notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

Tarhonyás hús volt az egyik kedvencünk a menzán!

hirdetes

Emlékszel a tarhonyás húsra? Imádtuk!

Bettina, NA

Emlékeztek azokra az ételekre, amiket csak a menzáról szerettünk meg? Ilyen például a tarhonyás hús! Ezt tuti, hogy az iskolai menzán lehet a legjobb ízűen enni! Megszereztük a menzás tarhonyás hús receptet! 

Menzás tarhonyás hús

Emlékszel arra, hogy milyen volt az a nap, amikor az iskolai menzán a menzás ételek közül pont a kedvencedet készítették? Sokszor nagyobb örömet okozott jól lakni a mnezán, mint ötöst kapni a legnehezebb tantárgyból vagy a legszigorúbb tanárnál. Nagy valószínűséggel neked is van olyan kedvenc ételed, amit a menzán szerettél enni a legjobban. A legtöbbször nem a nagyüzemi menzás ételekkel szeretünk igazán jól lakni, de itt is van kivétel. Néhány ételből pont a menzásat szertetjük a legjobban és ilyen a tarhonyás hús is! Utána jártunk, hogy mitől olyan finom a tarhonyás hús a menzán és megszereztük a menzás tarhonyás hús receptet! Próbáld ki te is, hogy felidézhesd a régi ízek örömét!

hirdetes

Hozzávalók:

  • 1 kg pulykacombfilé
  • 3 kápia paprika
  • 3 bögre tarhonya
  • 5 dkg kolozsvári szalonna
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 ek zsír (kacsa, liba, sertés)
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 1 tk kakukkfű
  • 1 tk pirospaprika
  • frissen őrölt bors



Elkészítése:

A húst alaposan megmossuk és nagyjából 3 cm-es kockára vágjuk.A kolozsvári szalonnát apró csíkokra vágjuk, és 2 ek zsíron megpirítjuk, majd megdinszteljük rajta az apróra vágott vöröshagymát.Rátesszük a húst, és fehéredésig pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk kakukkfűvel, pirospaprikával, aláöntjük a bort, és fedő alatt a hús puhulásáig pároljuk. Az elfőtt levet kevés vízzel pótoljuk.Egy másik edényben a maradék zsíron megpirítjuk a tarhonyát, majd felöntjük dupla mennyiségű vízzel, sózzuk, és fedő alatt lassú tűzön megfőzzük. Néha megkavarjuk.Amikor elkészült a tarhonya és a hús, összeöntjük őket. Hozzáadjuk a kockára vágott paprikát, elkeverjük, és savanyúsággal tálaljuk.

hirdetes

A következő oldalon két videót is találtok, ínycsiklandó tarhonyás hús receptekkel. Melyik szerinted a jobb? Lapozz kérlek! 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Lakberendezési szakszótár

Széf

Manapság nem elég, ha elzárjuk értékeinket, ténylegesen biztonságban kell tartani... Tovább

Ecet

Az ecetsav, más néven etánsav, szerves vegyület, képlete CH3COOH. Könnyen felismerhető, mert... Tovább

Tovább a lexikonra