notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

8 dolog, ami a tökéletes esküvőhöz elengedhetetlen!

hirdetes

8 dolog, ami a tökéletes esküvőhöz elengedhetetlen!

Rékka

Életünk legszebb napja, az emlékezetes, gyönyörű esküvő… AZ a nap.nAmelyet persze megelőz 1 évnyi készülődés, szervezkedés, dilemma a terítő színéről, a virágokról és a helyszínről, csak azért, hogy minden tökéletes legyen. De mi az, ami nem maradhat ki a listáról, ami feltétlen szükséges a tökéletes esküvőhöz?

 

 

 

8 dolog, ami a tökéletes esküvőhöz elengedhetetlen!

#1 Elő a gyermekkori álmokkal! Legyen egy konkrét képed arról, hogy milyen esküvőt szeretnél.

Amire szükséged van: egy pontos kép a fejedben, amelyet el szeretnél érni.

Nagyon sokan esnek bele abba a hibába, hogy az esküvő tervezés menete már az első időszakban szétcsúszik. Mindenkinek megvan fejben, hogy mi a legfontosabb része az eseménynek. Van, aki a tortaválasztást várja a legjobban, van aki a ruháért szaladna azonnal, és van aki a virágokkal kezdené.

De ne csapongj ennyire, és ne válassz ki apró kiegészítőket, míg nincs meg a koncepciód!

Ülj le, tisztítsd ki a fejed, és próbáld elképzelni a nagy napot – részleteiben. A bejárattól, a virágokon a szalvétákon át, a vendégsereg számát figyelem előtt tartva mindent. Ha magad előtt látod az esküvőd napját, mint egy gyönyörűen kidolgozott filmben, akkor kezdheted a szervezést és a válogatást.

Ellenkező esetben könnyen beleeshetsz abba a hibába, hogy az egyes – egyébként nagyszerű – részletek nem passzolnak egymáshoz, és még a végén kezdheted elölről az egész szervezést.

#2 A kellemetlen anyagiak…

Amire szükséged van: költségvetési terv és az összeg, amely elég álmaid esküvőjéhez.

Ahogy elkészítetted a fejedben a tökéletes képet, a második legfontosabb dolog felmérni, hogy mekkora keret áll rendelkezésedre. Nagyon fontos, hogy ne túlozz – hiszen ha kifogysz a keretből az könnyen feszültséghez vezet majd, és az is előfordulhat hogy valami nagyon fontos dologra nem marad pénzed.

Ha megvan a teljes költségkeret, bontsd le az összegeket. Kicsit mindig lőj alá, hiszen a vásárlás hevében előfordulhat, hogy többet engedsz meg magadnak mint ami a listán van. A teljes összegnek maximum az 2/3-át használd fel a listádon szereplő dolgokhoz, mert BIZTOS, hogy lesz plusz kiadásod

#3 A tökéletes helyszín...

Amire szükséged van: egy tökéletes romantikus esküvőhelyszín.

A nagy napon a dekoráció, a meghívott és minden apróság befolyásolja majd az esküvőtökről alkotott képet – de talán az egyik legfontosabb, hogy milyen helyszínt választasz. Kicsi és romantikus, családias vagy épp vagány? Csak rajtad múlik, hogy mire vágysz! Kis esküvő helyszín keresése esetén például a Zsidai csoport éttermei közöt érdemes válogatni!

hirdetes

#4 Az esküvőd napja lépésről lépésre

Amire szükséged van: segítő kezek, és pontos menetrend, amelyet mindenki követni tud.

Gondold végig, írd össze, hogy mit hogy szeretnél. Nagyon fontos látnod lépésről lépésre az esküvődet, így biztosan nem jöhet semmi közbe! Beszéljétek meg a szűk családi körrel a „menetrendet”, és kérd meg őket, hogy segítsenek tartani a lépést, terelgetni a vendégeket, ha úgy alakul.

#5 Mindenből plusz 1 darab, vészhelyzet esetére!

Amire szükséged van: mindenből még egy, ha az eredeti kiszakad, eltörik, elveszik, otthonfejelted…

Ez talán kicsit banálisnak hangzik, és nem is annyira az esemény színvonalának fokozására van, mint inkább a vészhelyzetek elhárítására.

