notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

Vicces és gondolatébresztő faliórák

hirdetes

Vicces és gondolatébresztő faliórák

Józan Szilvia

Hány óra van? Napjában többször tesszük fel a kérdést. Annyit nézzük az órát, hogy már nincs is szükség a hagyományos számozásra, anélkül is pontosan meg tudjuk határozni, hogy hány óra van. Próbáljunk ki valami vicces vagy elgondolkodtató faliórát feltenni a falra. Nemcsak az időt fogjuk vidámabb hangulatban leolvasni róla, hanem remek dekorációs elem. Főleg a bohém, modern stílushoz remek kiegészítés. De akár a konyhába, előszobába is tehetjük. Felhasználása igazán sokrétű.

Vicces és gondolatébresztő faliórák

Számok nélküli falióra?

 

Bizony nincs szükség számokra, ahhoz, hogy le tudd olvasni az időt. Ha eleinte még furcsa, nagyon hamar meg lehet szokni. A számok helyét akár üresen is hagyhatjuk, de jó ötlet, ha valamit teszünk a helyére. Sok remek ötlet született már a számok pótlására: betűk, képek, jelképek, vonalkák, matematikai feladványok, hangulatjelek, szöveg, tárgyak… A lényeg, hogy rugaszkodj el a valóságtól, használd a fantáziád és a képzelőerőd.

 

félig számos falióra

 

szines falióra

 

kép falióra

 

fekete fehér falióra

 

képes falióra

 

Spirál falióra

 

Az idő egy végtelen spirál. Az óra mindig körbejár, és visszatér a kiindulóponthoz. Az élet hatalmas körforgása, a végtelen óra. Nem igazán a vicces falióra kategóriát képezi, de eltér a megszokottól, és egy kis filozófiai mélylátást visz otthonunkba. Emlékeztet minket az idő végtelen kerekére. Annyira nem mély a spirál, hogy beleszédüljünk, de akár pár percig el is töprenghetünk az idő körforgásán.

hirdetes

 

spirál falióra

 

Számolj ki ha tudsz falióra

 

Terjed a matematikai feladványokból álló falióra is. Ha vendéget fogadunk a bátrabbak már biztos elkezdik számolgatni, hogy helyesek-e a feladványaink. Agytornának is remek. Egy ideig biztos mi sem fogjuk tudni megállni, hogy ne kezdjük el számolgatni, hogy hány óra is van. A legegyszerűbb változat a 9-es óra. Ebben a számokat úgy fejezik ki, hogy csak is kizárólag kilencesek szerepelnek, és különböző műveletek segítségével juthatunk el az óra időpontjaihoz. Vannak bonyolultabb és még annál is nehezebb feladványok. Mégha elsőre nem is sikerül kiszámolni, ne adjuk fel. Ha ismereteinken kifog egy-egy nehezebb feladvány, akkor keressünk utána azoknak a műveleteknek, amik nem világosak, és fejtsük meg úgy az óra számait.

hirdetes

 

9 falióra

 

számolj falióra

 

nehéz számolj falióra

 

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Lakberendezési szakszótár

Kőház

Kőből a XV. századtól egészen a XIX. századig építettek házakat, amik nagyon tartósak... Tovább

Rendezvényhelyszín vidéken

Rendezvényhelyszín vidéken? Naná!   Minden rendezvénynek meg van a maga tökéletes... Tovább

Tovább a lexikonra