notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

Tavaszi munkák a ház körül, Tavaszi házimunkák a lakásban, Tavaszi feladatok

hirdetes

Ezeket a feladatokat kell megcsinálnod otthon minden tavasszal

SD

Ahogy az idő egyre melegszik, el kell pakolnunk a téli ruhákat és felfrissíteni a környezetünket. A hideg évszakok alatt bent töltött idő után számtalan házimunka van, amit meg kell csinálni minden tavasszal. Kövesd az alábbi listát, hogy ne maradjon ki egyetlen fontos feladat sem!

Tavaszi munkák a házban és kint

Told el a bútorokat és takarítsd ki a nehezen elérhető helyeket


Általában mindannyian csak a látható koszt takarítjuk fel és kihagyjuk a nehezen elérhető helyeket, mint a lámpák, vagy a bútorok alatti rész. Pedig ezek nagyon is koszosak és itt az ideje kitakarítani!


Ürítsd ki a szekrényeket és tedd el a téli ruhákat


Ahogy az évszakok változnak, vele együtt változik a gardróbunk is. Ez a tökéletes alkalom, hogy minden szekrényt kiüríts, jó alaposan kitakarítsd és eltedd a téli darabokat. Biztosan találsz majd olyat, amit évek óta nem is viseltél, vagy már nem is emlékszel rájuk! Ezeket eladhatod, eladományozhatod, vagy elcserélheted. Azokat, amik jövő télig nem kellenek alaposan tisztítsd ki és megfelelően tedd el.

hirdetes


Mosd le az ablakokat és a függönyöket


Még ha hideg is van odakint, belülről már megtakaríthatod az ablakokat és az üveges ajtókat, de ne feledkezz meg a függönyökről se. Néhányat bátran moshatunk a mosógépben, mással óvatosabban kell bánni. Portalanítsd a redőnyöket, reluxákat.


Takarítsd ki az ereszt


Most, hogy bent végeztél, ideje kint is tenni-venni. A legjobb felülről indulni és úgy haladni lefelé a házon. Az ereszt szabadítsd meg a levelektől, máskülönben sok problémát okozhat!


Ellenőrizd a tetőt


Az eső, szél és hó kárt tehet a tetőben, ezért érdemes leellenőrizni (vagy egy profit megkérni rá), hogy nincsenek-e elcsúszott, eltört cserepek.


Tisztítsd meg a járdákat és a teraszt

hirdetes


Mivel egyre több időt fogsz kint tölteni, ez a tökéletes időpont, hogy formába hozd a teraszt. Szabadulj meg a télen felhalmozódott szeméttől, sártól a járdákon is!


A kerti bútorok


Jó alaposan tisztítsd meg a kerti bútorokat, napernyőket egy napos, szeles napon, hogy minél hamarabb megszáradjanak.


Takarítsd ki a garázst és más tárolóhelyeket


Ha már melegebb az idő, amit lehet pakolj ki a garázsból és alaposan takarítsd ki, majd csak azt tedd vissza, amire tényleg szükség van. Amiről úgy gondolod, hogy már nem kell, add el, adományozd el, hasznosítsd újra, vagy dobd ki. Az ajtó takarításáról se feledkezz el és nézd meg, hogy jól zár-e!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Kerámia

Kerámiaművészetből 1964-ben indult el Gmundenben a nemzetközi szimpozionmozgalom. 1969-ben... Tovább

Mosás

Ahhoz, hogy ne legyenek fehér ruháid egy idő után színesek, színes ruháid pedig haloványak,... Tovább

Tovább a lexikonra
Bútorok Kert Terasz