Természetesen jó esetben egy lukas harisnya nem rontja el boldogságod – de valljuk be, gyermekkorunkban elképzelt esküvőnkbe ez nem fér bele. Így azt mondom, nem árt ha mindenből van még egy: a hullámcsattól a harisnyán át a cipőig!

És ha már cipő, itt szeretném megemlíteni, hogy szükséged lesz egy kényelmes, lapos(abb) sarkú darabra is. Bizonyára úgy gondolod most, hogy az egész éjjelt abban a gyönyörű darabban akarod majd tölteni, amelyet oly nagy gonddal választottál… de hidd el, éjfél körül már más lesz a véleményed erről.

#6 A tökéletes zenék

Amire szükséged van: precíz válogatás, vagy egy jó zenész csapat.

Van, aki előre összeállított zenelistával kezdi és van, aki zenészeket esetleg DJ-t bérel. Ez rajtad áll, egy valami azonban biztos: a zene végig menni fog életed nagy napján, ezért ne hagyd hogy más döntsön!

Pároddal együtt találjátok ki, milyen hangulatot szeretnétek, és ahhoz mérten állítsátok össze a hallani kívánt számokat, vagy legalább néhány példát, hogy a személyzet tudja, mit szeretnél.

Ha nem személyzet szolgáltatja majd a zenét hanem lejátszóról Ti kezelitek, érdemes több csoportot létrehozni. Az ebédhez nem biztos, hogy jó az, amire majd mulatni fogtok!

hirdetes

#7 Tervek az esküvő utáni éjszakára is

Amire szükséged van: egy hely, ahol szívesen eltöltitek az éjszakát, egy csomag amit magaddal viszel, és valaki aki elvisz odáig.

Ezt furcsa így kimondani, de nagyon sok időt elvehet az esküvő napjából, ha nem gondolsz arra, hogyan zárod az estét. Nem szeretnék belemenni a pikáns részletekbe, az a Ti dolgotok.

Gondolnod kell viszont arra, hogy az esküvő helyszínéről ki viszi el az ajándékokat, ruhákat stb. Kérj meg pár rokont, hogy vállalja el a szállítást, hogy neked ne legyen rá gondod.

Az esküvő előtti napokban csomagolj össze egy táskát, amelyet magaddal vihetsz majd a nászéjszakára. Ne ott este jusson eszedbe, hogy elfelejtettél fogkefét hozni, vagy hogy nincs nálad más ruha!

#8 Készülj fel a váratlanra, a meglepetésre!

Amire szükséged lesz: lazaság, boldogság és jókedv!

Mivel éppen abban a korban vagyok, amikor az ember körül mindenki házasodik, az utóbbi években voltam egy pár eseményen – de egyik sem telt el anélkül, hogy valamilyen vicces, esetleg kellemetlen meglepetés ne lett volna. Elég egy ittas ismerős, vagy egy szétolvadt torta, de láttam már ennél nagyobb „katasztrófákat” is.

Ilyenkor sajnos a mennyasszonyok hajlamosak kicsit érzékenyen reagálni, hiszen a tökéletes esküvőbe hol fér bele a megvadult galamb aki felborítja a pezsgőt persze egyenesen az anyós ölébe?

Az igazság pedig az, hogy nagyon is belefér. És készülj is fel az ilyen apró dolgokra, és ha eljön a pillanat, nevess egy nagyot, hiszen nem történt semmi probléma! Életed legszebb napját csak emlékezetessé teszik az ilyen vicces megnyilvánulások, amelyeket még évek múlva is emlegetni fogtok, és szerelmed ott áll melletted, hogy veled nevethessen a szituáción!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Festés utáni takarítás

A festési és mázolási munkálatok után rengeteg szennyeződés marad a helyiségekben, melyeket... Tovább

Mediterrán stílus

A mediterrán stílus hazánkban is egyre divatosabbá, elterjedtebbé válik a lakberendezésben... Tovább

Tovább a lexikonra
Színes ötletek