notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

Új (tető)ablak a világra

hirdetes

Új (tető)ablak a világra

Szélesi Ferenc

Állandó huzat, jéghideg, párás ablakok, penész, és hiába tekerjük magas fokozatra a termosztátot – ezek a leggyakoribb, és talán a legszembetűnőbb jelei annak, ha egykor korszerűnek számító tetőablakaink megértek a cserére. Az ősz sok családnál a lakásfelújítás ideje, s noha ilyenkor egyszerűbb, takarékosabb megoldásnak tűnik egy tisztasági festés, amit a nyílászárók cseréjén most megspórolunk, azt a későbbiekben otthonunk fűtési költségeire fordíthatjuk.

Tetőablak
Ha az előző télen már azt tapasztaltuk, hogy az ablakok közelében húz a hideg, huzat van, az üvegfelület hideg és párás, esetleg az ablak körüli burkoláson már megjelent a penész, akkor nem érdemes várni még egy telet a cserével. Az újabb fűtési szezonban ugyanis ezek a jelenségek minden bizonnyal még erőteljesebbé válnak.
 
 
 
A VELUX cég 2014-ben mutatta be Új Generációs tetőtéri ablakait, amelyek előnyei beszerelésüket követően azonnal megtapasztalhatóak. 50%-kal csökken ugyanis az otthon hővesztesége az ablakokon keresztül, télen 2 fokkal magasabb lesz a hőmérséklet a szobákban, és 8%-kal mérséklődik a fűtési energiafogyasztás. Ha a kanapé vagy az ágy az ablak alatt kap helyet, akkor lényeges kérdés az üvegfelület hőmérséklete is. A VELUX tetőtéri ablakok üvegfelülete 10%-kal nagyobb, de a korábbi típusokhoz képest 5 fokkal melegebb marad, miközben sokkal több természetes fényt enged a szobákba.
hirdetes
Nyisson Ön is új ablakot a világra!
hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Lakberendezési szakszótár

Nappali

Szokták mondani, hogy a nappali a lakás szíve, hiszen itt gyűlik össze legtöbbször a család,... Tovább

Udvar

Díszkerteken nemcsak szorosan a ház közvetlen közelében levő kertet értjük, hanem... Tovább

Tovább a lexikonra