notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Köss ujjaddal takarót

hirdetes

Köss az ujjaddal, kötőtűk nélkül, akár egy takarót!

hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Köss az ujjaddal, kötőtűk nélkül! Megmutatom hogyan készíthetsz egy ilyen csodálatos takarót te is házilag, nem kell hozzá semmilyen varró, kötő tudás! Ezt bárki meg tudja csinálni. :)

Köss ujjaddal egy takarót

Az ujjal való kötéssel könnyedén felkeltheted a gyerkőcök érdeklődését a gyapjúművészetek iránt, ráadásul beletanulni sem nehéz. Ez a kötögetés segít a kézügyesség fejlesztésében és javítja a koncentrációt is. Az egészben a legjobb, hogy egy szál fonalon és az ujjaidon kívül semmi másra (még kötőtűkre sem) nincs hozzá szükséged. Most egy olyan kötőtechnikát fogunk megnézni, amivel egy hosszú, vékony gyapjúcsíkot lehet elkészíteni, amit aztán számos projekthez felhasználhatsz (de már maga a kötögetés is egy élmény). Amint elsajátítottad az alábbi technikát, a gyerekeket is bevonhatod a mókába!

 

 

1. A fonal felhelyezéséhez fordítsd magad felé a tenyeredet. Fűzd át a fonal végét a hüvelyk és a mutatóujjad között, majd a mutatóujjad előtt, a középsőujjad mögött, aztán a gyűrűsujjad előtt, végül pedig a kisujjad mögött. Tehát egyszer elől, egyszer pedig hátul. Ez után visszafelé ugyan ez, csak fordítva: tekerd körbe a fonalat a kisujjad körül, aztán fűzd át az ujjaid között, először a gyűrűsujj mögött, majd a középsőujj előtt, aztán a mutatóujj mögött.

hirdetes

 

 

2. Jelenleg két sor fonalad van – most ismételd el az első lépést, hogy összesen négy sorod legyen, ugyan úgy váltogatva egymást. Érdemes lazára hagyni őket, különben a következő lépéseket nehezebb lesz követni.

 

Lapozz egyet és mutatom a következő lépéseket!

Köss ujjaddal egy takarót

3. Fogd meg a legalsó sor fonalat a kisujjadon és emeld át az ujjad hegye felett az ujjad mögé. Vigyázz, hogy eközben a legfelső sor fonal az ujjad körül maradjon. Ismételd el ezt az átemelést a többi ujjadon is, a kisujjadtól visszafelé haladva, amíg el nem érsz a mutatóujjadhoz.

 

 

4. Minden következő sor elkészítéséhez fűzd végig a fonalat az ujjaid között egészen a mutatóujjadig (mint a 2. lépésben). Ez után emeld át újra az alsó sort a felső felett (3. lépés).

hirdetes

 

 

5. Ha elégszer elismétled, akkor egy idő után ilyen eredményeket látsz majd.

 

Lapozz egyet és mutatom a következő lépéseket!

Köss ujjaddal egy takarót

6. Folytasd amíg a kötött szövetdarab 20 cm hosszúvá nem válik, majd húzd le az ujjaidról. A lehúzáshoz először emeld át a kisujjadon lévő sort a gyűrűsujjadra. A gyűrűsujjadon így két sor szerepel majd. Emeld át az aló sort az ujjadon, majd ezt az egészet emeld át a középsőujjadra, és így tovább. Ebben a videóban megnézheted az összes lépést:

 

 

Következő oldalon egy csodálatos takarót készítenek el ugyanezzel a technikával!

Köss ujjaddal egy takarót

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
DIY Háztartás Kiegészítők Színes ötletek

Lakberendezési szakszótár

Lakberendezés

Évről-évre mindig megújulnak a lakberendezési trendek, amiket mi igyekszünk követni. A... Tovább

Kert

A kert haszon- vagy dísznövények termesztésére szolgáló, rendesen bekerített... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 185

Átlagos értékelés: 4.8