notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

Tökéletes házi kakaós csiga recept

hirdetes

Megtaláltuk a TÖKÉLETES HÁZI KAKAÓS CSIGA receptet!

Bettina

Az instagram-on egyre ismertebb Dr. Görbe Pál ( @gorbepalko ) által készített házi kakaós csigánál még nem ettél finomabbat!

legfinomabb kakaós csiga

A legnagyobb öröm ebben, hogy ezt a nagy sikernek örvendő receptet nem tartotta titokban. Sok követője készítette el ( köztük én is :) ) így biztos forrásból származik a kijelentés: Megtaláltuk a TÖKÉLETES HÁZI KAKAÓS CSIGA receptet! Sok más receptet és köztük a házi kakaós csiga receptjét is a karantén időszak elején osztotta meg követőivel. Rengeteg embert inspirált arra, hogy kipróbálja magát a konyhában és napi szinten osztotta/osztja meg az új és izgalmas recepteket.  Ha még nem tetted meg itt az ideje, hogy te is kipróbáld! :)

 
 
 
 
 
 
 
hirdetes
 
 
 

❤️ HÁZI KAKAÓSCSIGA ❤️ Gyerekkoromban sokat ettünk, így remek gyermekkori emlékeket idéz vissza ez a finomság ❤️ Más is sütött csigát a nagymamàval hétvégén? Hozzávalók: 300g liszt 25g élesztő 1ek cukor 1kk só 250ml tej +50g vaj a tetejét megkenni amikor kész. Krém: 100g vaj 25g kakaópor 100g étcsokoládé 50g porcukor Elkészítés: Az élesztőt a cukros tejben felfuttatjuk, majd a sóval elkevert liszthez adjuk és fényesre dagasztjuk. 50 perc alatt duplájára kelesztjük meleg helyen. Amíg kel a krém hozzávalóiból készítsük el egy lábasban a tölteléket. Mindegyik hozzávalót tegyük a lábasba és közepes lángon egy habverővel keverjük csomómentesre. Majd tegyük hidegre, hogy kenhető masszát kapjunk. Amikor a tészta megkel vágjuk ketté, majd nyújtsuk ki 30x40cm-es téglalappà, és kenjük meg a krém felével, tekerjük fel a rövidebb oldalànàl és vágjuk 3-3 cm vastag darabokra, majd tegyük a sütőpapírral bélelt tepsibe. Ugyanígy járjunk el a másik résszel is, és gyújtsuk be a sütőt 180C-ra. Amíg előmelegszik a csigák tovább tudnak kelni a tepsiben, majd végül 25-30 perc alatt süssük őket készre. Amikor kivettük őket, akkor pedig kenjük meg a tetejét olvasztott vajjal, várjunk egy kicsit, amíg felszívja utána pedig ehetjük is! #maradjotthon #karantenkonyha #mutimiteszel #serpenyovirtuoz

hirdetes

Dr. Görbe Pál (@gorbepalko) által megosztott bejegyzés,

Hozzávalók:

  • 300g liszt
  • 25g élesztő
  • 1ek cukor
  • 1kk só
  • 250ml tej +50g vaj a tetejét megkenni amikor kész.
  • Krém:
  • 100g vaj
  • 25g kakaópor
  • 100g étcsokoládé
  • 50g porcukor

Elkészítés:

Az élesztőt a cukros tejben felfuttatjuk, majd a sóval elkevert liszthez adjuk és fényesre dagasztjuk.
50 perc alatt duplájára kelesztjük meleg helyen.
Amíg kel a krém hozzávalóiból készítsük el egy lábasban a tölteléket. Mindegyik hozzávalót tegyük a lábasba és közepes lángon egy habverővel keverjük csomómentesre. Majd tegyük hidegre, hogy kenhető masszát kapjunk.
Amikor a tészta megkel vágjuk ketté, majd nyújtsuk ki 30x40cm-es téglalappà, és kenjük meg a krém felével, tekerjük fel a rövidebb oldalànàl és vágjuk 3-3 cm vastag darabokra, majd tegyük a sütőpapírral bélelt tepsibe.
Ugyanígy járjunk el a másik résszel is, és gyújtsuk be a sütőt 180C-ra.
Amíg előmelegszik a csigák tovább tudnak kelni a tepsiben, majd végül 25-30 perc alatt süssük őket készre.
Amikor kivettük őket, akkor pedig kenjük meg a tetejét olvasztott vajjal, várjunk egy kicsit, amíg felszívja utána pedig ehetjük is!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Lakberendezési szakszótár

Drapéria

Elrendezett textília; ízléssel, művészi módon elrendezett, gyakran redőkbe szedett szövet,... Tovább

Tudomány és technika

A tudomány a bennünket körülvevő világ megismerésére irányuló... Tovább

Tovább a lexikonra