notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Vidéki stílus otthonodba

hirdetes

Így hozd be otthonodba a vidéki stílust!

hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

12 jellegzetes farmház-elem, melyeket minden vidéki otthonban megtalálsz! Ha szeretnéd te is vidéki hangulatba hozni otthonod, ezeket alkalmazd lakásodban!

Vidéki stílus otthonodba

Habár a hajódeszkázás van divatban, a klasszikus farmház-stílusban semmi múlandó nincs. A hajódeszkázás talán aktuális trend, de van valami maradandó egy olyan látványvilágban, ami az egyszerűségre, praktikusságra és időtállóságra épül. Az alábbiakban bemutatunk néhány olyan jellegzetességet, amelyek egyetlen farmház-stílusú otthonból sem hiányozhatnak.

 

 

1. Holland ajtók

Ezek a duplán felfüggesztett ajtók abból a célból jöttek létre, hogy friss tanyasi levegőt engedhessenek az otthonba, miközben az állatokat kívül tartják a házból.

 

 

2. Védőhuzatos kanapék

A védőhuzatos kanapéknak meg sem kell erőltetniük magukat, hogy elegánsnak tűnjenek, ráadásul a számos vidéki bútor és dísz között is tökéletesen otthon vannak visszafogott stílusuknak (a fehér vászon vagy pamut szövet teret ad az antik bútoroknak) és vitathatatlan tartósságuknak (különösen ha lepedőkkel fedettek) köszönhetően.

 

 

3. Régi jelzések

A különböző időszakokat idéző, régi jelzésekkel könnyedén és gyakran igazán olcsón varázsolhatsz sajátost stílust otthonodba. Az acél-alapú, porcelánnal bevont táblák iránt nagy a kereslet, hiszen szinte elpusztíthatatlanok (és általában olcsóbbak is, mint az fából készült antik darabok). Tipp: a modern replikák általában nem fémből készülnek, amit egy egyszerű mágnes segítségével tesztelhetsz az üzletben.

 

Lapozz egyet és mutatom a további vidéki stílus elemeket!

Vidéki stílus otthonodba

4. Kevert anyagok

A farmház designokra nem jellemző a fényűzés – hiszen a praktika a fémjelük – ezért nyugodt szívvel alkalmazhatsz számos természetes „földi” elemet (kövek, fém, fa, juta), főleg amikor a semleges paletta összefüggő külsőt eredményez. Ez a „mindent bele” hozzáállás továbbá megkönnyíti az új elemek és bútorok elhelyezését. Elvégre a modern élet egyszerűen néha több gyakorlatiasságot igényel, mint amennyit az antik bútorok nyújtani tudnak (egy régi szekrényben nem feltétlenül férnek el a modern elektronikai eszközök).

hirdetes

 

 

5. Ipari díszek

A farmház-stílus kedvelői nagy becsben tartják a szerény, haszonelvű múlttal rendelkező tárgyak durva kialakításának szépségét. Ebben a szobában egy közeli farmból kimentett tárgyak leltek új otthonra, például egy szélmalom egyik maradványa és egy eldobott fából készült vízpumpa.

 

 

6. Nyitott polcok

A hagyományos felső konyhaszekrények gazdaságos alternatíváiként a nyitott polcok mindent láthatóvá és könnyedén elérhetővé tesznek, ráadásul arra ösztönzik a vendégeket, hogy bátran kiszolgálják magukat. Szerencsére az ilyen polcokon elhelyezett eszközök – üvegdobozok, rézeszközök, cserépedények, befőttesüvegek, stb. – önmagukban is díszekként szerepelhetnek a konyhában.

 

Lapozz egyet és mutatom a további vidéki stílus elemeket!

Vidéki stílus otthonodba

7. Fából készült gyűjtenivalók

Egy gyakorlati tárgyakból készült gyűjtemény – például sodrófákból és gyúródeszkákból – melegséget kölcsönözhet a konyháknak.

 

 

8. Újragondolt farmeszközök

A vidéki élethez kapcsolódó eszközök és szerszámok minden szabadtéri helységben jól mutatnak. A képen például egy valaha tojások elrendezésére szolgáló asztalon ma már cserepes növények díszelegnek, és egy megfelelő méretű falemez ráfektetésével pedig egyszerűen alakítható étkezőasztallá. A fémmel bevont vályúk, kádak és hordók szintén kiválóan alkalmazható cserepes termesztésre.

 

 

9. Tejüveg világítás

Habár az 1920-as években a porcelán volt a legnépszerűbb lámpabúra-alapanyag, a kemény tejüveg a 30-as és 40-es évek során utat tört magának. A nem áttetsző anyag a mai napig is elterjedt, és számos kereskedésben találkozhatunk velük, mint retró lámpákkal.

 

Lapozz egyet és mutatom a további vidéki stílus elemeket!

Vidéki stílus otthonodba

10. Vaságyak

Az 1800-as években az öntöttvas ágyakat három méretben készítették: teljes, dupla és ¾-es, vagy feles méretben, ami kisebb volta a teljes méretűeknél, de nagyobb volt, mint egy dupla ágy. A szerkezeteket formákba öntött forró vasból alakították ki.

 

 

11. Sormosdók

Az öntöttvas rögzített bútorok – mint például ez az általános iskolából kimentett sormosdó (hozzáépített alacsonyított mosdólábakkal) – haszonelvű eleganciával ruházzák fel a fürdőszobát, különösen ha visszafogott felületekkel – mint például nikkel – borított berendezésekkel párosítják őket.

 

 

12. Megmentett kincsek

A vidéki templomokból kimentett bútorok – fapadok, gótikus ablakok színes üvegekkel – gyakran kapnak új lehetőségeket a farmház-stílusú otthonokban. A képen például egy floridai templomból kimentett, XIX. századból származó festett üvegekkel kirakott ablaktrió képezi az ágy kifejezetten egyedi fejtámláját.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában
Dekoráció Lakberendezési ötletek Lakberendezési trendek

Lakberendezési szakszótár

inzulinrezisztencia

  Inzulin rezisztens állapotban az adott inzulin jelre bekövetkező... Tovább

Eladó lakás Balaton part

Eladó lakás a Balaton parton? Ha ez az, amit keresel, körültekintően kell eljárnod. Egy lakás... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 202

Átlagos értékelés: 5.0