notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

Ez a társasházi illemtan minden társasházban 2020-ban!

hirdetes

Társasház illemtan a covid idején

Bettina

2020-ban a társasházi illemtan nagyon fontos szerepet tölt be minden lakó életében! Segítünk, hogyan őrizd meg a saját és környezeted egészségét. 

társasházi illemtan

Megérinteni a valamit? Csak ha muszáj!

Nem is igazán vagyunk tudatosak arra, hogy mennyi mindent fogunk meg és ezután hányszor nyúlunk az arcunkhoz, szemünkhöz, szánkhoz. Gondolj csak arra, hogyha elmész otthonról hány alkalommal ér a kezed valamihez. Kulcs, ajtó, világítás, lift ajtó és gombok, bejárati ajtó… Ugye ugye? Szinte elrettentő, hogy mennyi mindent fogunk meg addig amíg ki nem megyünk az házból. Csak akkor érint meg valamit, ha nagyon muszáj! Érdemes egészen addig míg ki nem lépsz a szabadba egy zsebkendővel megérinteni ezeket amit egyből ki tudsz dobni. Egy nagyobb lépcsőház esetében 5 percenként jöhet valaki, aki több helyen tudja ott hagyni a vírust. Ilyenkor érdemes egyből elővenni a kézfertőtlenítőt, és használni azonnal, ahogy kiléptünk a szabadba. 

hirdetes

Ne a lépcsőházban gyülekezzetek!

Előfordul nálatok is, hogy néhány szomszéd a földszinten össze találkozik, és a földszinti lakó és épp akkor jön ki, ebből persze alakul egy 3-4 fős csoport, akik előszeretettel beszélgetnek hosszasan? Kerüld az ilyen helyzeteket, ne legyél partner ebben a vírusos helyzetben az ilyen csoportos beszélgetéseknek. Sőt, ha igazán fontosnak tartod azt, hogy megőrizzük az egészségünket, akkor ezt jelezd nekik is nyugodtan. Legyél tisztelettudó, ne érezzék azt, hogy kioktatod őket, de értesd meg velük, hogy ez most egy közös érdek! Biztos, hogy megértik, hogyha elmondod, hogy ez miért fontos neked és miért legyen fontos nekik is, hiszen a saját és szeretteink egészségét szeretnénk megvédeni ezzel.

hirdetes

Ne te legyél az aki tovább fertőz!

Ha minimálisan is azt érzed, hogy beteg vagy akkor érdemes otthon maradni. Legyél felelősség teljes, és tartsd be a házi kanartént, akár önkéntes karantént vállalsz, akár hatósági karanténba kerülsz! Természetesen ilyenkor a saját lépcsőházad sem kivétel, ne a lépcsőházba menj ki vagy a lépcsőház elé menj ki levegőzni. Ha van közös kert a társasházban, akkor oda se menj ki most! Ne most kezdj el beszélgetni a szomszédokkal, hogy ők, hogy élik meg a karantént, és ne mst ellenőrizd naponta a postaládát. Gondolj arra, hogy te mit éreznél akkor, ha a szeretteid környezetében mászkálni valaki olyan, aki aktívan fertőz és még tudja is magáról. 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Lakberendezési szakszótár

Festés utáni takarítás

A festési és mázolási munkálatok után rengeteg szennyeződés marad a helyiségekben, melyeket... Tovább

Eladó apartman Balaton különlegességei

A Balaton egész évben lenyűgöző, ezért érdemes nem csak nyáron, hanem télen is ellátogatni... Tovább

Tovább a lexikonra