notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

Hogyan maradhat évekig tartós a teraszburkolatunk? Mutatunk egy tippet!

hirdetes

Hogyan legyen tartós a teraszunk? Mutatunk egy tippet!

Álmaim Otthona Lakberendezési Portál

Van egy trükk, amit nem sokan ismernek, pedig ez elengedhetetlen ahhoz, hogy évekig tartós maradjon a teraszburkolatunk. Márpedig teraszburkolat építésekor éppen a tartósság elérése lenne a cél. Hosszú évekig élvezheted a teraszod adta lehetőségeket, ha megismered ezt a rögzítési technikát. Tarts velünk, mutatjuk a tippet!

Így lesz tartós évekig a teraszburkolatunk

 

Hogyan lehet évekig tartós a teraszburkolatunk?

Nem olyan nehéz elérni, mint azt sokan hisszük. Csupán ismerni kell a burkolat adottságait, előnyeit, hátrányait. Így vagyunk ezzel az akác burkolatoknál, hisz van egy nagyon egyszerű módszer, mellyel évekig tartós lehet teraszburkolatunk. Egy apró kis segítség, amivel ez elérhető. De róla egy picit később. Előtte szeretném, ha megismerkednétek a ma már hungarikumnak számító fafajtával, az akácfával.

A fehér akác Magyarországon és külföldön is egyaránt terjedésnek indult, nem véletlenül, hisz nem olyan rég fedezték fel, hogy tartósságában, erősségében és felhasználási lehetőségeiben messze túlszárnyalja a többi faanyag képességét. Nem sok cég foglalkozik még az akácfa felhasználásával, de szerencsére van olyan hazánkban is, aki csak és kizárólag akácfára specializálódott. A Robinia Goup Kft. egy egyedülálló cég Magyarországon, akik már rengeteg akácfából épült építményeket adtak a világnak. És igen, már külföldön is megtalálhatók munkáik, melyeket ide kattintva te is megnézhetsz: akácfa teraszburkolat.

A következő oldalon pedig megmutatom a titkot, mellyel elérhetjük a teraszburkolatunk hosszú évekig tartó tartósságát és szépségét!

Így lesz tartós évekig a teraszburkolatunk

Akácfa burkolatok rögzítése saválló klipsz felhasználásával

A Robinia Group Kft. figyelembe veszi az akácfában lévő természetes védővegyületeket, melyek olyan erősek, hogy nem csak a korhasztó gombák és rovarok elterjedését akadályozzák meg, de a hagyományos csavarokat és klipszeket is rövid időn belül tönkreteszik. Ezért csak és kizárólag A2-es és A4-es besorolású, saválló és rozsdamentes rögzítőelemeket használnak, melyek még az akácfa hosszú élettartamát is képesek túlszárnyalni. Az alábbi képen láthatjátok, hogyan néz ki ez a bizonyos saválló klipsz, mellyel elérhetjük a hosszú évekig tartó biztonságot, tartósságot.

hirdetes

Saválló klipsz rögzítőelem - szebb és tartósabb végeredmény

Nem mindegy, hogy homlokzat, vagy teraszburkolatot akarunk rögzíteni, hisz az egyik függőleges, a másik vízszintes felületre kerül. A leggyakrabban előforudoló probléma a rögzítés során, hogy a csavarhelyekben vízcsapda alakul ki, melynél a megrekedt víz egy idő után kioldja a faanyagban megtalálható természetes védővegyületeket. Ezért is ajánlatos teraszburkolatunk esetében a rejtett csavarozású, klipszes módszer, hisz így a felületünk nem csak szebb, de tartósabb is lesz.

Így lesz tartós évekig a teraszburkolatunk

 

Akác teraszburkolat rögzítésének megoldásai

A függőlegesen elhelyezett homlokzatburkolatoknál a klipszek szintén jó megoldásnak számítanak, persze ilyenkor mindenképpen ajánlatos a deszkavégeknél csavarokat is alkalmazni, hisz csak így biztosítható a lécek teljes stabilitása. Azonban a vízszintes homlokzatburkolatoknál ez nem túl célszerű, a rögzítés könnyen megoldható akár egyszerű csavarozással is.

hirdetes

Az akácfa rendkívüli keménysége miatt viszonylag nehezen megmunkálható. A rögzítés során minden esetben előfúrást kell alkalmazni, illetve csak TORX fejű csavarokkal szabad dolgozni!

Tartósság és esztétika - akác teraszburkolat csavarok nélkül!

Az akácfa nem csak az önmagában rejlő tulajdonságai miatt kiváló faanyag, a szakszerű összeszerelésnek is köszönheti tartósságát. Ha nem szakemberek végzik a munkálatokat, a csavarokkal történő rögzítés könnyen vízcsapdák kialakulásához vezethet, mely hosszú távon nézve nem túl kifizetődő. A burkolatot legtöbbször ilyenkor rövid időn belül ki kell cserélni. A felgyülemlett víz szépen lassan kioldja az akácfában lévő természetes védővegyületeket, így a gombák és rovarok könnyen pusztíthatják a teret. Hogy ez elkerülhető legyen, a Robinia Goup Kft. saválló klipszek felhasználásával rögzíti burkolatait, mely után a felület esztétikusabb összhatású lesz, hisz a csavarok nem fognak látszódni, emellett pedig jelentősen megnövelik a terasz élettartamát. Ez az egyszerű megoldás jelentheti teraszunk éveken át tartó szépségét és tartósságát!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Tető szigetelés

A tető szigetelése már 5-8%-kal csökkenti a fűtési költségeket. Megcsinálhatjuk magunk is,... Tovább

Tepsi

Lapos fémből készült tálca, amelyben süteményt vagy rakott ételeket lehet sütni.... Tovább

Tovább a lexikonra
Építészet Kert Kiegészítők Terasz