notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

Vakondtúrás torta recept egyszerűen, pillanatok alatt!

hirdetes

Vakondtúrás torta recept, amit mindenképp ki kell próbálnod!

Bartók Vivien, NA

A torta, ami tökéletesen hasonlít a vakondtúráshoz, legalábbis külsőre! Bármilyen alkalomra tökéletes lehet, még akkor is, amikor csak egy hűsítő finom desszertre vágysz. Az elkészítése nagyon egyszerű, viszont azzal számolnod kell, hogy érdemes egy éjszakát pihentetni a hűtőben. Lássuk a vakondtúrás torta receptjét!

A tökéletes vakondtúrás torta receptje

A vakondtúrás torta receptje

Hozzávalók a piskótához:

  • 6 darab közepes méretű tojás
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 100 gramm cukor (barnacukorból mehet több is)
  • 100 gramm finomliszt
  • 70 gramm kakaópor (lehetőleg cukrozatlan)
  • 1 evőkanál sütőpor
  • késhegynyi szódabikarbóna
  • csipetnyi só

Hozzávalók az isteni töltelékhez:

  • 1 citrom leve + 2 teáskanál reszelt citromhéj
  • 500 ml habtejszín (Én Hulala habtejszít használtam.)
  • 3-4 evőkanál porcukor
  • 5 darab banán
  • 100 grammos csokoládé (reszelve)
  • 2 csomag habfixáló (körülbelül 20-25 gramm)

A vakondtúrás torta elkészítése:

A sütőt előmelegítjük 180 fokra és egy köralakú tortaformát kivajazunk, kilisztezünk vagy sütőpapírral kibélelünk.

Először a piskótát készítjük el és elkeverjük a száraz alapanyagokat, azaz a lisztet, a szódabikarbónát, a sütőport és a kakaóport egy nagyobb tálba. Én általában szitálva mérem ki, hogy semmiképp ne legyen csomós. Ezt követően a tojásokat kettéválasztjuk és a sárgáját a porcukorral és az olívaolajjal habosra felverjük, majd a száraz alapanyagokkal alaposan eldolgozzuk. A fehérjéből pedig kemény habot készítünk egy csipetnyi sóval. Óvatosan elkeverjük a fehérjehabot is a masszával.

hirdetes

A piskóta tésztáját beöntjük az előre kivajazott/ vagy sütőpapírral kibélelt tortaformába és körülbelül 25-30 perc alatt készre sütjük.

Amíg a piskóta sül, addig elkészítjük a finom tölteléket. A habtejszínt a habfixálóval és a porcukorral kemény habbá felverjük. Hozzáadjuk a reszelt csokoládét és a reszelt citromhéjat és alaposan elkeverjük.

Ha elkészült a piskóta, várjuk meg, amíg teljesen kihűl. Miután kihűlt, a szélétől 2-4 centiméterre kivágjuk a belseje egy részét. Figyelj, hogy a piskóta aljába semmiképp ne vágj bele!

A belsejét amit kivágtunk, félretesszük egy kis tálba, mert később szükségünk lesz rá.

hirdetes

A kivájt torta aljára elhelyezzük a banánokat, amiket előtte félbevágunk és citromlében megforgatunk. A banánra a krémet halmozzuk félgömb alakban, hogy tökéletesen hasonlítson a névadó vakondtúrásra. A félretett piskótát rámorzsoljuk a krémre és immár tökéletesen hasonlít a vakondtúrásra, azzal a különbséggel, hogy az íze isteni finom lesz.

A legjobb, ha egy éjszakára hűtőbe tesszük, hogy tökéletesen összeálljon és könnyen szeletelhető legyen.

Én egy születésnapra készítettem és körülbelül 7 órát utaztattam a nagy melegben egy hűtőtáskában és semmi baja nem lett! Tényleg érdemes éjszakára hűtőbe tenni ahhoz, hogy ilyen „stabil” maradjon!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Lakberendezési szakszótár

Murphy ágy

A tervező William Lawrence Murphy volt, akinek ez a remek ötlet még az 1900-as években pattant... Tovább

Uszadék fa

Régies, sokat megélt, víz áztatta, nap szítta, textúráját láttatni engedő fa darabok,... Tovább

Tovább a lexikonra