notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

Tökéletes házi kakaós csiga recept

hirdetes

Megtaláltuk a TÖKÉLETES HÁZI KAKAÓS CSIGA receptet!

Bettina

Az instagram-on egyre ismertebb Dr. Görbe Pál ( @gorbepalko ) által készített házi kakaós csigánál még nem ettél finomabbat!

legfinomabb kakaós csiga

A legnagyobb öröm ebben, hogy ezt a nagy sikernek örvendő receptet nem tartotta titokban. Sok követője készítette el ( köztük én is :) ) így biztos forrásból származik a kijelentés: Megtaláltuk a TÖKÉLETES HÁZI KAKAÓS CSIGA receptet! Sok más receptet és köztük a házi kakaós csiga receptjét is a karantén időszak elején osztotta meg követőivel. Rengeteg embert inspirált arra, hogy kipróbálja magát a konyhában és napi szinten osztotta/osztja meg az új és izgalmas recepteket.  Ha még nem tetted meg itt az ideje, hogy te is kipróbáld! :)

 
 
 
 
 
 
 
hirdetes
 
 
 

❤️ HÁZI KAKAÓSCSIGA ❤️ Gyerekkoromban sokat ettünk, így remek gyermekkori emlékeket idéz vissza ez a finomság ❤️ Más is sütött csigát a nagymamàval hétvégén? Hozzávalók: 300g liszt 25g élesztő 1ek cukor 1kk só 250ml tej +50g vaj a tetejét megkenni amikor kész. Krém: 100g vaj 25g kakaópor 100g étcsokoládé 50g porcukor Elkészítés: Az élesztőt a cukros tejben felfuttatjuk, majd a sóval elkevert liszthez adjuk és fényesre dagasztjuk. 50 perc alatt duplájára kelesztjük meleg helyen. Amíg kel a krém hozzávalóiból készítsük el egy lábasban a tölteléket. Mindegyik hozzávalót tegyük a lábasba és közepes lángon egy habverővel keverjük csomómentesre. Majd tegyük hidegre, hogy kenhető masszát kapjunk. Amikor a tészta megkel vágjuk ketté, majd nyújtsuk ki 30x40cm-es téglalappà, és kenjük meg a krém felével, tekerjük fel a rövidebb oldalànàl és vágjuk 3-3 cm vastag darabokra, majd tegyük a sütőpapírral bélelt tepsibe. Ugyanígy járjunk el a másik résszel is, és gyújtsuk be a sütőt 180C-ra. Amíg előmelegszik a csigák tovább tudnak kelni a tepsiben, majd végül 25-30 perc alatt süssük őket készre. Amikor kivettük őket, akkor pedig kenjük meg a tetejét olvasztott vajjal, várjunk egy kicsit, amíg felszívja utána pedig ehetjük is! #maradjotthon #karantenkonyha #mutimiteszel #serpenyovirtuoz

hirdetes

Dr. Görbe Pál (@gorbepalko) által megosztott bejegyzés,

Hozzávalók:

  • 300g liszt
  • 25g élesztő
  • 1ek cukor
  • 1kk só
  • 250ml tej +50g vaj a tetejét megkenni amikor kész.
  • Krém:
  • 100g vaj
  • 25g kakaópor
  • 100g étcsokoládé
  • 50g porcukor

Elkészítés:

Az élesztőt a cukros tejben felfuttatjuk, majd a sóval elkevert liszthez adjuk és fényesre dagasztjuk.
50 perc alatt duplájára kelesztjük meleg helyen.
Amíg kel a krém hozzávalóiból készítsük el egy lábasban a tölteléket. Mindegyik hozzávalót tegyük a lábasba és közepes lángon egy habverővel keverjük csomómentesre. Majd tegyük hidegre, hogy kenhető masszát kapjunk.
Amikor a tészta megkel vágjuk ketté, majd nyújtsuk ki 30x40cm-es téglalappà, és kenjük meg a krém felével, tekerjük fel a rövidebb oldalànàl és vágjuk 3-3 cm vastag darabokra, majd tegyük a sütőpapírral bélelt tepsibe.
Ugyanígy járjunk el a másik résszel is, és gyújtsuk be a sütőt 180C-ra.
Amíg előmelegszik a csigák tovább tudnak kelni a tepsiben, majd végül 25-30 perc alatt süssük őket készre.
Amikor kivettük őket, akkor pedig kenjük meg a tetejét olvasztott vajjal, várjunk egy kicsit, amíg felszívja utána pedig ehetjük is!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Lakberendezési szakszótár

Karácsony előtti nagytakarítás

Minden évszakban érdemes egy nagyobb takarítást elvégezned, hiszen ezzel teszed igazán... Tovább

Húsvéti locsolkodás

Vízbevető, vízbehányó hétfőnek nevezték, ugyanis még ötven évvel ezelőtt is elterjedt... Tovább

Tovább a lexikonra