notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Vakondtúrás torta recept egyszerűen, pillanatok alatt!

hirdetes

Vakondtúrás torta recept, amit mindenképp ki kell próbálnod!

Bartók Vivien

A torta, ami tökéletesen hasonlít a vakondtúráshoz, legalábbis külsőre! Bármilyen alkalomra tökéletes lehet, még akkor is, amikor csak egy hűsítő finom desszertre vágysz. Az elkészítése nagyon egyszerű, viszont azzal számolnod kell, hogy érdemes egy éjszakát pihentetni a hűtőben. Lássuk a vakondtúrás torta receptjét!

A tökéletes vakondtúrás torta receptje

A vakondtúrás torta receptje

Hozzávalók a piskótához:

  • 6 darab közepes méretű tojás
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 100 gramm cukor (barnacukorból mehet több is)
  • 100 gramm finomliszt
  • 70 gramm kakaópor (lehetőleg cukrozatlan)
  • 1 evőkanál sütőpor
  • késhegynyi szódabikarbóna
  • csipetnyi só

Hozzávalók az isteni töltelékhez:

  • 1 citrom leve + 2 teáskanál reszelt citromhéj
  • 500 ml habtejszín (Én Hulala habtejszít használtam.)
  • 3-4 evőkanál porcukor
  • 5 darab banán
  • 100 grammos csokoládé (reszelve)
  • 2 csomag habfixáló (körülbelül 20-25 gramm)

A vakondtúrás torta elkészítése:

A sütőt előmelegítjük 180 fokra és egy köralakú tortaformát kivajazunk, kilisztezünk vagy sütőpapírral kibélelünk.

Először a piskótát készítjük el és elkeverjük a száraz alapanyagokat, azaz a lisztet, a szódabikarbónát, a sütőport és a kakaóport egy nagyobb tálba. Én általában szitálva mérem ki, hogy semmiképp ne legyen csomós. Ezt követően a tojásokat kettéválasztjuk és a sárgáját a porcukorral és az olívaolajjal habosra felverjük, majd a száraz alapanyagokkal alaposan eldolgozzuk. A fehérjéből pedig kemény habot készítünk egy csipetnyi sóval. Óvatosan elkeverjük a fehérjehabot is a masszával.

hirdetes

A piskóta tésztáját beöntjük az előre kivajazott/ vagy sütőpapírral kibélelt tortaformába és körülbelül 25-30 perc alatt készre sütjük.

Amíg a piskóta sül, addig elkészítjük a finom tölteléket. A habtejszínt a habfixálóval és a porcukorral kemény habbá felverjük. Hozzáadjuk a reszelt csokoládét és a reszelt citromhéjat és alaposan elkeverjük.

Ha elkészült a piskóta, várjuk meg, amíg teljesen kihűl. Miután kihűlt, a szélétől 2-4 centiméterre kivágjuk a belseje egy részét. Figyelj, hogy a piskóta aljába semmiképp ne vágj bele!

A belsejét amit kivágtunk, félretesszük egy kis tálba, mert később szükségünk lesz rá.

hirdetes

A kivájt torta aljára elhelyezzük a banánokat, amiket előtte félbevágunk és citromlében megforgatunk. A banánra a krémet halmozzuk félgömb alakban, hogy tökéletesen hasonlítson a névadó vakondtúrásra. A félretett piskótát rámorzsoljuk a krémre és immár tökéletesen hasonlít a vakondtúrásra, azzal a különbséggel, hogy az íze isteni finom lesz.

A legjobb, ha egy éjszakára hűtőbe tesszük, hogy tökéletesen összeálljon és könnyen szeletelhető legyen.

Én egy születésnapra készítettem és körülbelül 7 órát utaztattam a nagy melegben egy hűtőtáskában és semmi baja nem lett! Tényleg érdemes éjszakára hűtőbe tenni ahhoz, hogy ilyen „stabil” maradjon!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Lakberendezési szakszótár

Utazás

Bár az utazás fogalma mai értelemben alapvetően egy vagy több személy... Tovább

Új építésű eladó lakás

Új építésű eladó lakás Egy új építésű eladó lakás tökéletes befektetés, ha... Tovább

Tovább a lexikonra