notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

Ezek a vízágyak előnyei és hátrányai! Otthonra vízágy, vízágy előnyei,vízágy hátrányai

hirdetes

Biztos vagyok benne, hogy vízágyat szeretnél ezután a cikk után!

GE.
Otthonra vízágy

A vízágyak hátrányai

Gyenge alátámasztás

Bár a vízágy képes alkalmazkodni a testhez, gyakorlatilag semmilyen támogatást nem nyújt az ízületeknek. Ennek eredményeképpen a vízágyon való alvás után hátfájás vagy zsibbadás jelentkezhet. Itt érdemes megjegyezni, hogy a vízágyak esetében van egy alkalmazkodási időszak (általában körülbelül két hét). Ha a fájdalom és a kellemetlen érzés a kezdeti két hét után is fennáll, akkor lehet, hogy ideje újraértékelni a vásárlást.

Szivárgás

Bár a vízágyak segíthetnek abban, hogy éjszaka jobban aludjon, a szivárgás fenyegető lehetősége bizonyára ébren tarthatja Önt éjszaka. Persze a vízágyak robusztus vinil anyagból készülnek, de bármi megtörténhet. És ha figyelembe vesszük, hogy egy Queen méretű vízágyban körülbelül 200 gallon víz fér el, egy ilyen mértékű kiömlés katasztrofális lehet. A műanyag bélések csökkenthetik a kilyukadás és az azt követő káosz kockázatát, de a szivárgás lehetőségét nem lehet teljesen kizárni.

Nehéz és drága karbantartani

hirdetes

Ha a vízágya szivárog, akkor a szivárgást be kell foltoznia, vagy teljesen ki kell cserélnie a hólyagot, ami költséges lehet. A szivárgással való foglalkozás pedig elég munkaigényes folyamat. Le kell ürítenie a matracot, 200 gallont vagy 235 gallont egy queen vagy egy king esetében, majd újra fel kell töltenie, miután megoldotta a problémát.

A lyukak kijavításán és a szivárgás kezelésén túl a vízágyban lévő vizet kezelni és rendszeresen karbantartani kell. Amikor először tölti fel a vizet, adjon hozzá vízkondicionálót, amely gátolja a baktériumok szaporodását (erről később), és körülbelül hathavonta újra kell kondicionálnia a vizet.

Bűzös szagok

Először is, a vízágyakhoz használt vinilnek általában erős szaga van. Ez általában nem jelent szörnyű problémát, mivel a szag általában elillan, miután a matrac néhány napig szellőzik.

A kezdeti szagon túlmenően egyes vízágyak idővel furcsa szagot fejleszthetnek ki.

Nem ritka ugyanis, hogy a matracon vagy a hólyagban baktériumok szaporodnak el; elvégre ez egy nedves környezet. És ha bármit is tudsz a baktériumokról, akkor tudod, hogy szaguk van. A nap végén a vízágyban elszaporodó baktériumok erős, dohos szagot eredményezhetnek. Ha szerencséje van, akkor a vízágy alapos tisztításával megszabadulhat a szagtól. Sajnos egyeseknél a szag beágyazódik a matracba, és még az alapos tisztítás után is megmarad az ágyneműben, a hajban és a ruhákban. Ilyenkor az egyetlen lehetőség, ami marad, hogy kidobják a vízágyat.

hirdetes

Nehéz megfelelő ágyneműt találni

A kemény oldalfalú vízágyak, amelyek általában fakeretbe ágyazott vinyl matracot tartalmaznak, nem a hagyományos matracokhoz hasonló szabványos méretekben kaphatók. Ennek eredményeképpen nehéz lehet a vízágyhoz illő ágyneműt találni. Még ha talál is megfelelő lepedőt, valószínűleg korlátozottak lesznek a lehetőségek, így a hálószobája többi részéhez való illesztésük nehézségekbe ütközhet.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Rusztikus stílus

A szó jelentése: durván megmunkált felület. Fő ismérvei a tömörfából készült... Tovább

Csernobil

Az elmúlt 60 évben számos helyen volt teljes vagy részleges főreaktor meghibásodás, ám az... Tovább

Tovább a lexikonra
Bútorok