notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

Tető szigetelése szakszerűen, de házilag

hirdetes

Tető szigetelése házilag

fö,GE.

A ház szigetelés aranykorát éli, hiszen a töredékére csökkenti a fűtési költségeket. Megmutatjuk hogyan szigeteld a tetőt házilag, olcsón, de szakszerűen!

Tető szigetelése szakszerűen, de házilag

A házak szigetelése most aranykorát élik, ami nem is csoda, hiszen a töredékére tudja csökkenteni a fűtési költségeket. Ám azzal sem mondok újat, hogy ha ezt a munkát szakemberekkel akarjuk elvégeztetni, az bizony súlyos pénzekbe kerül majd… A ház nagyságától függően akár többmilliós tételben is gondolkodhatunk. Ez nyilván a ház méretétől és a kivitelező cégtől is függ, hallottam már olyat is, hogy egy és ugyanazon házra kaptak ajánlatot 1,3 millió forintról és 2 millió forintról is. Teljesen ugyanazon munkáért. Így ha mással végeztetjük el ezt a munkát, érdemes első körben több vállalkozótól bekérni ajánlatot.

Amennyiben szeretnénk spórolni és magunk elvégezni a ház szigetelését, így kezdjük a legkönnyebbel, a tető szigetelésével. Ebben a cikkben bemutatjuk most azt, hogy hogyan szigetelheted le a tetőt úgy, hogy ne kelljen hozzá külső (szakember) segítség, olcsón gyere ki és mégis szakszerűen legyen megcsinálva. Nem lesz olyan bonyolult, mint gondolnád, és ezzel a módszerrel is már 5-8%-ot csökkenni fog a fűtési kiadásod. Plusz valljuk be, ilyen szépen és szakszerűen nem minden kivitelező szigeteli le a tetőt… ;) Lapozz egyet és kezdjük is el!

hirdetes

Ehhez a munkához feltétlen legyen rajtad mindig maszk és védőkesztyű! Ezek nélkül bele se kezdj, mert egészségkárosító hatása lehet! Vegyük azt az esetet, amikor nem szeretnél az egész padlásra pakolni, csak egy részére. Először is szórjunk le minden süllyesztett helyet a padláson ömlesztett szigetelőanyaggal, pl perlittel. Ezzel töltsük fel addig, hogy a padlás teljesen egy szintben legyen, ne legyenek mélyebb és magasabb részek, hanem egy szintben legyen az egész. Erre fog rájönni majd az üveggyapot, szinte mindenhova, kivétel a padlásfeljáró környékére. Kezdjük egy lerakni az üveggyapotot a padlás egyik felétől, szépen hosszanti irányba haladjunk. Amikor elértünk a padlás másik oldaláig, akkor az üveggyapotot lenyomja egy késsel vágjuk méretre. A megmaradt kis darabbal pedig kezdjük a következő sort. 

hirdetes

Amennyiben szeretnél egy részt, ahová pakolni fogsz, úgy egy előre elkészített fa kerettel tudod kiemelni azt (a következő oldalon látható videóban elkészített módon). Ez a fa keret olyan széles legyen, mint egy üveggyapot tábla, így a keret közé tudsz berakni szigetelést. A tetejét lefedve egy falappal már készen is van a kis tárolórészed. Ezután folytasd a tető szigetelését az elkezdett módon tovább. A padlásfeljáró részt kihagyva, oda hungarocellt tegyél. Most megmutatjuk egy videóban hogyan kell megcsinálni!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Klasszikus stílus

A klasszikus szó jelentése: tökéletes alkotás. Az antik bútorok maradandóságát,... Tovább

Murphy ágy

A tervező William Lawrence Murphy volt, akinek ez a remek ötlet még az 1900-as években pattant... Tovább

Tovább a lexikonra
DIY Lakásbemutatók Lakásfelújítás Újrahasznosítás