notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

Üveg előnyei a belsőépítészetben: üvegfalak, üvegtető és minden, ami üveg!

hirdetes

Az üveg előnyei a belsőépítészetben: ezért egyre népszerűbbek az üveg elemek

Az üveg egy különleges anyag, amely szinte végtelen lehetőségeket kínál az építőiparban a terek átalakítására. A technológia fejlődésével ráadásul ezek a lehetőségek még tovább bővültek: ma már nem csak az építészet egyik praktikus anyaga az üveg, de a belsőépítészetben is jelentős szerepet játszik ez az anyag. 

üveg előnyei a belsőépítészetben

A modern építőipari megoldások között minden bizonnyal az egyik legnépszerűbb az üveg változatos felhasználása. Az üvegezés természetét, szerkezeti követelményeit is ismerő tervezők kiváló megoldásokat hoznak nekünk, összhangot teremtve a lakásban, és érvényesítve az üveg alábbi előnyeit a belsőépítészetben – legyen szó akár otthonteremtésről, akár irodaházak, középületek tervezéséről. 

Az üvegen át a belső tér kapcsolatot teremt a külvilággal

Bár a belsőépítészet első sorban a tér belső környezetére, megjelenésére fókuszál, ez nem jelenti azt, hogy a tervezőknek csak az ottani esztétikumra kell koncentrálniuk, sőt! Az üveg egyik legnagyobb előnye a belsőépítészetben is, hogy behívja a külső teret – ezzel pedig az interior design meríthet a külvilágból. A belső és külső tér harmóniája, a tér átláthatósága és világossága pedig a legjobb, ami egy helyiséggel történhet. 

Azáltal, hogy az üvegfallal, vagy óriási ablakokkal ellátott helyiség megjelenését a kültéri elemek is dekorálják, a tervezőknek kevesebb dolguk lesz a tér optikai illúziójának megteremtésével, hiszen az világosnak és tágasnak hat csupán az üvegfaltól. 

hirdetes

A belső tér kapcsolata a külvilággal design-ban is fontos szerepet játszik: a természetből merített elemek az üvegfalakon keresztül alapvetően határozzák meg a teret.

Az üveg azonban nem csak arra képes, hogy behozza a külvilágot a belső térbe, de képes a belső térről a hangsúlyt a külvilágra terelni. Rengeteg különféle üvegezési módszer áll már rendelkezésünkre, hogy ezeket az előnyöket élvezzük. Ezek közül a legnépszerűbbek alább foglaltuk össze! 
 

Üvegfalak – üveg térelválasztó rendszerek, amelyek kinyitják a teret

Az üvegfalak letisztult megjelenése rendkívül népszerű elem a belsőépítészetben. Akár a kültérre nyitott, akár a belső teret elválasztó rendszerek esetében is használhatjuk ezt a nagyszerű anyagot, amely minden stílusú belső térbe illeszkedhet. 

hirdetes


Az üvegfal rendszereknek köszönhetően a belső tér tágasabb, világosabb lesz, látszatra túlmutat tényleges határain.


Amennyiben Te is üveg térelválasztó rendszerben gondolkodsz, IDE kattintva megtekintheted hazánk egyik piacvezető gyártójának kínálatát! 
 

Tetőablakok és üvegtetők: végtelen fényforrás

Ha tartózkodtál már huzamosabb ideig félhomályban vagy egy sötét, csupán mesterséges megvilágítással rendelkező helyiségben, akkor pontosan ismered ennek a jelentőségét. Egyre népszerűbb megoldás hazánkban is, hogy a belsőépítészek hatalmas tetőablakokkal, adott esetben akár üvegtetővel is dolgoznak. Fantasztikus végeredményt, korlátlan világosságot teremthet ez a megoldás, így a helyiség nem csak esztétikailag lesz kiemelkedő, de a villanyszámlán is sokat spórolhatsz! 

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Lakberendezési szakszótár

Eladó ingatlan Balaton

A Balaton egyre népszerűbb nem csak a nyaralók körében, de már a befektetők körében is.... Tovább

Klasszikus stílus

A klasszikus szó jelentése: tökéletes alkotás. Az antik bútorok maradandóságát,... Tovább

Tovább a lexikonra