notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

Tippek, hogyan alapozzuk meg gyermekeink jövőjét

hirdetes

Tippek, hogyan tudod megalapozni gyermekeid jövőjét

Szabó Kitti, GE.
Gondolkoztál már azon, hogy a kis jövevénynek milyen kezdő segítséget tudsz majd átadni, mikor kilép az otthon biztonságából és útnak indul a nagybetűs életbe?
 
Minden szülő eltöpreng rajta, hogy mivel tudja a jelenben segíteni a gyermek fejlődését, képességeinek fejlesztését, boldog kiegyensúlyozott gyermekkort biztosítani.
 
Hamar felnőnek és mennek tovább a maguk kis útján, amit szívesen támogatnánk, hogy a kezdeti nehézségeket könnyebben vegyék.
 
 
Otthonteremtés

Hagyományok

 
Korábban természetes volt, hogy a lányok hozták otthonról a hozományt, a fiúk pedig a lakhatást biztosították. Mai világunkban kicsit felborult a „rend”, sokan semmit nem visznek, másnak megvan mindene, de ez már független nemiségtől. Van, aki otthonról hozza az értékeket, van ki magának teremti meg.
 

Babakötvény

 
Manapság, ha „gyermek jön a házhoz”, állami támogatásként jár vele egy úgynevezett babakötvény.
 
Az életkezdési támogatás - jelenleg 42.500,- forint - igénylésére nincs szükség, a Magyar Államkincstár automatikusan nyit egy számlát a gyermek részére és azon külön kérés nélkül helyezi el a támogatás összegét. Erről postai úton értesítést küld.
 
A számlán elhelyezett összeget - egészen a gyermek nagykorúságáig - a Kincstár évenként növeli az előző évi, hivatalosan közzétett éves átlagos fogyasztói árindex mértékével megegyező támogatással. Az így felhalmozott megtakarítást a 18. életévét betöltött gyermek veheti fel és azt jogszabályban meghatározott célokra - többek között tanulmányokra, lakhatásra, pályakezdésre, gyermekvállalásra - fordíthatja.
hirdetes
 
Mindez szép és jó, átlagos évi 3 %-os növekedést eredményez. Ami lássuk be nem sok. Természetesen nagyon kedves, jó kezdeményezés ez, és semmiképp sem elvetendő, "de"!
 

Életszerű megoldások = biztonságos jövő

 
Létezik egy biztonságos pénzpiaci megoldás, amellyel a nehezen kigazdálkodott családi megtakarítást akkora mértékben tudod növelni, hogy már életszerű, kézzel fogható elképzeléseket is képes leszel megvalósítani belőle.
 
Mit szólnál hozzá, ha a félrerakott megtakarításodat a Magyar Állam 3 helyett 33%-kal gyarapítaná? 
hirdetes
 
Mit szólnál hozzá, ha a gyermek számára félrerakott havi 10.000,- forint garantáltan lenne kiegészítve  3.849,- forinttal? (Több módozat is létezik) 
 
Mit szólnál hozzá, ha a teljes félrerakott összeghez (rejtett költségek levonása nélkül) bármikor hozzáférhetnél? (3 hónap alatt vagy gyorsított eljárásban)
 
Mit szólnál hozzá, ha a megtakarításhoz később kapcsolódna egy kiemelten kedvezményes kamatozású lakáskölcsön, könnyített feltételekkel?
 
Mit szólnál hozzá, ha gyermekednek mindösszesen 2.400.000,- forintból 8.000.000,- forint értékű ingatlant tudnál teremteni? 
 
 

Forrás: Erdősi Ágota

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Lakberendezési szakszótár

Télikabát

A télikabát egy általában csípőn alul érő, esetleg derékban szabott, hátul hasított vagy... Tovább

Gyógyszertár

A modern korban a gyógyszerek már nem csupán gyógyhatású növényeket takarnak, de akár igen... Tovább

Tovább a lexikonra