Nagyon egyszerűnek hangzik. Fogj egy epret, olvass csokit, és mártsd bele az epret.
Aztán ha belekezdesz csakhamar rájössz, hogy ez bizony nem úgy megy mint a filmeken, és a végeredmény semmiben sem hasonlít az alábbi képre.
![Így készítsd a csokoládéba mártott epret! A csokoládéba mártott eper sikerének titka](/kep/730x400/23145.jpg)
A romantikus vacsorák egyik legszebb kiegészítője, vagy csak mindennapi finomság… Mindegy, mi az alkalom, a csokiba mártott eper mindig nagyszerű desszert, és ha jól készíted, látványos is!
Ha nem jól készíted pedig, így járhatsz…:
De mi is az, amit a képen látható finomság elkészítője elrontott?
Lapozz a következő oldalra, és megtudod!
![Így készítsd a csokoládéba mártott epret! A csokoládéba mártott eper sikerének titka](upload/newsimages/AirtLdZeOrtuyAiv.jpg)
Mosd meg, és szárítsd meg az epret!
Ez az egyik legfontosabb lépés, amelyet nagyon sokan elmulasztanak. Az epreket folyó víz alatt alaposan mosd át, majd tedd magas nedvszívó-képességű papírtörlőkre őket. Ha kell, át is törölgetheted a gyümölcsöt. Ha egy picit is nedves marad az eper, a csoki nem fog megtapadni rajta!
A száraz epreket tedd egy jól záró zacskóba, és amíg a csoki olvad, tedd a mélyhűtőbe. A hideg gyümölcsön könnyebben megköt majd a csokoládé!
Válassz jó minőségű csokoládét, és olvaszd meg! Egy fazékba tegyél fel vizet forrni, majd egy hőálló edényt helyett a forrásban lévő víz fölé, és tedd bele az apróra tört csokoládédarabokat. Kevergesd, amíg teljesen fel nem olvadt.
Teríts magad mellé egy sütőpapírt, és kezdd el a munka lényegét!
Egyszerre egy eperrel dolgozz. Fogd meg a zöld leveleket, és mártsd bele az olvadt édességbe. Ha elmerült benne, húzd ki úgy, hogy mint egy csavarhúzót forgatod a csokiban.
Tedd le a sütőpapírra, és várd meg, míg megköt a csokoládé! Ha szeretnéd, fehércsokival díszítheted a remekművet! :)