notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

Utcai lámpák, pipacs virágba borulnak, ha alájuk állsz

hirdetes

Utcai lámpák, amik virágba borulnak, ha alájuk állsz

VZS

Jeruzsálem Vallero nevű terén csodálatos alkotásban lehet gyönyörködni, hiszen a mozgás hatására óriási, 9 méteres pipacsok nyílnak ki! Nem kell mást tenni, csak alájuk állni :)

 

Pipacsba borult utcai lámpák

Valljuk be hazánkban is az utcákat mára már nem igazán használjuk sétálgatásra, a szabadban ücsörgésre, beszélgetésre... Leginkább csak rohanunk A-ból B-be, észre sem vesszük a körülöttünk lévő szépségeket, a természet alkotta műveket, csak futunk vagy a munkahelyre, vagy épp próbáljuk minél előbb elintézni a napi bevásárlást, közben pedig elfelejtjük, hogy a szabad ég alatt tartózkodni mennyire jó is. 

Nem az első példa, amit most bemutatok nektek arra, hogy valaki kísérletet tesz, hogy ezeket a tereket visszahódítsa az emberek számára. Van, hol design-os utcai padokkal próbálják rábírni az embereket arra, hogy leüljenek, ha csak pár percre is, van, ahol street art művészek próbálják feldobni az épületek szürke falait. Most Jeruzsálemben tettek kísérletet ezekkel az óriási pipacs virágnak álcázott lámpákkal, amik 9 méteres szélességben kinyílnak, ha valaki alájuk áll vagy ül!

hirdetes

 

Lapozz egyet és tekintsd meg a lámpákat működés közben.

Pipacsba borult utcai lámpák

A HQ Architects nevű cég által megalkotott óriásvirágok 9 méter magasak, 9 méter szélesek, és mozgás hatására (valamint villamos érkezésekor) levegős kompresszorok fújják fel őket, árnyékot és jókedvet kínálva az utca emberének. 

A hatalmas virágok éjszaka lámpaként is funkcionálnak. A fantáziadús alkotás lényege és célja, hogy élhetőbbé, színesebbé tegyék a város Vallero  nevű terét, az embereket pedig rábírják arra, hogy a mindennapos rohanást félbeszakítva leüljenek pár percre egy igazán vidám színekben bővelkedő környezetben és kiszakadjanak a mindennapi teendők terhe alól, ha csak arra a pár percre is. :)

hirdetes

 

 

Lapozz egyet és tekintsd meg a lámpákat működés közben.

Pipacsba borult utcai lámpák

Nézd meg működés közben ezeket az óriás pipacs virágokat :)

 

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Takarítócég budapest

Magánlakások, irodák, üzletek, lépcsőházak, iparterületek: napi, alkalmankénti... Tovább

Madáretető

Madáretető legnagyobb haszna a téli hidegekben van, amikor is a kerti madaraknak nincs mit... Tovább

Tovább a lexikonra
Utazás