notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Ezzel a légkondival ingyen hűtheted le otthonod.

hirdetes

Teljesen ingyenes légkondi

hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Ez a férfi egy olyan szegény városban él, ahol még áram sincs, de forróság az bizony van. Elkészített egy olyan áram nélkül működő légkondit, amivel teljesen ingyen lehűtheted te is otthonod!

Ingyen hűtheted a lakásodat ezzel a légkondival

Daulatdiában, Bangladesben 28 ezer ember él áram nélkül…. Viszont a nyári hőmérséklet általában megüti a 45 fokot is. Borzasztó meleg gyötör mindenkit, az emberek nagyon nehezen alszanak. Egy ilyen szegényebb negyedből származó férfi elhatározta, hogy készít valamit, ami hűti a lakását, viszont áram nélkül is működik. Teljesen a fizika törvényeire alapozta a találmányát, miszerint ha valaki nagyra nyitott szájjal fúj ki levegőt a tüdejéből, akkor meleg levegő távozik, de ha összeszorított ajkakkal fújja ki, akkor már hideget.

 

Fogott egy nagy falapot, amire akkora lyukakat fúrt, hogy a két literes pet palack nyaka pont beférjen. Félbevágta a palackokat, majd a nyakuknál fogva beillesztette a flakonokat a lyukakba. Ezt tette fel az ablakukra nyáron. Akár 10 fokkal is képes lehűteni a lakást ez a találmány, nyilván attól is függ, hogy ki mekkorra felületen használja. Ha több ablakra teszel ilyet, akkor akár még jobb eredményeket is elérhetsz. Az ottani embereknek ez egy olyan lehetőség, ami nagyban megkönnyítette az amúgy elég nehéz mindennapjaikat, életüket. A férfinek mindenki felettébb hálás, az emberek azóta is dicsőítik őt.

hirdetes

 

Ingyen hűtheted a lakásodat ezzel a légkondival

Valljuk be, ez a találmány azért hazánkba is nagyon jól jön. Nem mindenkinek van légkondija és ezzel akár egy külterületi kis zártketi ingatlanban is (ahol nincs áram) tudjuk hűteni a benti hőmérsékletet. Ez ráadásul egyáltalán nem káros az egészségre, nem úgy, mint sokaknak a légkondi. Nekem például nagyon sokat fáj a fülem, ha olyan helyiségben vagyok, ahol működik a légkondicionáló berendezés. Ráadásul még a Földnek is jót teszünk, hiszen a műanyag palackokat nem kidobáljuk, hanem végre egy jó dologra használjuk fel őket. Azaz újrahasznosítunk! :)

 

Nézd meg a videóban hogyan lehet elkészíteni és milyen elven működik ez az ingyenes légkondi:

 

 

Fotó: idei-dekoru.com

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
DIY Háztartás Kis lakás Színes ötletek

Lakberendezési szakszótár

Eladó apartman Balaton különlegességei

A Balaton egész évben lenyűgöző, ezért érdemes nem csak nyáron, hanem télen is ellátogatni... Tovább

Festés

A festést egy szakemberrel végeztethetjük el, de mi magunk is megcsinálhatjuk, nem nagy... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 211

Átlagos értékelés: 4.7