notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

Trendi és kényelmes: a kanapék, amelyek stílust visznek otthonodba

hirdetes

Trendi és kényelmes: a kanapék, amelyek stílust visznek otthonodba

Akadnak bútorok, amik tipikusan egy-egy konkrét helyiséghez kapcsolódnak. Az ágy a hálóhoz, az étkezőasztal a konyhához, és nem meglepő módon a kanapé a nappalihoz. Mint ilyen megkerülhetetlen berendezési elem, nagyon lényeges, hogy milyen stílusjegyeket testesít meg. A 2023-as év azért tartogatott néhány meglepetést, már ami a divatosság kanapékra szabott variációit illeti, úgyhogy megéri ezekből a megszokottól rendkívüli mértékben eltérő ötletekből szemezgetni!

Kényelmes kanapé

A merész a legújabb trend?

Valahogy úgy! Sokan tartanak attól, hogy vagányabb színekkel tervezzenek. Főleg, ha az otthonuk alapvetően nem kirívó árnyalatokról és formákról híres. Viszont az igazság az, hogy olykor megéri a komfortzónán túlra tekinteni, mert a végeredmény nagyon is vonzó és egyedi.

Íme, az egyik legvadabb elképzelés: rikító rózsaszín. Az utóbbi esztendőkben egyértelműen kirajzolódott az a tendencia, hogy a pasztell színek népszerűsége ugrásszerűen megnőtt. Így aztán valahol kicsit sem meglepő, hogy a rózsaszín is előbújt a barlangjából. Halvány, arcpírra emlékeztető ártatlanságával cseppet sem nevezhető merésznek, de ha a neonrózsaszín lép a reflektorok fénykörébe, azért akkor a legtöbben felkapják a fejüket. Sokan gondolják azt, hogy nincs az az enteriőr, ahova ez a fajta extremitás beilleszthető, pedig a gyakorlat arra világít rá, hogy nagyon is van. Pláne, ha a kanapé az adott helyiség fókuszában áll. Ekkor különösen lényeges, hogy olyan fizikai jellemvonásokat testesítsen meg, amik kellően kitűnnek a tömegből.

hirdetes

Hova tűntek a visszafogottabb árnyalatok?

Akik a fenti sorok láttán sokkot kaptak, megnyugodhatnak: attól még, hogy a trend a vagányság irányába mutat, sőt akár mondhatjuk úgy is, hogy az extravagancia felé tart természetesen a visszafogott elegancia hírnökei sem tűntek el a színről. Szürke, fekete, bézs, ezek egytől egyig olyan színvariációk, amik joggal követelnek maguknak helyet a kanapék világában. A hófehér továbbra is divatos, viszont roppantul kényes, és ha történetesen egy nap, mint nap használt bútorról beszélünk, akkor nem túl praktikus fehérrel apellálni, amin azonnal meglátszik minden. Ugyanakkor egy-két kiegészítővel tovább cicomázható a helyzet, és akár a fehér kényessége is csökkenthető.

Milyen módokon fokozható tovább a kanapé stílusossága?

Nagyon jó ötlet takarókkal, párnákkal feldobni az összképet. Takaróból rögtön kétféle is bedobható. Az egyik az úgynevezett ágytakaró, ami a kanapé letakarására való. Van, aki az egész kanapét beteríti, ám ekkor a bútor eredendő szépsége elveszik, tehát ez csak akkor járható út, ha pont az elfedés a cél. A másik verzió a beburkolózásra szánt takaró alkalmazása, ami persze praktikus kellék, de amíg éppen nincsen rá szükség, stílusos részévé válhat az összképnek.

hirdetes

A párnák ezerfélék lehetnek, díszesek, egyszerűek, színesek, egyszínűek, mintásak. A lényeg, hogy a dísz- és használati párnákat megéri külön kezelni. Ilyen módon esélytelen elfeküdni, és szétnyomni a díszes alternatívákat.

Végül egy záró jó tanács: a túlzsúfoltság érzete és látványa nem igazán vonzó, ráadásul ha mindennel tele van pakolva a kanapé, akkor a funkcionalitása gyakorlatilag nem érvényesülhet, úgyhogy ildomos rátalálni arra a bizonyos arany középútra.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Lakberendezési szakszótár

Fürdőszoba

A fürdőhelyiség a hivatalos nyelvhasználatban az egészségügyi helyiségek közé... Tovább

Cserép

A cserép nem más mint égetett agyag. A hagyományos fazekasság legfontosabb... Tovább

Tovább a lexikonra