notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Hamarosan örökre búcsút kell intenünk Velencének!

hirdetes

Hamarosan örökre búcsút kell intenünk Velencének!

hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Egyedül úgy lehetne elkerülhető a halálos ítélet, ha az egész várost meg tudnánk emelni valahogyan. Erre azonban egyelőre nem létezik megoldás, még csak ideiglenesen sem.

Hamarosan örökre búcsút kell intenünk Velencének!

Egy klímakutató is megosztotta a gondolatait a témával kapcsolatban és elhangzott a rémísztő jóslat: Velence rövidesen teljesen víz alá fog kerülni! Anders Levermann, potsdami klímakutató a Die Zeit-nak tett nyilatkozatában kifejtette véleményét az árvizekről. Szerinte még nem lehet biztosan megállapítani, hogy a klímaváltozás-e a kiváltó ok, először más hasonló eseteket is meg kell vizsgálni, de ettől függetlenül biztosan várnak még ránk extrém éghajlati jelenségek és időjárási viszontagságok. 

 

Anders szerint a tengerszint emelkedésével a jetstreamek (futóáramlások) irányt változtathatnak, aminek következtében a Földön lévő időjárás is teljesen összezavarodhat. Valójában minden egyes fokkal, amellyel a globális felmelegedésnek „köszönhetően” növekszik az átlaghőmérséklet, a tengerszint is emelkedik, méghozzá körülbelül 2,5 méterrel. Alapesetben egy ilyen súlyos mértékű változás évszázadok alatt megy végbe, de ettől még sajnos Velence nem menekül meg. 

hirdetes

 

Amennyiben a világ képes lenne a párizsi klímacélban megfogalmazottakhoz tartania magát, még így is 2 fokos hőmérséklet növekedés történne, ami 5 méteres tengerszint emelkedést eredményezne- tudtuk meg a kutatótól.

 

Nem csak Velence van veszélyben!

Ha bekövetkezik a vízszint emelkedés, olyan óriási, tengerparti városok, mint Hamburg, Sanghaj, New York és Honkong is veszélybe kerülhetnek. Olaszországban pedig nem csak Velencét kell féltenünk. Több másik, világörökségeket őrző várost is, például Pisa-t és Nápolyt is fenyeget a tenger. Ha azonnal leállna az emberiség a szén, olaj és a földgáz égetésével, akkor talán lenne esélyünk megállítani ezt a végzetes folyamatot!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
Utazás

Lakberendezési szakszótár

Kőház

Kőből a XV. századtól egészen a XIX. századig építettek házakat, amik nagyon tartósak... Tovább

Falu

A hazai magyar falvaknak valamilyen kedves kis bájuk van, ahová a városi ember szívesen... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 2

Átlagos értékelés: 4.5