notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

Hogyan válasszam ki a tökéletes esküvői helyszínt? - fogós kérdés, de hidd el, nem olyan nehéz mint gondolod! Szakértői tippekkel segítünk az álomesküvőd helyszínének kiválasztásában!

hirdetes

Hogyan válasszuk ki a tökéletes esküvői helyszínt? – szakértői tippek

NA

Nem könnyű megtalálni a tökéletes esküvői helyszínt. Nagyon sok lehetőség közül választhatsz, akár egy lenyűgöző pajtát, egy elegáns báltermet, egy hangulatos éttermet vagy egy csendes partszakaszt keresel a Balatonnál. Ezért megkértünk néhány esküvőszervezőt, hogy osszák meg tippjeiket az álmaid helyszínének megtalálásához.

Esküvői helyszín

Először beszélj egy szervezővel

Igen, beszélj egy szervezővel, mielőtt elkezdenéd nézni a lehetőségeket. A szervezők sokkal jobban ismerik a tér képességeit, az elrendezést, valamint azt az időt és elemeket, amelyekre szükség lesz a valódi átalakításához. Gondolunk itt például egy szükséges térátalakításban, amit a szervező azonnal tudni fog, hogy hogyan oldja meg, akár mobil válaszfal rendszerek alkalmazásával, amire magunktól biztos nem jönnénk rá.

Válassz olyan helyszínt, amely illeszkedik az elképzelésedhez

Ez kézenfekvőnek tűnhet, de keress olyan helyszíneket, amelyek megfelelnek az elképzelésednek. Ha modern esküvőt tervezel, nézz meg művészeti galériákat, jól megtervezett éttermeket vagy raktártereket. A másik oldalon a természetesebb elemeket tartalmazó esküvő jól használható szabadtéri helyszíneken, például parkokban, hátsó udvarokban és tanyákon, farmokon. 

Ismerd meg vendéglistádat

hirdetes

Ha már azelőtt tudod, hány vendéget szeretnél meghívni, mielőtt megnézed a helyszíneket, azzal megóvhatod magadat a fej- és szívfájdalmaktól. Ha olyan helyszínt választasz, amely túl kicsi a vendéglistádhoz képest, és több vendég "igen" választ ad a meghívásra, mint amennyi elfér a térben, nehéz helyzetbe kerülhetsz. A párok gyakran alábecsülik, hogy hány embert fognak meghívni (vagy hány embert szeretnének a szüleik hozzáadni), ezért kezdd meg a beszélgetést korán, hogy megtudd, mivel is van dolgod.

Emlékezz a költségvetésre

Többről van szó, mint hogy mennyibe kerül a helyiség bérlése. A dekoráció és a virág dekoráció szintén növeli a költségeket. Tudd meg, mennyi a teljes költségvetésed, valamint hozzávetőlegesen mennyibe fog kerülni a tervezés végrehajtása. Ha a helyhasználati költségeken túlmenően meghaladják a költségvetést, akkor vagy csökkenteni kell a tervezést, vagy megfizethetőbb helyszínt kell keresned. Oszd le a teljes költségvetését kategóriák szerint, és helyezz előtérbe több forrást a magasabb prioritást élvező szállítók számára. Ha először kiválasztod a helyszínt, majd később rájössz, hogy ez több, mint amennyire te számítottál, akkor az egy nagy küzdelem lesz, hogy a költségvetésen belül maradj, miközben még tucatnyi embert kell kifizetned.

hirdetes

Maradj hű önmagadhoz

A Pinterest esküvők beözönlésével sok pár az interneten megszeretett esküvő stílusa alapján választ helyszínt. De fontos, hogy kérdezd meg magadtól, hogy mi az, ami hiteles számotokra, mint pár , és olyan teret és dizájnt válasszatok, amely tükrözi, hogy kik vagytok. És ne feledd, hogy egy helyszín pompásan nézhet ki egy adott témával vagy dizájnnal, de lehet, hogy az valójában nem passzol hozzád: hallgass a szívedre. 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Játszótér

Kisgyermek van a családban? Te is örülnél, ha többet lenne a szabadban? Akkor készíts neki... Tovább

Húsvéti locsolkodás

Vízbevető, vízbehányó hétfőnek nevezték, ugyanis még ötven évvel ezelőtt is elterjedt... Tovább

Tovább a lexikonra
Színes ötletek