notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Tippek, hogyan alapozzuk meg gyermekeink jövőjét

hirdetes

Tippek, hogyan tudod megalapozni gyermekeid jövőjét

Szabó Kitti
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Gondolkoztál már azon, hogy a kis jövevénynek milyen kezdő segítséget tudsz majd átadni, mikor kilép az otthon biztonságából és útnak indul a nagybetűs életbe?
 
Minden szülő eltöpreng rajta, hogy mivel tudja a jelenben segíteni a gyermek fejlődését, képességeinek fejlesztését, boldog kiegyensúlyozott gyermekkort biztosítani.
 
Hamar felnőnek és mennek tovább a maguk kis útján, amit szívesen támogatnánk, hogy a kezdeti nehézségeket könnyebben vegyék.
 
 
Otthonteremtés

Hagyományok

 
Korábban természetes volt, hogy a lányok hozták otthonról a hozományt, a fiúk pedig a lakhatást biztosították. Mai világunkban kicsit felborult a „rend”, sokan semmit nem visznek, másnak megvan mindene, de ez már független nemiségtől. Van, aki otthonról hozza az értékeket, van ki magának teremti meg.
 

Babakötvény

 
Manapság, ha „gyermek jön a házhoz”, állami támogatásként jár vele egy úgynevezett babakötvény.
 
Az életkezdési támogatás - jelenleg 42.500,- forint - igénylésére nincs szükség, a Magyar Államkincstár automatikusan nyit egy számlát a gyermek részére és azon külön kérés nélkül helyezi el a támogatás összegét. Erről postai úton értesítést küld.
 
A számlán elhelyezett összeget - egészen a gyermek nagykorúságáig - a Kincstár évenként növeli az előző évi, hivatalosan közzétett éves átlagos fogyasztói árindex mértékével megegyező támogatással. Az így felhalmozott megtakarítást a 18. életévét betöltött gyermek veheti fel és azt jogszabályban meghatározott célokra - többek között tanulmányokra, lakhatásra, pályakezdésre, gyermekvállalásra - fordíthatja.
 
Mindez szép és jó, átlagos évi 3 %-os növekedést eredményez. Ami lássuk be nem sok. Természetesen nagyon kedves, jó kezdeményezés ez, és semmiképp sem elvetendő, "de"!
hirdetes
 

Életszerű megoldások = biztonságos jövő

 
Létezik egy biztonságos pénzpiaci megoldás, amellyel a nehezen kigazdálkodott családi megtakarítást akkora mértékben tudod növelni, hogy már életszerű, kézzel fogható elképzeléseket is képes leszel megvalósítani belőle.
 
Mit szólnál hozzá, ha a félrerakott megtakarításodat a Magyar Állam 3 helyett 33%-kal gyarapítaná? 
 
Mit szólnál hozzá, ha a gyermek számára félrerakott havi 10.000,- forint garantáltan lenne kiegészítve  3.849,- forinttal? (Több módozat is létezik) 
 
Mit szólnál hozzá, ha a teljes félrerakott összeghez (rejtett költségek levonása nélkül) bármikor hozzáférhetnél? (3 hónap alatt vagy gyorsított eljárásban)
 
Mit szólnál hozzá, ha a megtakarításhoz később kapcsolódna egy kiemelten kedvezményes kamatozású lakáskölcsön, könnyített feltételekkel?
 
Mit szólnál hozzá, ha gyermekednek mindösszesen 2.400.000,- forintból 8.000.000,- forint értékű ingatlant tudnál teremteni? 
 
 

Érdemes összehívni a családtagokat

 

A nagyanyáink is jól tudták, sok kicsi sokra megy. Egyedül félretenni pedig manapság nehéz dolog. Amennyiben segítőkész családtagokkal vagyunk megáldva, könnyen megoszthatjuk a terheket. Eredményként pedig nem más fog jelentkezni, mint egy bevakolt ház, egy felújított lakás, egy külön fészek, egy takaros otthon, egy biztos lét.
 
Csupán annyit kell tennünk, hogy nyitunk egy lakásszámlát, mihamarabb elkezdünk felkészülni az ingatlanvásárlásra, és tudatosan átcsoportosítunk kisebb összeget a lakásszámlánkra, igény szerint, családtagonként 5.000 - 20.000,- forintot havonta.
 
Célok és tervek készítésével a hétköznapok új értelmet nyernek, és megtapasztaljuk, hogy nem csak az ünnepnapok alkalmával okozhatunk egymásnak örömteli pillanatokat.
 

Tudod már, hogy hogyan éred el?

 
Szeretnéd megtudni, hogy a Te lakáskérdésedre milyen megoldások léteznek? Szeretnél milliókat spórolni egy lakásvásárláson? Biztos feltételekre vágysz?
 
Jelentkezz be telefonon személyes tanácsadásra H-P 8:00-20:00 óra között és mi segítünk megvalósítani vágyaidat!
 
Kattints a képre és töltsd ki kérdőívünket!
 
 
 
 
Szabó Kitti
Tanácsadó
otthonteremtes@almaimotthona.hu
 
A szakértő további cikket itt érheted el: Tanácsadástól a megvalósításig az otthonteremtésben
 
 

 

Forrás: Erdősi Ágota

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Lakberendezési szakszótár

Kerti dekoráció

Minden olyan dekoráció, mellyel növeljük kertünk fényét, szépítjük udvarunkat. Ezek... Tovább

Karácsonyi szokások

Magyarországon a katolikus keresztények számára Jézus születésnapjának fénypontja a... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 113

Átlagos értékelés: 4.7