül tudatosan megteremteni.
 

Lakberendezési trendek 2013-ban: Lajos korabeli stílus

Egyenes vonalak, precizitás, és klasszikus minták testesítik meg a XIV. Lajos korabeli hangulatot. És ez a klasszikus harmónia még mindig rengeteg embert hoz lázba.
 

Lakberendezési trendek 2013-ban: fűszövet

A fűszövet tapétákban rejlő végeláthatatlan lehetőségek nyilvánvalóak. Meghittséget és életet képes adni bármilyen falnak, helyiségnek, miközben a természetesen rostszerű anyag az otthont tökéletesen zabolátlan patinával tölti meg.
hirdetes
 
 

Lakberendezési trendek 2013-ban: otthon, középpontban a kerttel

A kertészet tudománya, stratégiával alkalmazva, tulajdonképpen további négyzetmétereket képes adni az otthonod területének. A kert akár olyannyira egységben lehet a házzal, hogy maga a fedett rész válik másodlagossá. Sokakban megvan az igény az otthon intimitásának létrehozására, erre is számos lehetőség nyílik a megfelelő kert kialakításával. Harmóniában a természettel.
 

Lakberendezési trendek 2013-ban: 20.századi bútorok

A designerek egyre inkább a feszegetik a lakberendezés és művészet határát, új, ismeretlen anyagokat és formavilágot alkalmazva.
 

Lakberendezési trendek 2013-ban: szokatlan virágminták

Sosem elég belőle, lágyság és vadság együtt.
 
 

 

 


Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában
Kiegészítők

Lakberendezési szakszótár

Kőalkotás

A száraz kőművészet egy mára már csak kevés helyen őrzött hagyomány. Lényege, hogy a... Tovább

Irodatakarítás

Irodatakarítás Budapest és oszrágszerte   Célunk: megteremteni a harmóniát az... Tovább

Tovább a lexikonra