notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

Otthonteremtés egy új lakásból

hirdetes

Mikor válik otthonná új lakásunk?

CsN

Sikerült megvennünk álmaink lakását, be is költöztünk, berendezkedtünk, mindennek helyet találtunk, valami mégis hiányzik. Mikor fogjuk otthon érezni magunkat új lakásunkban? Miért van az, hogy bizonyos helyeken rögtön otthon érezzük magunkat, míg másutt hónapok is eltelhetnek? A környéktől, magától az ingatlantól, vagy valami mástól függ, hogy otthon tudjuk-e magunkat érezni benne? Segíteni szeretnénk, hogy minél hamarabb otthon érezhesd magad új lakásodban.

Teremts új lakásodból igazán otthonos kuckót!

Ismerd meg az új otthonodat

Az otthon hangulata - személyiséged tükrözze!

Lakásod korábbi lakói mind otthagynak valamit magukból, színeket, illatokat, melyek meghatározzák a lakás hangulatát, és ha a lakás hangulata nem illik hozzád, nehezen fogod otthon érezni magad benne. Próbáld most kicsit más szemmel nézni otthonodat. Vidám vagy inkább komor, játékos vagy inkább komoly? Meleg? Takaros? Netalán titokzatos? Ha tudod milyen otthonod hangulata, könnyebben alakíthatod azt saját személyiségednek megfelelően.

A lakókörnyezet hatása - fedezd fel környezeted! 

Egy hegyvidéki otthonnak teljesen más lehet a hangulata, mint egy lakásnak az Alföld valamely településén, de ugyanígy megkülönböztethetjük a nagyvárosi, falusi, kisvárosi otthonokat, vagy a belvárosi, külvárosi otthonokat is. Bármennyire nem szeretjük a környéket, ahol élünk, hatását, hangulatát nem zárhatjuk ki otthonunkból, mikor belépünk a lakásba és becsukjuk magunk mögött az ajtót. Ha nem érezzük, magunkat otthon a környéken áldozzunk időt arra, hogy bejárjuk és felfedezzük. Beszélgessünk többet szomszédainkkal, a postással, vagy a közeli kisboltok eladóival és meglátjuk, sokkal hamarabb otthon érezzük majd magunkat, mint gondoltuk volna.

Teremts új lakásodból igazán otthonos kuckót!

Rendezd át a lakást! Akár többször is...

hirdetes

Mikor beköltöztél, és végre minden a helyére került, vajon tényleg minden megtalálta a helyét? Ne te találd meg a tárgyak helyét, hanem hagyd, hogy azok találják meg a saját helyüket a lakásban. Hogyan? Rendezd át a lakást, változtasd meg néhány bútor helyét, esetleg cserélj fel helyiségeket is, vagy egyszerűen tedd más helyre a dísztárgyakat, egy idő után minden a helyére kerül majd, és otthon érzed majd magad a térben.

Az érzékeken is sok múlik

Nem is gondolnánk, de amit érzékszerveinkkel felfogunk, óriási hatással van érzelmeinkre. Az előző lakók által otthagyott illatok, színek, formák nem távoznak el egyik pillanatról a másikra. Még ha egy tisztasági festés után költözünk is be, a járólapot, a laminált padló színét, a szanitereket nem mi választottuk, sok esetben még a konyhabútort is örököljük az korábbi tulajdonostól. Éppen ezért nyissuk ki az ablakokat, engedjük be a friss levegőt, főzzük kedvenc ételeinket, vagy égessünk illatgyertyát. Vigyünk olyan illatokat a lakásba, melyektől otthonosabbá válik.

Az egész lakásban szépek a padlók és a falburkolatok, de valamiért mégsem érezzük sajátunknak őket? Terítsünk le szőnyegeket, tegyünk fel függönyöket, képeket, melyeket már az előző lakásunkban is használtunk, és meglátjuk, hogy hamarosan otthonosabban érezzük majd magunkat.

hirdetes
Teremts új lakásodból igazán otthonos kuckót!

Vedd magad körül személyes tárgyakkal

A családi fotók, az utazásokról készült fényképek, vagy emlékek, a nagyszüleinktől örökölt, a legjobb barátainktól kapott ajándékok, és a gyerekkorunkból megmaradt emlékek a legszemélyesebb tárgyaink. Ezekkel tehetjük a legotthonosabbá lakásunkat még akkor is, ha előző otthonunkban egy doboz mélyén hevert némelyik, vagy ha nem is illik mindegyik a bútorunkhoz. Használjuk ezeket a tárgyakat bátran otthonunk dekorálására, így tehetjük lakásunkat személyessé és igazán otthonossá.

Új emlékek egy új otthonban

Egy otthont az emlékek tesznek igazán otthonná. Nemcsak azok az emlékek, melyeket magunkkal hozunk, hanem azon események, élmények emlékei, melyek már az új otthonunkban történnek velünk. Hívjunk gyakran vendégeket, ünnepeljük a nagyobb családi és más ünnepeket is a lakásunkban. Meglátjuk, szorosabban kötődünk, majd új otthonunkhoz, ha több emlék fűz majd hozzá.

Ahhoz, hogy otthon érezzük magunkat egy új lakásban, nem elég a megfelelő lakást kiválasztanunk, nekünk is tennünk kell azért, hogy a lakásból otthon legyen.

Szerző: Gál Erika – Ingatlantájoló.hu

Forrás: ingatlantajolo.hu

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Római roló

A római roló bármely szobában kiegészíti és feldíszíti az ablakot. Főleg a kompakt,... Tovább

Esküvőszervezési tippek

Hogy a Nagy Nap tökéletes legyen… A helyszín, a dekoráció, az ételek, a ruha, a... Tovább

Tovább a lexikonra
Lakberendezési ötletek