notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

Végezd így te is a tavaszi nagytakarítást!

hirdetes

Tavaszi nagytakarítás lista segítségül!

Bettina, NA

Éppen a tavaszi nagytakarítás előtt vagy már készülsz rá, hátha ezzel is becsalogatod a tavaszt? Néhány pontban segítségül szolgálunk számodra, hogy sikerüljön tökéletesen elvégezned a nagytakarítással járó feladatokat!

tavaszi nagytakarítás

A tavaszi nagytakarítás egy olyan alapos takarítás amikor mindent is kimosok, elmosok, áttörlünk, felmosunk, lemosunk és így tovább. Akik igazán profik megelőzik egy lomtalanítással is. Kövesd ezeket a lépéseket, hogy ne felejts el semmit! Amit érdemes figyelembe venned az a takarítási sorrended menete, hiszen érdemes például a függönyöket a végére hagyni, hogy mosás, szárítás után úgy tedd fel a függönyöket, hogy már ne érje por.

No.1 Tavaszi nagytakarítás Checklist – Ki a lomokkal!

Pakold ki a szekrényedből azokat a ruhákat, tárgyakat amiket azért tartogatsz, mert valamikor majd jó lesz. Hidd el, hogy ha az elmúlt 1 évben nem volt jó, akkor idén és jövőre végképp nem lesz jó. Feleslegesen ne tárolj olyan dolgokat amik nem alkalmasak arra, hogy használd.

hirdetes

No.2 Tavaszi nagytakarítás checklist – Először portalanítás!

Mindent meg kell előznie a portalanításnak, hogy ne akkor szálljon a por amikor már felporszívóztál, felmostál vagy éppen mindent tisztára töröltél. Mi tartozik a Tavaszi nagytakarítás portalanításába? Mindent pakolj le a polcokról! Könyveket is és nedves ronggyal is töröld át kívül és belül is a szekrényeket. Ugyan ez igaz a ruhákra is! A szekrények kívül és belül is, illetve a tetejét is alaposan töröld le! Töröld át azokat a tárgyakat amik rendszeresen elől vannak, pédául: szobor, vezeték nélküli töltő az asztalodon, rádió, olvasólámpa stb.

hirdetes

 

No.2 Tavaszi nagytakarítás Checklist – Ne feledkezz meg a legfontosabbról sem!

Ha készen vagy ezekkel akkor talán a nagyján túl is estél. Porszívózd át az ágyadat, meglepődnél ha tudnád, hogy mennyi por lepi és még akkor is, ha ez szabad szemmel nem látható! Cserél ágyneműt, hogy jutalmul este friss ágyneműbe feküdj be aludni! Ne feledkezz meg arról, hogy a tavaszi nagytakarítás egyik fő eleme az ablakpucolás! Ideje ragyogóvá varazsolni az összes ablakot kívül és belül is!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Lakberendezési szakszótár

Vacsora

A vacsora az esti órákban elköltött étkezéseket jelöli. A nap egyik fontos étkezése ez,... Tovább

Virágcserép

A hagyományos fazekasság legfontosabb alapanyaga az agyag, melyet kiégetve a... Tovább

Tovább a lexikonra