notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

Zöldborsó krémleves: végre itt a friss zöldborsó, készíts belőle isteni finom zöldborsó krémlevest

hirdetes

Mennyei zöldborsó krémleves friss borsóból, aminek minden cseppje kincset ér

CZs, NA

Minden évben alig várom a friss zöldborsó idejét. Teljesen mindegy milyen ételről van szó, ha zöldborsó van benne, nekem jöhet! Ebből az időszakból biztosan nem hiányozhat néhány isteni, zöldborsós finomság, mint például ez a mennyei krémleves! Egyszerű, gyors, nagyon finom!

Zöldborsó krémleves recept

Isteni finom, egészséges alapanyag, amit a diétádba is beilleszthetsz

Hiba lenne azt gondolni, hogy diéta alatt nem érdemes zöld borsót fogyasztani. Az ugyan igaz, hogy viszonylag magas a kalóriatartalma 100 grammjára vetítve (80-90 kcal), ugyanakkor kimagaslóan sok növényi fehérje található benne, így emaitt igazán nem érdemes elpártolni tőle. 100 g zöldborsó 6-8 g fehérjét, és 14 g szénhidrátot tartalmaz, de ha ez még nem lenne elég indok arra, hogy rendszeresen fogyaszd (pláne frissen), akkor gondolj a magas élelmi rost, C-vitamin, folsav és B-vitamin tartalmára!

Késő tavasszal és kora nyáron van a friss zöldborsó szezonja, aki figyel arra, hogy mindig szezonális ételek kerüljenek az asztalra ahelyett, hogy fagyasztott és tartósított ételeket fogyasztana a család, ez az időszak bizonyára tele van isteni, zöldborsóból készült finomságokkal. Bár a zöldborsó nagy pozitívuma – a fentieken kívül -, hogy egész évben fogyasztható fagyasztott verziójában, ilyenkor azért mégsem érdemes lemondani a friss zöldborsóból készült ételekről!

hirdetes

Zöldborsó krémleves friss, zsenge zöldborsóból

Hozzávalók:

  • 500 g friss, zsenge zöldborsó
  • 2 dkg vaj
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 db újhagyma
  • késhegynyi szerecsendió
  • hirdetes
  • bors
  • 2 dl főzőtejszín
  • 8 dl alaplé
  • bacon

Olvasszuk fel a vajat, majd pirítsuk meg rajta az újhagymát, a vöröshagymát és a fokhagymát. Adjuk hozzá a zöldborsót, pároljuk néhány percig, majd öntsük fel az alaplével. Add hozzá a fűszereket, majd forrald még 10-15 percig. Attól függ, milyen gyorsan puhul a borsó. Ha úgy érzed, elég puha, húzd le a tűzről, és hagyd egy picit hűlni. Öntsd a levest egy robotgépbe, és keverd egészen krémesre, majd mehet vissza a lábasba. Add hozzá a tejszínt, és forrald fel ismét. Rögtön tálalhatod egy kis pirított baconnel, garantált siker lesz!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Rendezvényhelyszín vidéken

Egy rendezvényhelyszín vidéken lehetővé teszi, hogy az esemény résztvevői egy nyugodt,... Tovább

Lakatok

Ha szeretnéd biztonságban tudni otthonod és értékeid, mindenképpen minőségi lakatokra lesz... Tovább

Tovább a lexikonra
Ebéd Egészséges táplálkozás Konyha Színes ötletek