notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Tippek költözéshez - Így csináld okosan!

hirdetes

Tippek költözéshez, hogy a rémálom helyett szép emlék legyen

CZs

Eljött az idő, hogy elbúcsúzz a régi otthonodtól, és birtokba vedd az újat. Eljött az idő, hogy megálmodd és berendezd a helyet, ahol a hétköznapjaid nagy részét töltöd majd. Végre kreatívkodhatsz, kialakíthatod a saját kis birodalmat. Költözni általában jó, gyakran egy álom megvalósulása. Tervezni izgalmas, megvalósítani még inkább, de az egész mögött mégis ott lapul a nyűg, hogy be kell csomagolnod a régi életed, és mindent egy új helyre kell szállítanod. Íme néhány hasznos tipp költözéshez, hogy az egész folyamat rémálom helyett szép emlékké váljon.

Hasznos tippek költözéshez

Tippek költözéshez Nr. 1: Tervezz meg mindent jó alaposan

Tervek nélkül lehet bármilyen rendszerezett a dolgaid összepakolása, lehet bármilyen szuper az új otthon, az egész könnyedén katasztrófává válhat. Szóval érdemes mindent jó előre eltervezned. Kezdd azzal, hogy megálmodod a már meglévő bútoraid, dísztárgyaid, dolgaid helyét az új otthonban. Ne ijedj meg, természetes, ha már ez a lépés is problémákat vet fel. A korábbi függönyöd vélhetően nem lesz jó az új ablakokra, a szőnyeg nem passzol majd a nappaliba. Nincs ok az aggodalomra, ez a lépés éppen abban segít, hogy tisztázd magadban, mik azok a dolgok, amikre még szükséged lesz. Készíts egy listát, rendszerezd a tárgyaidat szobák szerint, majd minden szobához írd össze azt is, mit kell még megvenned ahhoz, hogy minden tökéletes legyen.

Tippek költözéshez Nr. 2: Szelektálj

Rögtön az első pontból következik: feltehetőleg rájössz majd, hogy sok olyan holmit halmoztál fel, amire az új lakásban nem lesz szükséged. Ilyenkor találod meg a szekrény alján azokat a dolgokat, amiket az évek során bőszen gyűjtögettél, de hidd el, nincs rájuk szükséged. Adományozd el a még használható ruhákat, add el azokat a dolgokat, amiket te már nem használsz. Új lakás, új élet, nem muszáj a régiből mindent magaddal vinned.

hirdetes

Tippek költözéshez Nr. 3: A kartondobozt nem olyan egyszerű beszerezni

Ha valaha már költöztél, vagy szükséged lett volna nagyobb mennyiségű kartondobozra, biztosan tudod, hogy azokat bizony nem olyan könnyű – vagy olcsó – beszerezni. Éppen ezért érdemes már jóval a költözés előtt elkezdeni a gyűjtésüket a családban és a baráti körben is. Kérd meg az ismerőseidet, hogy tegyék el neked a dobozaikat, és igyekezz te is minél többet beszerezni.

Tippek költözéshez Nr. 4: Igyekezz minden felújítást, átépítést megcsinálni a költözés előtt

Már ha van erre lehetőséged. Nem könnyű, és nem is kellemes egy félig feltúrt környezetben tengetni a mindennapjaidat kartondobozok és szerszámok között. Ha új építésű lakást vásárolsz, akkor valószínűleg ezzel a problémával már nem kell szembenézdned. Különösen szerencsés vagy, ha még az építési fázisban megvásárolod a lakást, a legjobb kivitelezők és beruházók ilyenkor lehetőséget biztosítanak arra is, hogy beleszólj a kialakításba. Az Oxigén House által épített ingatlanoknál akár arra is van lehetőséged, hogy a burkolatokat és a szanitereket te magad válaszd ki a kínálatukból. Csodás új építésű lakásokat kínálnak az ország legszebb részein, a Balaton partján és a fővároshoz közel, Pest megyében is. IDE kattintva megtekintheted az új építésű, magas szakmai tudással és a legmodernebb technikák alkalmazásával megszületett otthonaikat.

hirdetes

Tippek költözéshez Nr. 5: A legfontosabb dolgokat egy helyre tedd

Van az az átmeneti időszak, amikor néhány dolgod még a régi otthonodban, néhány pedig már az újban tengődik. Biztos lehetsz benne, hogy ilyenkor épp azok a dolgok nem lesznek a közeledben, amikre leginkább szükséged lenne. Éppen ezért érdemes a mindennapi használatban lévő, legfontosabb dolgokat, tisztálkodószereket, ruhákat, telefontöltőt, stb. egy helyre tenni. Pont mintha utazni készülnél – tökéletes megoldás ha egy bőröndbe pakolod őket –, így könnyedén magaddal viheted őket, bármelyik lakásban is tartódkosz, ráadásul mindig tudni fogod, hogy hova nyúlj értük.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Lakberendezési szakszótár

óraátállítás

Óraátállítás 2013    Március 31-én kettőről három órára kell átállítani... Tovább

Marokkói stílus

A marokkói stílusra az egzotikus formák és különböző színek a jellemzőek. Mivel az arab... Tovább

Tovább a lexikonra