notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Bemutatjuk, hogy hogyan készíthetsz tükörzománc tortát!

hirdetes

Így készíthetsz tükörzománc tortát - RECEPT

LK

Ha előszeretettel (és legalább akkora ámulattal) nézel gyönyörű, máztól csöpögő tortákat bemutató videókat, akkor van egy jó hírünk: pont ugyan ekkora élvezet saját magadnak elkészítened őket. Miután választott tortád készen áll, már csak néhány egyszerű hozzávalóra lesz szükséged, hogy elkészíthesd azt a gyönyörű csillogó bevonatot, ami olyan hívogatóvá teszi kedvenc desszertedet.

Bemutatjuk, hogy hogyan készíthetsz tükörzománc tortát!

Egy jó tanács, mielőtt belekezdenél: a fényes zománc máz rendkívül folyós (ez kell a kívánt hatáshoz) szóval tedd meg a szükséges óvintézkedéseket, hogy ne csöpögtess össze semmi fontosat a konyhában!

Hozzávalók:

  • Egy sima, vajkrémmel bevont fehér torta (3-4 órára tedd a hűtőbe)
  • 1,5 csésze fehér cukor
  • 2/3 csésze édesített sűrített tej
  • 0,5 csésze + 1 evőkanál víz
  • 2 evőkanál zselépor
  • 0,5 csésze víz
  • 2 csészényi fehércsoki darabkák
  • 4 árnyalatnyi ételfestő gél
  • Egy nagy, magas szélű tepsi
Bemutatjuk, hogy hogyan készíthetsz tükörzománc tortát!

Elkészítés:

  1. Készíts egy sima tortát, akár kedvenc recepted alapján és vond be vajkrémmel. Helyezd a hűtőbe 3-4 órára mielőtt rácsepegtetnéd a zománc-bevonatot.

  1. A zománc a következő képpen készül el: a cukrot, a tejet és a vizet egy közepes méretű lábasban keverd össze és tedd fel közepes-alacsony lángra. Időnként kevergesd meg.
  1. A zseléport keverd bele egy a fél csésze forró vízbe és hagyd, hogy a keverék néhány percig zselésedjen.
  2. hirdetes
  3. Amikor a cukros-tejes-vizes mix forrni kezd, vedd le a tűzről és keverd bele a zselét, amíg az szét nem olvad.

  4. A kész keveréket szűrd egy szűrőn keresztül öntsd át egy nagyobb edénybe és hagyd hűlni 10 percig.

  5. Add hozzá a fehércsoki darabkákat és keverd őket addig, míg el nem olvadnak.
Bemutatjuk, hogy hogyan készíthetsz tükörzománc tortát!
  1. A leszűrt zománc-mixet öntsd szét egyenlően négy kisebb edényben. Fogj négy különböző színű ételfestéket (amik jól kiegészítik egymást) és színezd be velük a négy adagot.
  1. Most jöhet a zománc rétegelése. Fogd a négy színes edény egyikét, és a felét öntsd ki egy nagyobb tiszta edénybe. Ez után jöhet a következő, majd mikor a negyedik edény felét is kiöntötted, vigyél fel újabb négy réteget. A rétegek kiöntése közben ne keverd meg őket semmilyen eszközzel!
  1. Az emelt szélű tepsit takard le fóliával, majd fogj egy tiszta mélytányért és fejjel lefelé helyezd rá. A fóliára azért van szükség, hogy a szétcsöpögő zománcot később könnyebben feltakaríthasd. Erre a tányérra kerül rá a fehér torta, amire elkezdheted ráfolyatni a zománcréteget egyetlen folyamatos öntéssel. Ha mindent jól csináltál, akkor a színek ekkor maguktól elkezdenek összekeveredni. Mélytányér helyett tortatartó állványt is használhatsz, de ügyelj rá, hogy a torta egy kicsit lelógjon az állvány széléről, hogy a zománc szabadon lecsepeghessen róla!
  2. hirdetes
  1. Hagyd, hogy a zománc kicsit ráálljon a tortára (nagyjából 10 perc) majd fogj egy kést vagy spatulát és távolítsd el a cseppeket a torta széléről, hogy teljesen szabályos, egyenes vonalai legyenek.
  1. A tortát tálalás előtt legalább 1-2 órára helyezzük a hűtőbe!

Forrás

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Minikert

Egyre nagyobb teret hódítanak maguknak a minkertek, na és nem csak azok készítenek, akiknek... Tovább

Fazekasság

A fazekas (gerencsér, gölöncsér) mester keze alól kikerülő tálak, korsók, fazekak stb.... Tovább

Tovább a lexikonra
DIY Konyha