notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Ez a 10 ország a legveszélyesebb a világon

hirdetes

Top 10 legveszélyesebb ország, amit jobb elkerülni

SzSz
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Hamarosan itt a nyár, és sokan még csak most tervezik meg nyaralásukat. Az utazás nagy öröm, hiszen felfedezhetjük más országok szépségeit és kultúráját. Vannak azonban olyan országok, amelyeket jobb elkerülni, ha nem szeretnénk veszélyeztetni magunkat. 

Legveszélyesebb országok a világon

Lássuk, melyik a jelenlegi top 10 ország, amit jobb, ha elkerülsz úticélként. 

 

10. Ukrajna 


Ukrajnában folyamatos a konfliktus Oroszországgal. Az országok között a fegyveres erők részt vesznek a keleti térség harcaiban, és nem szokatlan, hogy a helyi lakosok részt vesznek a konfliktusban. A saját biztonságunk szempontjából jobb, ha nem mostanában akarjuk felfedezni az ukrán kultúrát. 

 

 

9. Egyiptom


Habár az egyiptomi fenyegetés csökkent, még mindig nem a legjobb alkalom a látogatásra. Terror csoportok és felkelések még mindig léteznek, és a támadások veszélye állandóan fennáll. Bár az üdülőövezeteket nagyobb biztonságban őrizik, mint eddig, mégsem ajánlatos úticélként választani Egyiptomot addig, amíg a dologok rendeződnek az országban. 

 

 

8. Honduras


Honduras Közép-Amerikában található, ahol rengeteg szép természeti kincset fedezhetnek fel az idelátogatók. Az országban azonban itt van a világon a legmagasabb gyilkossági arány, és a mai napig rengeteg halálos bűncselekmény történik. 

 

 

7. Kenya 


A „vidéki” Kenya számos terrorista csoportnak ad otthont. Gyakran vannak támadások, és számolnak be bombatámadásokról és lövésekről. A kenyai városok bár biztonságosabbak, a közbiztonság nem olyan fejlett, mint az európai országokban. Kenyát a választások idején végképp érdemes elkerülni, hiszen ilyenkor rengeteg erőszakos bűncselekmény történik a tiltakozásokból adódóan. 

hirdetes

 

 

6. El Salvador 


El Salvador szintén Közép-Amerikában található meg, amely gyönyörű hegyeiről ismert. Az országban sajnos itt is rengeteg erőszakos bűncselekményről számolnak be. A turistákat vonzó nemzeti parkoknál és történelmi műemlékeknél számos emberrablást követnek el a helyiek. Az országban sok éven át zajlott polgárháború, amely hatására a rend soha nem állt vissza teljesen. 

 

 

5. Kolumbia


Kolumbiáról már évtizedek óta tudni, hogy a világ egyik legnagyobb kábítószer-kereskedő országa. Kolumbiát a kábítószer-kereskedelem, a politikai korrupció és az erőszakos bűncselekmények több mint 4 évtizede „elpusztították”. A szervezett bűnözés igen erős az országban, és amíg a békeszerződések nem jönnek létre, nem érdemes ide elutaznunk. 

 

 

4. Venezuela 


Venezuelában a változó politikai nézetek miatt a hangulat igencsak ijesztő. A hírekben folyamatosan hallhatjuk az éhezésről szóló és a tiltakozások miatt kialakult bizonytalan helyzetet. Az országban egyre csak növekszik a gazdasági válság, amely miatt a feszültség is egyre fokozottabb. 

 

 


3. Jemen


Jemen Délnyugat-Ázsiában az Arab-félszigeten található meg. Az ország számos terrorista csoportnak ad otthont, ahol a lázadó csoportok politikai hatalomért cserében tartják fogva az amerikai és az európai polgárokat. A Közel-Keleten van számos más ország, ahol fokozott biztonságban utazhatunk el. Jement inkább kerüljük. 

 

 

2. Nigéria 


Hallottál már Boko Haramról? Nos, ez egy terrorista csoport, amely évek óta rombolja az országot. Ezzel együtt azzal a ténnyel, hogy a közlekedés is elmaradott és megbízhatatlan, több tényező is fennáll, amely miatt jobb elkerülni a nigériai utazást. 

 

 

1.    Pakisztán 


A pakisztáni kormány és a hírszerző ügynökségek az amerikai kormány ellen dolgoznak. Az ország számos terrorista csoport otthona, köztük az ISIS-é és a táliboké. Végképp ne is gondolkozzunk az ideutazáson. 
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Lakberendezési szakszótár

Eseti nagytakarítás

Egy évben minimum kétszer szükséges és érdemes otthonunkban nagytakarítást végezni a kosz,... Tovább

Osztott komplementer színek

Ezek azok a színpárok, amelynél a komplementer színpár egyik tagjának a szomszédját... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 146

Átlagos értékelés: 4.9