notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

Nézd meg Te is ennek a csodálatos kertnek az átalakulását! A végeredmény Téged is lenyűgöz majd!

hirdetes

Kövesd végig egy tóparti terasz felújítását velünk! A végeredmény magáért beszél

Álmaim Otthona Lakberendezési Portál

A terasz az egyik legkedveltebb időtöltésre alkalmas hely, ahová jó kiülni egy könyv társaságában, az őszre tekintettel léve egy pokróccal és egy jó meleg teával a kezünkben, és csak élvezni a teraszunk és a kertünk szépségét, a természet falatnyi darabját, és meghitt közelségét a szürke, egyre hűvösebb hétköznapokon. A lehulló levelek, a madarak csicsergése, a szél süvítése és a naplemente. Ez a tökéletes délután jellemzője az őszi időszakban.

Kertfelújítás képekben, melynél újjászületik a tó körüli terasz!

Egyszerűen imádom az őszt. Nem tudom kifejezni miért, hiszen régen kifejezetten az egyik legkevésbé kedvelt évszak volt számomra. Ahogy nőttem fel, ez megváltozott. A nyár olyan hamar elszáll.. De az őszben van valami, ami még a telet is magával rántja. Hisz sokszor alig van valami váltás az ősz és a tél között. Én pedig az évek során egyre jobban megkedveltem. Amikor kiülsz a teraszra egy forró teával a kezedben, csak élvezed a hűvös szellő simogatását, nézed, ahogy a fákról hullanak a már sárgulásnak indult levelek, a madárkák csicsergése, valami hihetetlen megnyugvást ad a szürke hétköznapokon. Egy jó könyv már csak tetőzi ezt az élményt. Szívmelengető tud lenni a hideg tél előtt. Ezért hát jó, ha van egy terasz kertünkben, ahova kiülhetünk, hogy mindezt az érzést jó mélyen magunkba tudjuk szívni. Megmutatom hát, hogyan lehet a Te kerted is gyönyörű az őszi időszakban is, ahová legszívesebben minden délután kiülnél, hogy élvezd az ősz adta nyugalmat és a természet közelségét!

A következő oldalon bemutatok Neked egy gyönyörűen felújított kertet, amiben a főszereplővé a terasz vált!

Kertfelújítás képekben, melynél újjászületik a tó körüli terasz!

A felső képen látható, hogy a terasz burkolata már elkopott, bebarnult, szinte elkorhadt. Nem nyújt valami szép látványt, így éppen ideje volt a felújításának. A vörösfenyőből készült teraszburkolaton mély nyomot hagyott az idő vasfoga. Elérkezett hát a váltás ideje. Lássuk a további képeket és munkálatokat.

Forrás: robiniagroup.hu

 

Itt is még jól látható a burkolathoz használt fa állapota, hogy már igencsak váltásra szorul. A széles deszkázat különösen előnytelen volt a megépítésnél, hisz ez nagyívben csökkentette a fa élettartamát. Ez a deszkázat lerakás egyik fafajtánál sem előnyös.

hirdetes

Forrás: robiniagroup.hu

 

Itt láthatók az előkészületi munkálatok, ahol már eltűntetésre került a régi, vörösfenyő faburkolat. Készülőben az új fa lerakása.

Forrás: robiniagroup.hu

 

Itt már elkezdődött a párnafarendszer lerakása, kiépítése, elhelyezése.

Forrás: robiniagroup.hu

 

Szintén a terasz párnafázását láthatjuk a képen.

Forrás: robiniagroup.hu

 

És végül kialakul a gyönyörű fa teraszburkolat!

És nem másból készült, mint a már hungarikumként számon tartott akácfából! Mint azt a képeken is láthatod, a munkálatokat a Robinia Group Kft. végezte, akik kizárólag akácfára specializálódtak. Kíváncsi vagy a teljes projektre? Itt megnézheted: Tóparti stég akácfából

Mivel az akácfa forgalmazása Magyarországon még nem túl elterjedt, így jó, hogy van olyan cég, akire nyugodt szívvel rábízhatjuk teraszunk felújítását, hisz a Robinia Group Kft. profi kezeket biztosít a munkálatokhoz. Azt is kiderítettük, hogy a legjobb időszak a teraszunk rendbetételére az ősz, és nem a sokak által tévhitként hitt tavasz, vagy a korai nyár! Hogy miért? A válasz egyszerű:

Mivel nagyon kevesen készíttetik el teraszukat ilyenkor, nincs sorban állás, kapkodás. Főként a kora őszi hónapok alkalmasak erre a feladatra, hiszen ilyenkor még jó az idő, semmi nem zavarja a munkákat.

hirdetes

Persze jogos a felvetés, hogy mi értelme van ősszel teraszt építeni? A tél úgyis rajtahagyja a nyomát, tavasszal pedig már újíthatjuk is fel – már, ha nem szedjük fel a deszkákat, és tároljuk őket fedett helyen tavaszig.. A felvetés sok esetben valós problémát tükröz: a legtöbb faburkolat valóban nem viseli túl jól a téli hónapok megpróbáltatásait.  Szerencsére vannak olyan fafajok, amik gond nélkül veszik az akadályokat. És természetesen ezek közé tartozik a már említett akácfa is. Remek tulajdonságainak köszönhetően, ami közé a tartóssága tartozik, a kültéri viszonyokat figyelmbe véve akár 30-40 évig is otthonunk gyönyörű kiegészítője lehet! Így ha teraszépítésen gondolkozunk, az akácfa lehet a legjobb választás. Az időtállóság pedig nem az utolsó szempont, ha a teraszunkról van szó. Remélem Téged is meggyőzött ez a munka arról, hogy még időben gondolj a teraszod rendbetételére, hogy neked is gyönyörűen megépített akácfa teraszburkolatod lehessen! :)

Forrás: robiniagroup.hu

 

Hát nem gyönyörű? :) Csak ülj ki ide, pokróccal, teával és egy könyvvel a kezedben, és hagyd, hogy elvarázsoljon a természet szépsége és közelsége! Legyen az ősz számodra is egy szép időszak a hideg tél előtt!

Forrás: robiniagroup.hu

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Trambulin

A trambulin egy olyan rugalmas ugrálófelülettel rendelkező szerkezet, amelyeket elsősorban... Tovább

Utazás

Bár az utazás fogalma mai értelemben alapvetően egy vagy több személy... Tovább

Tovább a lexikonra
Kert Kiegészítők Lakásfelújítás Stílusok Terasz Természet