notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

A vasárnapi zárva tartás eredményei: milyen hatást gyakorolt a valóságban a törvénykezés?

hirdetes

Mi lett az eredménye a vasárnapi zárva tartás kétes következményeinek eddig?

CsN

A vasárnapi zárva tartás fenekestül felforgatta hazánkat. A törvény bevezetése óta rengeteg találgatás látott napvilágot arról, hogy milyen következményei lesznek ennek a szabályozásnak. Munkanélküliségtől, fizetéscsökkenéstől és hatalmas tömegektől féltek az emberek, de nézzük, hogy áll a helyzet most, hogy már több mint egy hónapja a rendszerben élünk!

A vasárnapi zárva tartás törvényének eredményei

A törvény hatása a kereskedők mindennapjaira

Az elmúlt évek virágzó szakmája, a kereskedő szakma volt. Nem is csoda, hiszen a megélhetés szempontjából ez kiváló választás… Persze a vasárnapi zárva tartás mindenkit sokkolt egy kicsit, aki kereskedőnek készült vagy éppen letette a vizsgát. De tényleg van ok az aggodalomra? Az elmúlt bő egy hónap tapasztalatai azt mutatják, hogy egyáltalán nincs, sőt: úgy látszik, hogy a kereskedő szakmában kimondottan pozitív hatása lett a vasárnapi zárva tartásnak!

Növekedés a szakmában – Közép-Európa idén a kereskedők Kánaánja lehet?

A törvény megszületése óta minden érintett – és a laikusok többsége is csak találgatott, és kíváncsian figyelte a statisztikák alakulását. Vártuk az eredmények, a tényeket az üres ígéretek mögött – és mára konkrét számok is születtek. Az utóbbi időszakban a forgalom nem hogy csökkent volna a tavalyi év átlaga alapján, de 2%-kal növekedett is! Hazánkban ez a növekedés a kutatások alapján tartható is, hiszen Közép Európában az elkövetkezendő évtized alatt a fogyasztás akár megkétszereződhet.

hirdetes

Bár kétség kívül nagyobb a tömeg a boltokban a hét más napjain, de a vasárnapi zárva tartás gazdaságilag eddig semmilyen negatív hatást nem produkált.

 

Új üzletágak érkeznek hazánkba – a növekedés folytatódik!

Sőt, úgy tűnik a növekedés folytatódik: egyes hírek szerint több új üzletág is érkezik hazánkba ebben az évben, például egy, a DM-hez és a Rossmann-hoz hasonló olasz vállalat tervez több üzletet is nyitni Magyarországon. A tapasztalat és a statisztikák tehát azt mutatják, hogy a kereskedőkre fényes jövő vár hazánkban.

 

A forgalom nem vész el, csak átalakul…

Míg többen attól tartottak, hogy a vasárnapi zárva tartás hatására a forgalom csökkenni fog – és így a munkaerőre sem lesz szükség, a valóságban ez nem így csapódott le. A forgalom és a vásárlói igények ugyanis nem változtak: egyedül a vásárlói szokások alakultak át. Úgy tűnik, a szombati és a hétfői nap lett a csúcs időszak az üzletekben: ekkor tapasztalható ugyanis nagyobb forgalom az előző évekhez képest.

hirdetes

 

A jövő a még mindig a kereskedelem kezében van!

Összességében tehát azt mondhatjuk, hogy továbbra is megéri kereskedőnek tanulni, sőt, az évek folyamán egyre nagyobb jövő lesz a kereskedők kezében. Természetesen, mint minden virágzó ágazat esetében, a kereskedő szakmában is egyre fontosabbá válik a gyakorlatias, aktualitásokra alapuló képzés – hiszen rohamosan változó világunkban a tananyag sem maradhat a régi, ahogy az oktatás módszerének, és a tanároknak is követniük kell a trendeket, aktualitásokat.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Minikert

Egyre nagyobb teret hódítanak maguknak a minkertek, na és nem csak azok készítenek, akiknek... Tovább

Milyen egy igazi alkalmi takarítás Budapesten? Most megtudhatod!

Mit szólnál hozzá ha az esedékes nagytakarítás helyett csak hátradőlhetnél a fotelben, és... Tovább

Tovább a lexikonra
Színes ötletek