notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

Bemutatjuk, hogy hogyan érdemes berendezned a vendégszobát!

hirdetes

A tökéletes vendégszoba: így érheted el, hogy vendégeid otthon érezzék magukat nálad

LK

A tökéletes vendégszoba segít éreztetni vendégeiddel, hogy szívesen látod őket. Bemutatjuk, hogy hogyan érdemes berendezned!  

Bemutatjuk, hogy hogyan érdemes berendezned a vendégszobát!

Otthonod belső helységeinek megtervezése egy dolog, de valami oknál fogva a vendégszobákban hozott döntések különösen fontosnak számítanak. Minden házigazda célja, hogy vendégei kényelemben érezzék magukat, nem is beszélve a személyes büszkeségről. A vendégek megfelelő elszállásolása igazi státusszimbólum is.

Adott tehát a kérdés: mitől lesz nagyszerű egy vendégszoba? Mely részleteitől érzik majd igazán otthon vendégeid és ismételgetik majd a búcsúzkodáskor, hogy mennyire élvezték a nálad töltött időt? Az alábbiakban ezt tárgyaljuk meg.

Összeállítottunk egy kis útmutatót a tökéletes vendégszoba kialakításához. Nézd meg a legjobb tippeket és trükköket extra hálószobád berendezésére.

A tökéletes vendégszobában nem jelent problémát a hőmérséklet

Mindenkinek megvannak a preferált alvási szokásai. Egyesek jéghideg szobákban szeretik álomra hajtani a fejüket, míg mások egy tucat takaró alá bújnak be éjszakánként. Amennyiben nem vagy képes biztosítani ezeket a körülményeket, vendégeid nem lesznek képesek megfelelően kipihenni magukat éjszakánként.

A legtöbb vendég inkább egész éjszaka forgolódik, minthogy felzavarja a házigazdát, hogy az csináljon valamit a szoba hőfokával. Éppen ezért fontos lehetőségeket biztosítani a vendégek számára, hogy kedvükre melegebbé vagy hűvösebbé tehessék szobájukat.

hirdetes

Ennek érdekében figyelj oda arra, hogy milyen ágyneműket biztosítasz vendégszobába. Válassz olyan lepedőket és takarókat, amik könnyű lélegezhető rétegeket alkotnak. Legyen mindig kéznél néhány vastagabb takaró is, hogy a vendégek könnyel elérhessék őket. A szövetek mellett érdemes egy ventillátort is elhelyezni a szobában az alacsonyabb hőmérsékleteket kedvelők számára.

Bemutatjuk, hogy hogyan érdemes berendezned a vendégszobát!

Biztosíts friss törölközőket

Látogatásuk során vendégeidnek előbb-utóbb egy kis felfrissülésre lesz szükségük. Ahelyett hogy arra kényszerítenéd őket, hogy mindig tőled kelljen törölközőt kérniük, vagy hogy saját maguknak kelljen felkutatniuk azokat, helyezz el néhány tiszta darabot a szobájukban, már mielőtt megérkeznének.

A törölközők nem csupán használati tárgyakként, de a dekoráció részeként is alkalmazhatóak. Ha teheted, szerezz olyan törölközőket a vendégszobába, amelyek passzolnak a többi díszítőelem színéhez és mintájához.

hirdetes

Figyelj az ágy melletti világításra

Mindannyian botlottunk már el ismerőseink bútoraiban a sötét szobában. Kerüld el, hogy vendégeidnek a sötétben kelljen tapogatózniuk az éjszaka közepén – egyszerűen helyezz el egy lámpát az ágyuk mellett.

A lámpa kiválasztásakor érdemes mind méretet, mind a stílust figyelembe venni. Természetesen olyan eszközt érdemes keresni, ami passzol a szoba látványához, de fontos, hogy arányos legyen a szoba méretével is, hogy teljesen bevilágíthassa azt. Ennek érdekében érdemes előzetesen lemérni azt a részt, ahová a lámpát el szeretnéd helyezni.

Ha egy kis plusz pénzt is rá tudsz szánni, akkor érdemes olyan világítást szerezni, ami több funkcióval rendelkezik. Jó példák erre az állítható fényerejű lámpák, vagy az olyan darabok, amikben külön konnektor dugalj található.

Győződj meg róla, hogy korán kelő vendégeidnek van mit csinálniuk a szobájukban.

Biztosíts néhány szórakozási lehetőséget

Ez a jellegzetesség különbözteti majd meg vendégszobádat a többitől. A legtöbben nehezen alszanak el ismeretlen helyeken. A legtöbben csak álmatlanul fekszünk vagy már a hajnal első fényeivel együtt felpattan a szemünk. Ahelyett, hogy vendégeidnek órákat kellene várnia, hogy számodra is elkezdődjön a nap, biztosíts valamilyen szórakoztatási lehetőséget számukra.

A TV nem minden esetben az egyértelmű megoldás. Próbálkozz olyasmikkel, amik a dekoráció részét képezhetik, mint például egy könyvekkel vagy magazinokkal feltöltött dohányzóasztal vagy szekrény.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Vendégház

A vendégház legtöbb esetben panziót jelent, de ha családi ház kertjében álló kis házra... Tovább

Mosódió

A mosódió a mosódiófa vagy szappanfa termése, melyet előszeretettel használnak mosás során.... Tovább

Tovább a lexikonra
Bútorok Dekoráció DIY Festés Hálószoba Lakásbemutatók Lakberendezési trendek