notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

Tippek klímaválasztáshoz a szakemberektől, hogy ne érjen minket meglepetés!

hirdetes

3 Fontos tényező, amelyet figyelembe kell venni a klímaválasztás során

SzSz

Minden építőipari munkálat előtt számos kérdés, bizonytalanság és tévhit felmerülhet a megrendelőben amikor tárcsázza egy kivitelező telefonszámát. Milyen embereket engedek be a lakásomba? Milyen állapotban lesz a lakás amikor elkészül a szerelés? Korrekt munkát kapok a pénzemért? Tudom érvényesíteni a garanciát, ha meghibásodik a berendezés? A szomszédokkal nem lesz konfliktusom a munkálatok miatt? Milyen engedélyek szükségesek a klímaszereléshez? Hol lenne a légkondicionáló optimális helye a lakásban? Milyen klímát vásároljak? Melyik klíma tudja legjobban kiszolgálni az igényeimet?

Klímaválasztás

A mai építőipai helyzetben a vásárlói oldalon olyan meglepetések érheti a gyanútlan megrendelőket amire nem lehet felkészülni, így már a felújítás- korszerűsítés előtt érdemes tájékozódni a kivitelezők hátteréről, referenciákról, vásárlói tapasztalatokról.


 
A légkondicionáló rendszer kiválasztása kihívást jelentő feladat lehet, mivel ez egy hosszú távú beruházás családja és otthona számára. A rengeteg hirdetés között sem annyira egyszerű eligazodni és megtalálni a számunkra legmegfelelőbbet. Most összeszedtünk 3 olyan dolgot, amellyel egyszerűbb a választás!


 
Alapos piackutatásra van szükség ahhoz, hogy megtalálja az egyedi igényeinek megfelelő klímaberendezést. Egy megbízható vállalkozó segíthet kiválasztani a legjobb rendszert, amely minden igényünknek megfelelhet. Ne feledje, hogy a megfelelő klíma megtalálása nem csak a legjobb márka vagy a legjobb modell megtalálása.

Íme néhány tanács, amely segít megtalálni a tökéletes kílmaberendezést és egy megbízható kivitelező céget a beszerelésére:

hirdetes


 
1.       Nem biztos, hogy a drágább a jobb


Általános szabály a klimatizálás kapcsán, hogy mindig előre gondolkodjunk. Mivel a szezon hamar berobban, egyre nehezebb lesz elérnünk bármilyen klímákkal és klíma beszereléssel foglalkozó céget, ha nem döntünk időben a beruházásról. A tavasz második felében már általában hosszú várólistákkal találkozhatunk a komolyabb és megbízható cégeknél és rizikósak azok a vállalkozások, akik a munka hiányában rövid határidőre is tudnak kivitelezést vállalni.
A klímaszerelés során nem lesz olyan, hogy ami olcsó az jó is. Az olcsó szó relatív fogalom, de aki klímát szereltet be otthonába és minőségi munkát szeretne kapni a pénzéért, az számoljon a költségekkel is. A minőségi munkát mindig érdemes megfizetni, ha nem szeretnénk csalódni és belefutni esetleges plusz költségekbe, amelyet a klíma javíttatására kell költenünk. 

hirdetes


Nagyságrendileg egy szobára számolva a klimatizálás valós költsége bruttó 200-250 ezer Forint. Természetesen ez függ a klímaberendezés típusától és a kivitelezési megoldástól egyaránt. Ebben az árban szerepelnie kell a szerelésnek, az anyagoknak és egy közepes árfekvésű klímaberendezésnek. Nagyjából ezzel az árral számoljunk, ha normál minőségű klímát szeretnénk otthonunkba szereltetni. 


Ha ennél olcsóbb megoldásokkal találkozunk, akkor arra készüljünk fel, hogy a kínálatból kifutó, esetleg noname, a piacon ismeretlen márkát, műszakilag elavult klímát szeretnének ránk sózni. 


Minden esetben ragaszkodjunk a számlához és a garanciajegyhez, amivel később érvényesíteni tudjuk egy meghibásodás esetén az érdekeinket!
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Lakberendezési szakszótár

Bordűr

  Bordűr, avagy díszítőszegély, más néven: szegélydísz, keret; Valamilyen tárgy... Tovább

Niagara-vízesés

Ez a látványos és a világon egyedinek számító természeti képződmény az Egyesült Államok... Tovább

Tovább a lexikonra