Gyömbéres mézeskalács recept - a vendégek kedvence lesz!

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

YouTube

Az idei karácsony sztárja lesz ez a gyömbéres mézeskalács, a család összes tagja és még a vendégek is imádni fogják, annyira finom és omlós! Ráadásul nagyon egyszerű elkészíteni!

Ha már az orrodba érzed a karácsonyi illatokat, és felszerelted a kandalló köré az égősort, akkor nincs más dolgod, mint, hogy beszerezd a megfelelő karácsonyi süteményrecepteket is. Most mutatunk egy mennyei gyömbéres mézeskalács receptet, ki kell próbálnod! Garantáltan a vendégsereg kedvence lesz, annyira finom íze van! Mi biztosan így készítjük idén is!

 

Hozzávalók:

115 gramm szobahőmérsékletű vaj

65 gramm barnacukor

1 tojás

155 gramm méz

0,5 teáskanál fahéj

0,5 teáskanál őrölt gyömbér

0,5 teáskanál szerecsendió

0,5 teáskanál bors

0,5 teáskanál szódabikarbóna

375 gramm liszt

 

Lapozz egyet és nézd meg hogyan készül ez a gyömbéres mézeskalács!

Elkészítés:

hirdetes

1.Egy tálban keverd el a puha vajat a barna cukorral. Ehhez a művelethez használj közepes fokozatra állított konyha robotot.

hirdetes

2.Addig keverd, míg a hozzávalók jól összeállnak, és a cukorban a lehető legkisebbek lesznek a szemcsék.

 

3.Add hozzá a masszához a tojást, és a mézet. Ha azt szeretnéd, hogy aromásabb legyen a mézes pogácsád, akkor használj hárs mézet. Ezután keverd hozzá a fűszereket, és a szódabikarbónát.

4.Végül keverd hozzá a megszitált lisztet, és egy fakanál segítségével keverd jól össze. Ebben a fázisban már ne használj robotgépet, mert túl sűrű a massza.

 

Lapozz egyet és mutatom a további lépéseket!

5.Annyi lisztet adj hozzá, hogy a massza ne legyen se túl ragadós, se túl kemény. Formázz cipót, csomagold háztartási fóliába, és a tedd a hűtőszekrénybe pihenni 1 órára. Akár egész éjszakára is hagyhatod, ha csak másnap akarod elkészíteni.

6.Mikor kivetted a hűtőből, vágd kétfelé a masszát az egyik felét helyezd egy sütőpapírra, és borítsd be egy sütőpapírral, majd nyújtsd ki. Vágj belőle különböző formákat. Ugyanezt a műveletet végezd el a másik darab masszával is.

 

7. A 175 fokra előmelegített sütőben süsd 7-12 percet.

8. Ezek után díszítheted kedved szerint. Kész is vagy! Ugye, hogy nem volt byonyolult? Kellemes falatozást kívánunk!

 

Forrás: tudasfaja.com


Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában
DIY Háztartás Konyha

Lakberendezési szakszótár

Herceghalom

Herceghalom Budapesttől 26 kilométerre fekszik, a “Budapest zöld kapujaként”... Tovább

Hóember

Hóembert már lehet készíteni akár zokniból (elkészítését itt találod), akár műanyag... Tovább

Tovább a lexikonra