notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

Kihagyhatatlan a virágok pontos jelentése, ha nem akarsz kínos helyzetet, virágok jelentése

hirdetes

Virágok jelentése – Ezt sugallod az ajándéknak szánt virágokkal!

T.B., GE.

Sokan szeretünk virágot ajándékozni különböző ünnepekre, de sokszor csak úgy kisebb meglepetésként is. Kevesen tudják, de nem mindegy melyik alkalomra milyen virágot adsz, mert mindegyik más jelentés hordoz. Ha nem akarsz kínos helyzetbe kerülni, mert nem a megfelelő virágot ajándékozd bizonyos alkalmakra, akkor mindeneképpen olvass tovább, mert részletesen bemutatjuk melyik virágnak mi a jelentése, sugallata.

Ismerd meg a virágok pontos jelentését, mielőtt ajándékozol, virágok jelentése

Főleg a férfiak gyakran szeretik meglepni a család és az ismerősök női tagjait virággal. Ez egy nagyon szép gesztus, ami már évtizedek óta hagyomány. Ünnepnapokon szinte kötelező darab, de csak úgy a mindennapokban is ajándékozhatsz szeretteidnek meglepetésként virágot. Mindenki szereti az ilyen meglepetéseket, és ajándékokat, és akkor is kihúz a pácból, ha nem ismered annyira az illetőt, de még is úgy érzed adnod, kéne valamit ajándékba.

Ha te is gyakran ajándékozol valamilyen növényt, akkor nem árt, ha tudod, hogy melyik növény milyen jelentést hordoz. Nagyon kínos helyzetbe kerülhetsz, ha egy eseményre rossz virágot választasz, mert nem vagy tisztában a növények jelentéstartalmával. Kerüld el ezeket a kínos szituációkat, és válassz az alapján, hogy milyen alkalomból adod a növényt. Összeszedtük a legismertebb, és leghíresebb növények jelentéseit, így mindig könnyedén találhatod meg az eseményhez megfelelőt.


Akác virág jelentése:

Leginkább azt mondhatjuk el vele, hogy szeretjük a másik fél zárkózottságát. Érthető, hogy miért ajándékozzuk olyan kevésszer. Édes, mézes virága, a fiatalságot idézi, és felrémlenek hatására a régi fiatalkori túrák. Leginkább a természetben szeretjük megcsodálni.

hirdetes

Amarílisz virág jelentése:

A büszkeségünk kifejezésére szolgál, leginkább akkor ajándékozzuk a nőknek, ha elismerjük a munkásságát, és büszkék vagyunk rá. Menyasszonyi csokorba téve, a menyasszony azt fejezi i, hogy egy büszke természettel áldották meg, ezért a nagy napodon is bátran használhatod.

Árvácska:

Az árvácskát többnyire cserépben ajándékozzuk, de néha csokrokban is előfordulhat. A ragaszkodás jelképe, aki árvácskát ad ajándékba, annak komolyak a szándékai.


Barackvirág jelentése:

Főleg Kínában van nagy kultusza ennek a gyönyörű virágnak. Leginkább a rabul ejtést szimbolizálja, és a bátorság, és állhatatosság jelképe. 


Bazsarózsa virág jelentése:

Elképesztően szép virág a bazsarózsa, ami leginkább a tartós, boldog házasság jelképe, ezért szerelmednek nyugodt szívvel adhatod ajándékba.


Begónia:

Ezzel a növénnyel azt sugallod, hogy égy nagyon óvatos. Az ábrándozás, az álmok és vágyak megtestesítője ez a csodás növény. Szálban nem nagyon szokták adni, inkább cserepes virág formájában ajándékozd.  Férfitól begóniát kapni leginkább azt jelenti, hogy nem belénk szerelme, csak az általa elképzelt álomképbe. 

hirdetes


Ciklámen:

A búcsúzás virága, ezért leginkább temetőkbe szokás vinni, illetve Mária szobrokhoz vagy emlékhelyekhez.
Frézia: Mindig megbízhatsz bennem. Sokáig ócskának tartották, és régies hatásúnak, de szerencsére mára már újra vissza tért a divatba, így előszeretettel kötik csokrokba.


Dália:

Elegancia és a magasztosság jelképe. Csokorban kapni, azt jelenti, hogy a másik félnek változékonyak az érzelmei. Sírcsokorba gyakrabban kötik, mivel az élet változatosságát, múlandóságát is jelképezi


Gyöngyvirág:

Édesség, és visszatérés a boldogságba jelzéseket adhatjuk vele, Ha ezt adod ajándékba, akkor azt mondod vele, hogy oda vagy a nő szépségéért.
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Háztartási keksz

A keksz (magyarul aprósütemény) egy kisméretű péktermék, amelyet különböző... Tovább

Budoár

Női szoba, pihenés és öltözködés számára. Választékos ízléssel rendezik be, és a ház... Tovább

Tovább a lexikonra
Dekoráció Növények Színes ötletek