notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Nézd meg Te is ennek a csodálatos kertnek az átalakulását! A végeredmény Téged is lenyűgöz majd!

hirdetes

Kövesd végig egy tóparti terasz felújítását velünk! A végeredmény magáért beszél

Álmaim Otthona Lakberendezési Portál

A terasz az egyik legkedveltebb időtöltésre alkalmas hely, ahová jó kiülni egy könyv társaságában, az őszre tekintettel léve egy pokróccal és egy jó meleg teával a kezünkben, és csak élvezni a teraszunk és a kertünk szépségét, a természet falatnyi darabját, és meghitt közelségét a szürke, egyre hűvösebb hétköznapokon. A lehulló levelek, a madarak csicsergése, a szél süvítése és a naplemente. Ez a tökéletes délután jellemzője az őszi időszakban.

Kertfelújítás képekben, melynél újjászületik a tó körüli terasz!

Egyszerűen imádom az őszt. Nem tudom kifejezni miért, hiszen régen kifejezetten az egyik legkevésbé kedvelt évszak volt számomra. Ahogy nőttem fel, ez megváltozott. A nyár olyan hamar elszáll.. De az őszben van valami, ami még a telet is magával rántja. Hisz sokszor alig van valami váltás az ősz és a tél között. Én pedig az évek során egyre jobban megkedveltem. Amikor kiülsz a teraszra egy forró teával a kezedben, csak élvezed a hűvös szellő simogatását, nézed, ahogy a fákról hullanak a már sárgulásnak indult levelek, a madárkák csicsergése, valami hihetetlen megnyugvást ad a szürke hétköznapokon. Egy jó könyv már csak tetőzi ezt az élményt. Szívmelengető tud lenni a hideg tél előtt. Ezért hát jó, ha van egy terasz kertünkben, ahova kiülhetünk, hogy mindezt az érzést jó mélyen magunkba tudjuk szívni. Megmutatom hát, hogyan lehet a Te kerted is gyönyörű az őszi időszakban is, ahová legszívesebben minden délután kiülnél, hogy élvezd az ősz adta nyugalmat és a természet közelségét!

A következő oldalon bemutatok Neked egy gyönyörűen felújított kertet, amiben a főszereplővé a terasz vált!

Kertfelújítás képekben, melynél újjászületik a tó körüli terasz!

A felső képen látható, hogy a terasz burkolata már elkopott, bebarnult, szinte elkorhadt. Nem nyújt valami szép látványt, így éppen ideje volt a felújításának. A vörösfenyőből készült teraszburkolaton mély nyomot hagyott az idő vasfoga. Elérkezett hát a váltás ideje. Lássuk a további képeket és munkálatokat.

Forrás: robiniagroup.hu

 

Itt is még jól látható a burkolathoz használt fa állapota, hogy már igencsak váltásra szorul. A széles deszkázat különösen előnytelen volt a megépítésnél, hisz ez nagyívben csökkentette a fa élettartamát. Ez a deszkázat lerakás egyik fafajtánál sem előnyös.

hirdetes

Forrás: robiniagroup.hu

 

Itt láthatók az előkészületi munkálatok, ahol már eltűntetésre került a régi, vörösfenyő faburkolat. Készülőben az új fa lerakása.

Forrás: robiniagroup.hu

 

Itt már elkezdődött a párnafarendszer lerakása, kiépítése, elhelyezése.

Forrás: robiniagroup.hu

 

Szintén a terasz párnafázását láthatjuk a képen.

Forrás: robiniagroup.hu

 

És végül kialakul a gyönyörű fa teraszburkolat!

És nem másból készült, mint a már hungarikumként számon tartott akácfából! Mint azt a képeken is láthatod, a munkálatokat a Robinia Group Kft. végezte, akik kizárólag akácfára specializálódtak. Kíváncsi vagy a teljes projektre? Itt megnézheted: Tóparti stég akácfából

Mivel az akácfa forgalmazása Magyarországon még nem túl elterjedt, így jó, hogy van olyan cég, akire nyugodt szívvel rábízhatjuk teraszunk felújítását, hisz a Robinia Group Kft. profi kezeket biztosít a munkálatokhoz. Azt is kiderítettük, hogy a legjobb időszak a teraszunk rendbetételére az ősz, és nem a sokak által tévhitként hitt tavasz, vagy a korai nyár! Hogy miért? A válasz egyszerű:

Mivel nagyon kevesen készíttetik el teraszukat ilyenkor, nincs sorban állás, kapkodás. Főként a kora őszi hónapok alkalmasak erre a feladatra, hiszen ilyenkor még jó az idő, semmi nem zavarja a munkákat.

hirdetes

Persze jogos a felvetés, hogy mi értelme van ősszel teraszt építeni? A tél úgyis rajtahagyja a nyomát, tavasszal pedig már újíthatjuk is fel – már, ha nem szedjük fel a deszkákat, és tároljuk őket fedett helyen tavaszig.. A felvetés sok esetben valós problémát tükröz: a legtöbb faburkolat valóban nem viseli túl jól a téli hónapok megpróbáltatásait.  Szerencsére vannak olyan fafajok, amik gond nélkül veszik az akadályokat. És természetesen ezek közé tartozik a már említett akácfa is. Remek tulajdonságainak köszönhetően, ami közé a tartóssága tartozik, a kültéri viszonyokat figyelmbe véve akár 30-40 évig is otthonunk gyönyörű kiegészítője lehet! Így ha teraszépítésen gondolkozunk, az akácfa lehet a legjobb választás. Az időtállóság pedig nem az utolsó szempont, ha a teraszunkról van szó. Remélem Téged is meggyőzött ez a munka arról, hogy még időben gondolj a teraszod rendbetételére, hogy neked is gyönyörűen megépített akácfa teraszburkolatod lehessen! :)

Forrás: robiniagroup.hu

 

Hát nem gyönyörű? :) Csak ülj ki ide, pokróccal, teával és egy könyvvel a kezedben, és hagyd, hogy elvarázsoljon a természet szépsége és közelsége! Legyen az ősz számodra is egy szép időszak a hideg tél előtt!

Forrás: robiniagroup.hu

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Szúnyogriasztó

Házilag sokkal jobb, kellemesebb illatú és vegyszerektől mentes szúnyogriasztót... Tovább

Új építésű eladó lakás

Új építésű eladó lakás Egy új építésű eladó lakás tökéletes befektetés, ha... Tovább

Tovább a lexikonra
Kert Kiegészítők Lakásfelújítás Stílusok Terasz Természet