notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

Megújuló energiaforrások, napenergia , szélenergia, vízenergia, geotermikus energia, biomassza, lakáskassza

hirdetes

Tippek, hogyan készüljünk fel a télre II.

Szabó Kitti, GE.

A rezsicsökkentés szükségességéről egyre többet hallunk, de mi hogyan tudunk javítani saját energetikai rendszerünk hatékonyságán? Milyen lehetőségeink vannak? Elektromos fogyasztás és hőveszteség csökkentése. Az energiacsökkentés után érdemes megvizsgálni az energiatermelési lehetőségeket, hiszen fordított es etben túltermelések léphetnek fel, amelyek a beruházás megtérülését ronthatják.

Alternativ energia

Megújuló energiaforrások:

• napenergia
• szélenergia
• vízenergia
• geotermikus energia
• biomassza
 

Napenergia

 
A napenergia hosszú távon legjobban napelemekkel hasznosítható. Előnyük, hogy karbantartásigényük minimális, 50kW alatt külön engedélyeztetési folyamat nincs, kizárólag az áramszolgáltató felé kell beadni az igénybejelentést háztartási méretű kiserőműre.
 

Szélenergia

 
Szélenergia hasznosítására jelenleg csak szigetüzemben (nincs hálózati visszatáplálás, tárolás akkumulátorokba), vidéki környezetben mutatkozik lehetőség.
Vízenergia hasznosítására szintén szigetüzemben, vidéki környezetben, folyóparton van lehetőség.
 

Geothermikus rendszer

 
A korszerű fűtési rendszer teljesen megújuló energiák felhasználásával valósul meg. Ilyenek a H-tarifás áramról működtetett geothermikus rendszer és a talajszonda nélküli levegő-levegő hőszivattyú, valamint az ionizációs kazán is.
hirdetes
 
Ezek a rendszerek üzemeltetési költségüket tekintve jelenleg is versenyképesek a gázfűtéssel, a jövő pedig egyértelműen az elektromos áram minél olcsóbb használata, nem az import energiahordozók felhasználása.
 
A kondenzációs és faelgázosító kazánok 10 éven belül jó megoldásnak tűnnek, de hosszabb távú megoldásokra a fent említett korszerű elektromos fűtési módokat ajánljuk.
 
Napelemmel kombinálva teljesen öko rendszerek alakíthatóak ki, a megfelelő finanszírozás kiválasztása pedig a hosszú távon tervezhető ráfordítást és a kiadáscsökkentést párhuzamba állítva nem okoz többletköltséget, ugyanakkor azonnali értéknövekedés jelentkezik az ingatlanon.
 
A pontos tervezés, előkészítés érdekében az info@ledlite.hu címre küldött emailen keresztül tudja felvenni a kapcsolatot egy igazán "zöld" cég szakemberével, amely 2013-tól teljes tevékenységi körét tekintve karbonsemleges - a munkája során felszabaduló károsanyag kibocsátását igazoltan ellensúlyozta.
hirdetes
 
Fűtési rendszerünk korszerűsítése olyan cél, amelyre a fűtési idény megkezdése előtt kifejezetten érdemes költeni. Lakástakarék szerződéssel történő, akár azonnali finanszírozással, a régi elavult fűtőberendezésünket még idén cserélhetjük korszerű, magas hatásfokú kazánra.
 
Ha kíváncsi, hogyan tud milliókat spórolni egy ingatlan korszerűsítésen, kérje segítségünket az otthonteremtes@almaimotthona.hu e-mail címen.
 

Szabó Kitti

Tanácsadó

otthonteremtes@almaimotthona.hu

+3630/513-8439

A szakértő további cikket itt érheted el: Tanácsadástól a megvalósításig az otthonteremtésben

Még több hasznos tanácsot találsz Facebook-on: Otthonteremtési Tanácsadás
 

Forrás: Jenei Károly, villamosmérnök, Budapest

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Szalmabála

A szalma a szemtermésükért termesztett növények (vagy szűkebb... Tovább

Tovább a lexikonra
Építészet