notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

Ezért hajtsd le minden használatkor a vécéülőkét

hirdetes

3 ok, hogy miért hajtsd le mindig a WC fedelét!

cs, NA

A toalett fedelének lehajtására sokan nem figyelnek oda, sőt, sokszor fölöslegesnek is tartják, pedig ha tudnák, hogy milyen következményekkel járhat annak le nem zárása, bizonyára másképpen cselekednének.

wc fedelének lehajtása

“Hajtsd már le!”

Higgyétek el, hogy nem véletlenül van az ott! Míg a férfiak számára teljesen mindegy, hogy az ülőkét fel- vagy lehajtva találják, addig a nők többségét roppantmód dühíti ez a kérdés.

Hányszor hallhatták már a férfiak párjuktól, hogy „már megint nem hajtottad le a vécéülőkét!”, és hányszor és hányszor bosszankodtak már a nők emiatt? Nos, ez a kérdés majd minden párkapcsolatban felmerül, de mi most nem ezt fogjuk kitárgyalni, sokkal inkább a WC fedelének lehajtásáról óhajtunk megosztani veletek néhány fontos tényt, amelyek ismeretében mostantól ti is – nemtől függetlenül - minden bizonnyal oda fogtok erre figyelni.

A WC fedelének lehajtása gyakorlatilag semmilyen erőfeszítést nem igényel, viszont most három olyan okot it megosztunk veletek, amely alátámasztja ennek fontosságát. Lássuk hát ezeket!

Baktériumok a levegőben

Amennyiben használat után leöblítjük a toalettet, egy olyan „köd” száll fel a levegőbe, amely telis-tele van baktériumokkal, így számos baktérium és vírus terjedését előzhetjük meg azzal, ha lehúzás előtt lehajtuk a WC fedelét. Ha ezt nem tesszük meg, akkor ezek a baktériumok robbanásszerűen bejutnak a levegőbe, s megtelepednek a környező tárgyakon.

 Ha például a fürdőszobában található a vécé is, akkor pedig gondoljunk csak bele, a fogkefénkre és a törölközőnkre is rászállnak ezek a baktériumok. Ennyi erővel jóformán akár a toalett kitakarítására is használhatnánk fogkefénket…

hirdetes

Ebben a videóban megnézhetitek az előbb leírtakat. Reméljük, ennek hatására mostantól ti is lehajtjátok majd használat után a WC fedelét!

hirdetes

 

Mit tehetünk ezen baktériumok csökkentése érdekében?

Nem csak akkor kell a toalett alapos kitakarítására időt fordítanunk, ha az a fürdőszobában található, hiszen a mellékhelyiség ajtajának nyitva tartása esetén is könnyen kiáramolhatnak az ott felgyűlt baktériumok, melyek akár a konyháig is könnyűszerrel eljuthatnak.

Számos otthoni praktika létezik a tiszta és üde toalett eléréséhez, például a múltkor éppen egy szuper, házilag elkészíthető WC-tisztító kapszulát mutattunk be nektek (házi szerek közül az ecet és citromlé is tökéletes fertőtlenítőszer). Ha az erősebb vegyszerek hívei vagyunk, akkor pedig megannyi erre alkalmas termék közül válogathatunk a drogériák polcain található termékek között.

A takarítás rendszerességét illetően a heti takarítás alkalmával LEGALÁBB egyszer érdemes átsikálni és kifertőtleníteni a WC-csészét. Abban az esetben pedig, ha nincsen kedvünk, energiánk, időnk vagy netalántán egyik sem a takarítási munkálatokhoz, akkor kérjünk fel annak elvégzésére egy profi takarító céget akik, hatalmas szakértelemmel rendelkeznek a takarítás terén, munkájukat pedig a gyorsaság és a makulátlan tisztaság jellemzi. 

Az állatok biztonsága

Nem számít, hogy hány tál vizet hagyunk ott kedvenceinknek, a kutyák és macskák ennek ellenére is hajlamosak a WC-csészéből inni, amely nem csak koszt eredményez otthonunkban, hanem komoly károkat is okozhat szőrös barátunkban. Még abban az esetben is, ha rendszeresen fertőtlenítjük a toalettet és a benne lévő öblítővíz is tisztának tűnik, a szabad szemmel nem látható baktériumok sajnos ugyanúgy megtalálhatóak a WC-csészében. A fedél lehajtása igazán egyszerű művelet és a lakásban tartott házikedvencek védelme érdekében is ajánlott tehát alkalmazni.

A gyermekek biztonsága

Ahogyan azt sem szeretnéd, ha kutyád vagy cicád a vécéből inna, nyilvánvaló módon gyermeked esetében sincs ez másképpen. A gyermekeknél nem attól kell elsősorban tartanunk, hogy a kisállatokhoz hasonlóan belekortyolnak az abban található vízbe, sokkal inkább attól, hogy használat közben beleesnek. Szerencsére manapság már külön gyermekülés is kapható a toalettkehez, amelyek használatával ez kiküszöbölhető, ettől függetlenül a vécé fedelét minden használat után hajtsuk le!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Esküvőhelyszín Budapest

Esküvő helyszín Budapesten - olyan elegáns és minőségi szolgáltatást nyújtó helyszín a... Tovább

Parketta

Keményfa lapokból mintásan rakott időtálló padló. Tovább

Tovább a lexikonra
Fürdőszoba Videók