notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

A tökéletes piskóta receptje

hirdetes

Tökéletes piskóta recept

hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Egy piskóta tésztát elég nehéz tökéletesre megcsinálni... Vagy nem elég lágy, vagy nem elég magas, de mindig akad vele valami probléma. Most elárulom neked a receptet, amellyel tökéletes piskótát készíthetsz. Legalább 100x kipróbálva!

Piskóta tészta tökéletes receptje

 

Egyszerű  alapanyagokból, gyorsan elkészíthető, könnyű, lágy, puha sütemény. Igazi jolly joker, mely rengeteg variációs lehetőséget kínál! Kenheted lekvárral, krémmel, pudinggal, tehetsz bele gyümölcsöt, csokoládét, diót, mogyorót, de csak egyszerűen megporcukrozva is remek desszert.

 

A legegyszerűbben elkészíthető piskóta receptje is megvan, melyet meg is mutatok nektek. Viszont ez nem a tökéletes piskóta receptje szerintem. Íme: 

 

Így lehet a tojások szétválasztása nélkül is rendkívül finom és lágy piskótát készíteni!

 

Hozzávalók:

  • 5 tojás
  • 10 dkg cukor
  • 15 dkg liszt

 

Így készítsd:

  • Üsd az egész tojásokat a  keverőtálba  és habverővel verd 5 percen keresztül.
  • Add hozzá a cukrot és keverd tovább még 2 percig.
  • Végül lassan, fakanállal  forgatva add hozzá a lisztet.
  • Mehet a kivajazott lisztezett formába, 180 fokon kb. 30 percig süsd.
  • Pici titok: Mindig tegyél a piskótához  egy csipet sót, jobban kihozza az ízeket!
  • hirdetes

 

Most pedig megismerheted a tökéletes piskóta eredeti receptjét, ahogyan a cukrászok készítik!

 

Piskóta tészta tökéletes receptje

 

Igazi cukrász recept! Ha így készíted, biztos lehetsz benne, hogy megtartja a formáját, jól vágható, lágy és formázható lesz a piskóta.


Hozzávalók:

  • 25 dkg liszt
  • 25 dkg cukor
  • 6 tojás
  • 1 cs. sütőpor

 

Így készítsd:

  • Válaszd szét a tojásokat. A fehérjét verd kemény habbá a cukor kb 2/3-ával.
  • A tojások sárgáját is verd keménnyé a cukor maradékával. A kemény tojásfehérje lesz az alap, ebbe forgasd bele a habbá vert sárgáját.
  • Ezt csináld a kezeddel, az ujjaiddal, hogy meg ne sértsd a tészta alapot, ne törd össze. Ezért inkább csak “forgasd össze” a fehérjét és a sárgáját. A lisztet jól keverd el a sütőporral egy tálban, majd egy sűrű szövésű szitán keresztül lassan adagold hozzá az összeforgatott alapodhoz. 3 részletben szitáld bele.
  • A masszát öntsd kivajazott és belisztezett vagy sütőpapírral bélelt formába. 160 fokon kb. 45 perc alatt sül készre.
  • Tipp: A tökéletes piskóta egyik titka a szoba hőmérsékletű tojás.

 

A tökéletes piskóta fortélyait itt olvashatod!

 

Piskóta tészta tökéletes receptje

 

A tökéletes piskóta fortélyai:

 

  • 20 percig ne zavard a piskótát a sütőben! Ha rányitod a sütőt, össze fog esni a tészta!
  • Ha megsült, ne vedd ki azonnal, de nyisd ki a sütőajtót, hogy azért tudjon hűlni!
  • Mielőtt megtöltöd, mindig várd meg, hogy teljesen kihűljön!
  • Ha körben elválik a formától, szinte biztos, hogy átsült, de tűpróbával ellenőrizd!
  • Csinálhatod kakaós változatban is. Ekkor 3 evőkanál kakaót is keverj a liszthez, viszont a liszt mennyiségét legalább 1 kanállal csökkentsd!

 

Fotó: Ganache Patisserie

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
Háztartás Konyha

Lakberendezési szakszótár

Marokkói stílus

A marokkói stílusra az egzotikus formák és különböző színek a jellemzőek. Mivel az arab... Tovább

Télikabát

A télikabát egy általában csípőn alul érő, esetleg derékban szabott, hátul hasított vagy... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 176

Átlagos értékelés: 5.0