notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

Tippek klímaválasztáshoz a szakemberektől, hogy ne érjen minket meglepetés!

hirdetes

3 Fontos tényező, amelyet figyelembe kell venni a klímaválasztás során

SzSz
Klímaválasztás

2.       Több szoba hűtése egyszerre


Sokan döntenek úgy, hogy kettő vagy több szobába is szeretnének több beltéri egységet beszereltetni egy kültéri egység felszerelésével. Ezt a multi klímával lehet megtenni. Ennek költsége azonban nyilvánvalóan több lesz, hiszen ezek felszerelése és maguk a berendezések is drágábbak. Bár sok gyártó kínál erre megoldást, nagyságrendileg 20-30%-kal magasabb árral kell számolnunk mintha különálló berendezéseket szereltetnénk. 


A multi klímákat abban az esetben érdemes választani, ha nincsen elég hely a különálló kültéri egységek felszerelésére, vagy nem lenne esztétikus a több kültéri egység látványa. Ennél a fajta klímáknál azonban, ha meghibásodás történik az a komplett rendszert érinti, így érdemes alaposan átgondolni, hogyha több szobát szeretnénk hűteni melyik módszert választjuk. 


Ha több szoba hűtését szeretnénk megoldani a legjobb, ha profi szakembert kérdezünk meg. A BudaKlíma szakemberei többféle megoldást is kínálnak klímaszerelés kapcsán. Minden esetben a felmérés az egyik legfontosabb tényező a klímaszerelés előtt, hiszen az összes lehetséges szempontot figyelembe tudja venni a megbízott cég és ez alapján tud megfelelő árajánlatot és klímaberendezést ajánlani.  

hirdetes


 
3.       A minőséget tartsuk szem előtt


Klímaválasztás során, ahogy a legtöbb műszaki cikk esetén is érdemes a minőséget választani. A klímák összetett berendezések, amelyeknél rengeteg szempontot kell figyelembe venni. Működésük során számos hibalehetőség előfordulhat, amelyek általában a legnagyobb kánikula idején következnek be, és jelentős költséggel járnak. Ha egy minőségi berendezést választunk, akkor biztosak lehetünk abban, hogy akár évtizedes távlatokban is megbízhatóak lesznek, és megfelelően fogják ellátni feladatukat. Tehát a legjobb, amit tehetünk, hogy olyan klímát vásárlunk, amely valóban megbízható és értékálló lesz a későbbiekben egyaránt, rendelkezik hazai márkaképviselettel és stabil szervizháttérrel, garanciákkal egyaránt.


 
De honnan ismerhető fel a minőségi klímaberendezés?


A klímaberendezésekkel kapcsolatban érdemes hallgatni a tapasztalt szakemberre és megfogadni tanácsukat. Laikusként olyan szempontokat kell figyelembe venni, mint, hogy a klíma működési paraméterei ne változzanak, ne romoljanak az idő haladtával, ne legyen hangosabb a kültéri egység, ne emelkedjen meg az áramfogyasztás és ne változzon a komfortérzet, amiért az egész beruházás végül is megtörtént! 

hirdetes


Egy jó klímaberendezés több év múlva is ugyanolyan műszaki paraméterekkel működik, mint az első napon: nem zúg, nem ereszti el a hűtőközeget minden évben, nem kell utántölteni. Egy alsóbb árkategóriába tartozó klímának 4-5 éves használat után akár be is sárgulhatnak a műanyag elemei, amely nem túl esztétikus látvány a nappalinkban. Ne válasszunk olyan klímát, amelynek szervízhátteréről nem találunk semmilyen információt, hiszen ezeknek javítását általában egy cég sem vállalja el és az olcsó választás végül drága döntés lesz. 


 
Klíma beszerelés Budapesten? Keresse fel a BudaKlíma profi csapatát, és segítenek Önnek a megfelelő klíma kiválasztásában!
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Lakberendezési szakszótár

Járda

A járda vagy gyalogjáró a gyalogosok közlekedésére... Tovább

Ragasztószalag

A ragasztószalagot nagyon szuper módon felhasználhatjuk egy lakás vagy szoba festésénél, és... Tovább

Tovább a lexikonra