notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

Bemutatjuk, hogy hogyan érdemes tűzhelyet választanod!

hirdetes

Hogyan válassz magadnak tűzhelyet?

LK , GE.

A hagyományos egy egységből álló, felül egy főzőlappal, alul sütővel rendelkező tűzhelyek megfizethető, helytakarékos opciók, és a legtöbb otthontulajdonos még mindig ezekre esküszik. Ez azonban csak egy a számos lehetőség közül, amelyek közül manapság válogatni lehet. 

Bemutatjuk, hogy hogyan érdemes tűzhelyet választanod!

Az elszántabb házi szakácsok nagykonyhai stílusú tűzhelyeket vásárolnak maguknak, amelyek 6 vagy 8 égővel, és számos egyéb funkcióval rendelkeznek. A valódi nagyipari tűzhelyek különleges igényekkel járnak (és tűzálló falak, külön szellőzőrendszer stb.), ezért az otthontulajdonosok inkább csak a házakban is használható változatokat választják.

Vannak, akik az új moduláris tűzhelyekre esküsznek, amelyek igény szerint bővíthetők égőkkel, elszívókkal, rostákkal, olajsütő kosarakkal, wok serpenyőkkel és még sok más kiegészítővel. És ez még mindig csupán néhány példa a számtalan rendelkezésre álló tűzhely közül!

A moduláris kialakítás egy igen sajátos konyhatrendnek számít.

A főzőlaptól elkülönített, falba szerelhető sütők egyszerre több főzőállomást alkotnak egyetlen egy helyett. A dupla falba szerelhető sütők rengeteg helyet takarítanak és megduplázzák az egy időben igénybe vehető sütőkapacitást. Léteznek különleges elrendezésű dupla sütőegységes tűzhelyek is, amelyeknél az egyik sütő a főzőlap alatt, a másik pedig magasabban, a konyhaszekrények szintjén helyezkedik elAz első nagy kérdés tűzhelyválasztásnál, hogy az ember elektromost vagy gázzal működőt szeretne-e venni. Egyesek a gáztűzhelyek mellett teszik le a voksukat az azonnali használhatóság, a precíz állíthatóság és a hosszú távon olcsóbb költségek miatt. Mások az elektromos tűzhelyek hőjének egyenletes elosztását és a készülékek árát tartják nagyobb előnynek.

hirdetes

Léteznek úgynevezett kombinált tűzhelyek is, amelyek egyetlen készülékben egyesítik a gáz és az elektromosság funkcióit. Jó példák erre azok a berendezések, amelyek tetején gáz főzőlap található, míg a sütő konvekciós elven működik. A konvekciós sütők általában elektromos áramot használnak, és a meleg levegő keringetésével kétszer olyan gyorsan képesek megsütni a tartalmukat, mint a hagyományos készülékek. Még kombinált mikrohullámú/konvekciós sütők is kaphatóak.

hirdetes

Az elektromos égők általában elektromos tekercsekkel működnek – ezek a legkevésbé költséges opciók. A sima felületű főzőlapokkal rendelkező tűzhelyeknek három fajtája van: hősugárzó elektromos tekercsek egy üvegpanel alatt; halogén fűtőszálak; vagy mágneses indukciós elemek. Ezek közül mindegyikhez vastag, lapos fenekű edényekre van szükség. Ha a gáz változat mellett döntesz, a zárt égésterű berendezések tisztítása a legegyszerűbb, és az őrláng nélkülözése azt jelenti, hogy a tűzhely nem forrósodik fel használaton kívül. A kereskedelmi stílusú üvegtűzhelyek magas hőmérsékleteket és elegáns stílust kínálnak, azonban erős szellőzőrendszert igényelnek.

Néhány gondolat erejéig említsük meg a vezérlőket is.

A készülékek előre néző oldalán elhelyezett vezérlők a legelterjedtebbek és legkényelmesebbek. Azonban a kényelmesen elérhető vezérlőket nem csak egy kerekes székben ülő felhasználó érheti el, hanem egy ügyesebb kisgyermek is. Fiatalabb tagokkal rendelkező háztartásokban tanácsos inkább olyan készüléket választani, ahol a vezérlők a fal felőli oldalon találhatóak. Bárhol is helyezkedjenek el, a vezérlők egyszerűek és könnyedén értelmezhetők kell legyenek. A korszerűbb készülékeken a hagyományos gombok és tekerők helyett digitális kijelzőket és érintőfelületeket találhatunk.

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

marketing

Mi az a marketing és milyen a jó marketing tanácsadó?   A jó marketing... Tovább

szakszó

szakszó leírása Tovább

Tovább a lexikonra
Konyha