notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

Ezeket ne felejtsd el, hogy tökéletes legyen a nagy nap, ha téli esküvőt szervezel!

hirdetes

A párok 7 gyakori hibája, amiket a téli esküvők alkalmával követnek el

ZH

Nos, ezeknek nincs köze a hóhoz! Lehet, hogy nem kell megbirkóznod a smink leolvadásával vagy a fonnyadó virágcsokrokkal a rekkenő nyári hőségben, de a téli esküvőknek is megvannak a maguk potenciális szerencsétlenségei – és nem, nem mindennek van köze a hóhoz. A szezonális összejöveteleik megtervezésekor a párok mindig elkövetnek néhány hibát a téli esküvőn. Ne hagyd, hogy megtörténjenek veletek is!

téli esküvő

Hibák, amelyeket elkövethetsz téli esküvő esetén!

A télire szervezett esküvők során sok környezeti tényezővel meg kell küzdenünk, így bizony előfordul, hogy a párok több hibával is szembesülnek a nagy nap tervezése közben is. Ne hagyd, hogy ezek az esküvői baklövések csillapítsák a nagy napodon a jó kedvet! Jegyezd fel az alábbiakban felsorolt leggyakoribb téli esküvői hibákat – majd kerüld el őket, hogy tökéletesen alakuljon a téli esküvőd!

7-ből 1: Készítsd fel a vendégeket, hogy szabadtéri ceremóniára készüljenek!

Igen, még akkor is érdemes mégegyszer figyelmeztetni a vendégeket, ha ezt a meghívók átadásakor már megtettétek, és így is érdemes arra készülnöd, hogy lesz aki nem öltözik majd elég melegen! Ezért mindig jó ötlet, ha a ceremónia alatt takarókat, sőt kesztyűket vagy sálakat tartalmazó kosarakat, valamint egy meleg koktélt vagy italt is elfogyaszthatnak a vendégek. Ez biztosítja, hogy mindenki kényelmesen érezze magát, és rád és hamarosan leendő házastársára összpontosítson, szemben azzal, hogy mennyire fáznak.

7-ből 2: Ne hagyd ki a téli kötelező elemeket a „sürgősségi készletedből”!

Tudod, hogy szükséged van egy esküvői „sürgősségi készletre”, de a téli hónapok olyan extrákat igényelnek, amelyekre talán nem is gondoltál. Például papírzsebkendőket a hideg időben orrfolyás ellen, kézmelegítőket, amelyeket a cipődbe vagy akár az öltözékedbe is tehetsz a kinti fotózásokhoz, és a púdert se hagyd ki, ha túlságosan kipirosodna az orcád.

7-ből 3: Ne felejts el bepakolni egy pár cipőt a fotózásra!

Fájó láb esetén a lapos cipő elengedhetetlen, de a téli esküvők párjainak megfontolandó egy extra csizma bepakolása is, hogy megbirkózzanak az időjárással, főleg ha a fotózást kinti helyszínen végzik el. Különösen az egyik leggyakrabban használt anyag, a szatén az egyik legnehezebben használható anyag, amikor nedves lesz, és egy gyönyörű szaténsarkú tönkremegy attól, hogyha a szertartás előtt ugyanazt a cipőt hordjuk a téli kültéri fotózáshoz. Ne felejts el hozni egy ideiglenes pár cipőt az esküvő előtti és utáni tevékenységekhez, hogy ne tedd tönkre azokat a cipőket, amelyeket a szertartáshoz szeretnél viselni.

hirdetes

7-ből 4: Ne felejtsd el kihasználni a beltéri fényképezési lehetőségeket!

Még a megfelelő kiegészítők (kendők, kabátok, sálak, kesztyűk, leggingsek, stb.) mellett sem olyan élvezetes a fagyos hőmérsékleten fényképezni a parkban. Az ifjú házasok gyakran elfelejtik, milyen hideg van valójában – bár a gyönyörű havas képekért megéri egy kicsit fagyoskodni, de ne felejtsük el a beltéri lehetőségeket sem! Keressetek egyedi helyeket beltéri fotózáshoz, ahol ki tudtok alakítani hangulatos fotózási téli dekorációval, hogy gyönyörű téli képek készülhessenek rólatok beltérben is, jó világítás mellett.

7-ből 5: Ne felejtsétek, hogy gyorsabban lemegy a nap!

Az egyik legnagyobb hiba, amit a téli esküvő során a párok elkövetnek, hogy nem veszik figyelembe a korlátozott nappali órákat a fotózás tervezése során. Ha a szertartást a nyári esküvőkhöz hasonlóan 18 órára szervezitek, akkor már sötét lesz kint, már azelőtt mielőtt még elkezdődne. Tehát ne felejtsd el, hogy korán sötétedik, különben le kell majd mondanod azokról a gyönyörű fotókról, amiken lencsevégre kapják azokat a bizonyos első pillantásokat!

7-ből 6: Ne gondold azt, hogy ilyenkor feltétlen olcsóbb egy esküvő

hirdetes

Ugyan Magyarországon hivatalosan az esküvőszezon tavasztól veszi kezdetét, az még nem egyenlő azzal, hogy télen sokkal olcsóbban is meg lehet „úszni” egy esküvőt. Persze az esküvői költségek mindig a párok elvárásaitól függnek, és az igaz, hogy a rendezvény helyszínek ilyenkor általában olcsóbban adják ki a helyszíneket, de ha különleges esküvői helyszínt keresünk, akkor abban a hó is nagy szerepet játszik az elképzeléseinkben. Mivel már évek óta csak hébe-hóba találkozhatunk havazással Magyarországon, ezért arra is kell gondolni, hogy a dekorációra sokkal többet kell költenünk, hogyha egy téli álomvilágot szeretnénk létrehozni. A budapesti rendezvényhelyszínek általában próbálják segíteni a párok dekorációs elképzeléseit, érdemes erről tehát egyeztetni előre!
 

7-ből 7: Esküvői biztosítás megvásárlásának elmulasztása

Ha azonban olyan helyre utaztok, ahol hóviharok is előfordulhatnak (például az Alpokban), és a kormányzó szükségállapotot hirdet, és minden út le van zárva az esküvő napján, na azt vészhelyzetnek is hívhatnánk! Na ilyenkor jön jól, ha az esküvői helyszínnel olyan szerződést kötünk, amiben benne egy záradék, amely lefedi az ilyen vészhelyzeteket, de meg kell győződnöd arról, hogy fedezi a biztosítást az esküvő dátumának lemondásával vagy megváltoztatásával kapcsolatos összes költségre is. Például továbbra is fizetned-e kell a virágüzlettől vagy vendéglátóstól származó romlandó tárgyakért. Ezért ne felejtsétek el az esküvő biztosítást!
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Akácfa oszlop

Kérgezett vagy szíjácsmart akácfa oszlop? Az első sokunk számára ismerősen cseng,... Tovább

gyártócsarnok takarítás

Magánlakások, irodák, üzletek, lépcsőházak, iparterületek: napi, alkalmankénti... Tovább

Tovább a lexikonra
Színes ötletek