notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

Ebben a cikkben összegyűjtöttem néhány olyan kültéri hibát, amit ha elkövetünk, veszélybe kerülhet az elvégzett munkánk, vagy nem kapunk olyan szép eredményt, mint azt terveztük. Kültéri hibák

hirdetes

Tipikus kültéri hibák

Ebben a cikkben összegyűjtöttem néhány olyan kültéri hibát, amit ha elkövetünk, veszélybe kerülhet az elvégzett munkánk, vagy nem kapunk olyan szép eredményt, mint azt terveztük.

Ebben a cikkben összegyűjtöttem néhány olyan kültéri hibát, amit ha elkövetünk, veszélybe kerülhet az elvégzett munkánk, vagy nem kapunk olyan szép eredményt, mint azt terveztük. Kültéri hibák

1. Kültéri hiba - Rossz időben dolgozunk

 
Nedvesítés hatására a fémfelületen újra kialakulhat egy vakrozsdaszerű felület, ezért az ilyen munkálatokat kültérben inkább a melegebb, szárazabb késő tavaszi napokon célszerű elvégezni. Próbáljunk árnyékban festeni. Ha a frissen felkent anyagot direkt napsütés éri, túlságosan hamar kiszáradhat, ami rosszul hat tartósságára.
 

2. Kültéri hiba - Hígítási hibák

 
A hígításnak az az alapvető feladata, hogy megkönnyítse a munkát, hogy könnyebb legyen a festékkel dolgozni. Ám ha rossz arányban hígítunk, akkor az egész lefolyik vagy felkenés után szálkás marad. A vizes bázisú zománcokkal könnyebb dolgozni, hiszen vízzel kell hígítani. Ezeknek nincsen kipárolgásuk, nedvesség hatására nem oldódnak vissza. 
 

3. Kültéri hiba - Hanyag felületkezelés fémen

 
Ha a rozsdát nem távolítjuk el és nem csiszoljuk meg a felületet, akkor az új festék is hullámos lesz, nem ad egyenletes felületet. Sajnos végig kell csiszolni a felületet mindenhol, ha szép végeredményt akarunk.
hirdetes
 

4. Kültéri hiba - Irritáló színek

 
Házunk külsejét már nem csak a mi szemünkkel nézzük. Érdemes ezt szem előtt tartani, mielőtt neonzöldre pingáljuk a kerítést vagy rózsaszínre a homlokzatot. Képzeljük el, mennyire zavarna minket, ha ablakunkból hasonlót kellene néznünk – csak a szomszédban!
 
Ha már színek: az ingatlan fekvése, a növények sűrűsége is döntő a színválasztásnál. Ahol sok fa árnyékolja a telket, a külső színek sötétebbnek tűnnek, tehát érdemes világosabb árnyalatot választani. 
 

5. Kültéri hiba - Átfesteni az ereszcsatornát

 
Amikor kívülről is átszínezzük otthonunkat, gyakran csúfítja a képet a horganyzott ereszcsatorna „bádogszürkéje”. Mivel a csere drága, sokan átfestenék. Ezt a felületet festeni azonban csak akkor érdemes, ha nem drágább egy ugyanolyan új csatornánál. Léteznek különböző gyártóktól mindenféle csoda anyagok, melyek jók is, meg nem is. De festeni a horganyozás miatt csak olajmentes kötőanyagú festékekkel szabad, egy kiadós, ám mégsem durva csiszolás után (a horgany és az olaj egymással elszappanosodik, ez okozza a gyors tönkremenetelt). 
hirdetes
 
Podmaniczki Attila Podmaniczki Attila
 Szobafestő-mázoló
 
 Online Tanácsadó
 
 Ha kérdésed van, tedd fel itt: Álmaim Otthona  Online Tanácsadás
 

 Még több kreatív ötlet, hasznos tanács: Csináld magad közösség a Facebookon

 

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Irodatakarítás Budapest

Irodatakarítás Budapest Tovább

Vállfa

Ruhák szekrénybe akasztására használt, hajlított fa, fém vagy műanyag, tetején egy... Tovább

Tovább a lexikonra
Építészet