notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Ebben a cikkben összegyűjtöttem néhány olyan kültéri hibát, amit ha elkövetünk, veszélybe kerülhet az elvégzett munkánk, vagy nem kapunk olyan szép eredményt, mint azt terveztük. Kültéri hibák

hirdetes

Tipikus kültéri hibák

hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Ebben a cikkben összegyűjtöttem néhány olyan kültéri hibát, amit ha elkövetünk, veszélybe kerülhet az elvégzett munkánk, vagy nem kapunk olyan szép eredményt, mint azt terveztük.

Ebben a cikkben összegyűjtöttem néhány olyan kültéri hibát, amit ha elkövetünk, veszélybe kerülhet az elvégzett munkánk, vagy nem kapunk olyan szép eredményt, mint azt terveztük. Kültéri hibák

1. Kültéri hiba - Rossz időben dolgozunk

 
Nedvesítés hatására a fémfelületen újra kialakulhat egy vakrozsdaszerű felület, ezért az ilyen munkálatokat kültérben inkább a melegebb, szárazabb késő tavaszi napokon célszerű elvégezni. Próbáljunk árnyékban festeni. Ha a frissen felkent anyagot direkt napsütés éri, túlságosan hamar kiszáradhat, ami rosszul hat tartósságára.
 

2. Kültéri hiba - Hígítási hibák

 
A hígításnak az az alapvető feladata, hogy megkönnyítse a munkát, hogy könnyebb legyen a festékkel dolgozni. Ám ha rossz arányban hígítunk, akkor az egész lefolyik vagy felkenés után szálkás marad. A vizes bázisú zománcokkal könnyebb dolgozni, hiszen vízzel kell hígítani. Ezeknek nincsen kipárolgásuk, nedvesség hatására nem oldódnak vissza. 
 

3. Kültéri hiba - Hanyag felületkezelés fémen

 
Ha a rozsdát nem távolítjuk el és nem csiszoljuk meg a felületet, akkor az új festék is hullámos lesz, nem ad egyenletes felületet. Sajnos végig kell csiszolni a felületet mindenhol, ha szép végeredményt akarunk.
hirdetes
 

4. Kültéri hiba - Irritáló színek

 
Házunk külsejét már nem csak a mi szemünkkel nézzük. Érdemes ezt szem előtt tartani, mielőtt neonzöldre pingáljuk a kerítést vagy rózsaszínre a homlokzatot. Képzeljük el, mennyire zavarna minket, ha ablakunkból hasonlót kellene néznünk – csak a szomszédban!
 
Ha már színek: az ingatlan fekvése, a növények sűrűsége is döntő a színválasztásnál. Ahol sok fa árnyékolja a telket, a külső színek sötétebbnek tűnnek, tehát érdemes világosabb árnyalatot választani. 
 

5. Kültéri hiba - Átfesteni az ereszcsatornát

 
Amikor kívülről is átszínezzük otthonunkat, gyakran csúfítja a képet a horganyzott ereszcsatorna „bádogszürkéje”. Mivel a csere drága, sokan átfestenék. Ezt a felületet festeni azonban csak akkor érdemes, ha nem drágább egy ugyanolyan új csatornánál. Léteznek különböző gyártóktól mindenféle csoda anyagok, melyek jók is, meg nem is. De festeni a horganyozás miatt csak olajmentes kötőanyagú festékekkel szabad, egy kiadós, ám mégsem durva csiszolás után (a horgany és az olaj egymással elszappanosodik, ez okozza a gyors tönkremenetelt). 
hirdetes
 
Podmaniczki Attila Podmaniczki Attila
 Szobafestő-mázoló
 
 Online Tanácsadó
 
 Ha kérdésed van, tedd fel itt: Álmaim Otthona  Online Tanácsadás
 

 Még több kreatív ötlet, hasznos tanács: Csináld magad közösség a Facebookon

 

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
Építészet

Lakberendezési szakszótár

Klasszikus stílus

A klasszikus szó jelentése: tökéletes alkotás. Az antik bútorok maradandóságát,... Tovább

Falfesték

A falfesték falak dekorációs bevonatára szolgáló anyag. Megkülönböztetünk... Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 139

Átlagos értékelés: 4.7