notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

Ezek a legjobb ételek ami a karácsonyi menün szerepelhetnek!

hirdetes

Teljes menü a karácsonyi vacsorához!

Bettina, NA

Sokszor hallom, hogy a karácsonyi menü megtervezése minden évben fejtörést okoz még a jártas háziasszonyoknak is. Én minden évben megegyszerűsítem a saját helyzetem ebben, hiszen évek óta ugyan azt a menüt készítem el és minden évben nagy sikerrel. Megosztom veletek azokat a recepteket amiket én minden karácsonykor elkészítek. 

legfinomabb karácsonyi ételek

Az ünnepi asztalra mindig szeretünk különleges ételeket tenni. Arra gondoltam, hogy idén megosztom veletek a saját menüsoromat, elárulom, hogy én mit szoktam sütni, főzni karácsonykor. A karácsonyi menümet nem extra különlegesnek gondolom, de olyan ételekből áll, amit évközben hétköznap nem igazán csinálnék meg. Az elmaradhatatlan hal fogja nyitni a menüt és egy finom desszert fogja zárni.

Előételként egy levessel nyitom meg a menüt, és mi más lehetne ilyenkor mint a finom halászlé?

Én a a szegedi halászlevet tanultam meg elkészíteni, és ezt a receptet fogom követni most is. Nekem bevált, ha először főzöl haszlevet sem kell aggódni, nem olyan nehéz mint gondolnád.:) 

Főételként szeretem a karácsonyi menükben, hogy lehet az édes ízzel is játszani, szószok esetleg gyümölcsös töltelékek formájában. Nagyon finom ízt kölcsönöz a húsnak a jól fűszerezett gyümölcsös mártás. Ebben a recepten szilvás tölteléket kap a borjúcomb. 

hirdetes


Aszalt szilvás borjúcomb vadgombás kelkáposztalevéllel

Elkészítés módja:

A combot lehártyázzuk, éles késsel kis lyukakat vágunk bele, és belenyomjuk a szilvát.A répát, a zellert és az egyik hagymát feldaraboljuk, majd tepsibe tesszük. Ráhelyezzük a húst, 3 ek olajat és 1 dl vizet öntünk alá, majd 120 fokon kb. 2,5 órán át sütjük. Közben locsolgatjuk a szafttal, és a sütési idő vége előtt 15 perccel hozzáadjuk a bort is. Ha elkészült, kivesszük a húst, és átszűrjük a pecsenyelevet. Tálalás előtt felmelegítjük, és hozzákeverünk 4 dkg hideg vajat.A kelkáposzta leveleit széles csíkokra vágjuk, és sós, szódabikarbónás vízben 1-2 percig főzzük, majd azonnal jeges vízbe tesszük, és leszűrjük. A megmaradt felaprított hagymát megpároljuk 3 ek olajon, és megpirítjuk a felaprított gombával együtt. Sóval, borssal és kakukkfűvel ízesítjük. A bacont 1 dkg vajon megsütjük a felaprított fokhagymával, majd összeforgatjuk a gombával, a káposztával és a tejszínnel. A szafttal meglocsolt hús mellé kínáljuk.

hirdetes

Hozzávalók:

  • 80dkgborjúcomb
  • 15dkgaszalt szilva
  • 1dbsárgarépa
  • 1szálszárzeller
  • 2fejhagyma
  • 6ekolaj
  • 1dlfehérbor
  • 5dkgvaj
  • 80dkgkelkáposzta
  • 1tkszódabikarbóna
  • 20dkggomba
  • 8dkgbacon
  • 1ágkakukkfű
  • 4gerezdfokhagyma
  • 0.5dltejszín
  • bors

borjúcomb szilvával töltve

Következő oldalon találod a tökéletes karácsonyi desszertet, amit kár lenne kihagyni az ünnepi menüből! :)

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Lakberendezési szakszótár

Húsvéti locsolkodás

Vízbevető, vízbehányó hétfőnek nevezték, ugyanis még ötven évvel ezelőtt is elterjedt... Tovább

Karácsonyi ajándékutalvány

Egy karácsonyi ajándékutalvány remek ajándék lehet a fa alá, hiszen ebben az eseteben igazi... Tovább

Tovább a lexikonra