notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

Így pakolj el praktikusan a konyhában!

hirdetes

Praktikus tárolási ötletek a konyhába vagy a kamrába

SzSz

Hogyan pakold el a különböző edényeket, élelmiszereket a konyhába vagy a kamrába a legpraktikusabban? Segítünk pár ötlettel, hogy könnyebb legyen az eligazodás!

Így pakolj el praktikusan a konyhában!

Gyümölcsök, zöldségek 

A nagyobb mennyiségben vásárolt tovább elálló zöldségeket és gyümölcsöket a legegyszerűbb, ha ládákban vagy kosarakban tároljuk. A konyhában talán az egyik legpraktikusabb megoldás, ha egy nagyobb fiókunk van, hogy oda rekeszeket csinálunk ládák segítségével, amibe szétcsoportosítva nyugodtan el tudunk különíteni. Ha nincs fiókunk, szekrényen belül is megoldható az elválasztás, méghozzá kosarak segítségével, fiókos rendszerben. Praktikus, jól néz ki, és még a gyümölcsök/zöldségek sem fognak megromlani egykönnyen. 

Praktikus zöldség tárolás

Lisztek, tészták

A legpraktikusabb tárolási módja a liszteknek és a tésztáknak, gabonáknak, ha üvegekben tároljuk őket. Így könnyedén elférnek egymás mellett, nem kell a zacskók nyitogatásval foglalkozni és nem kell tartanunk attól sem, hogy kiszakad bármelyik lisztünk. Így nem csak higiénia szempontjából járunk jobban, de helytakarékos megoldás is. Pluszban nagyon jól mutat a konyhában, ha minden egyforma üvegekben, edényekben van gondosan felcímkézve.

Tippként: akár megmaradt befőttes üvegekből is könnyedén készíthetünk hasonló tároló üvegeket. 

Tárolás lisztek, tészták

Tálcák, nyújtófa

Általánosságban a legtöbb háztartásban a tálcákat, tepsiket, nyújtófát egymáson tároljuk. Nincs ez másként nálam sem. Viszont, ha belegondulunk, így sokkal nehezebb kiszedni a középő tepsit, amire éppen szükségünk van. Szerencsére ezt is könnyen megoldhatjuk többféle módon. Válasszunk ki egy nagyobb szekrény rész, ahova fakkokat, vagy elválasztókat készítünk egy egyszerű falapból, vagy bármilyen vékonyabb, de masszív anyag is megteszi. Ha ezeket beraktuk, már mehetnek is bele a tálcák, tepsik, muffinforma, nyújtófa, és bármilyen hasonló alakú edényünk a konyhából. 

hirdetes

Tálcák, tepsik tárolása

Serpenyők, fazekak

Nehéz feladat úgy elpakolni a serpenyőket és fazekakat, hogy újrahasználat során, ne zörögjünk velük, illetve ne kelljen kipakolna az egész szekrényt. Minden a rendszerezésen múlik! A serpenyők esetében általában egymásba rakjuk őket, azonban egy nagyon egyszerű álvány segítségével sokkal könnyebb dolgunk lesz a tárolást illetően. Máris könnyebb lesz kivenni a szükséges serpenyőt! A fazekak esetében érdemes az egyforma, de különböző méretű edényeket külön csoportosítani, egymásba rakni. A fedőket azonban szedjük külön, és rakjunk őket egy csepegtetőbe, ugyanúgy a fazekak mellé. Ugye, hogy jobban mutat és praktikusabb? 

hirdetes

Serpenyők, fazekak tárolása

Csepegtető

Az elmosott edények, igen sok helyet el tudnak venni a konyhapultból. Márakinek nincsen mosogatógépe. Erre is azonban már találhatunk egy nagyon egyszerű módszert. Csupán egy kis rendszerezés kell, és állványt kell, illetve kosarakat vennünk. Így a konyhánkhoz illeszkedve elkészíthetjük vagy elkészítetthetjük a saját csepegtetőnket. Azonnal plusz helyhez jutunk és nem fognak többé zavarni az elmosott edények. 

Csepegtető tárolás

Műanyagok, jénaik

Talán műanyag edényekből van a legtöbb otthon mindenkinek. Abba a legegyszerűbb elpakolni a megmaradt ételt, no meg persze, a munkába Te is biztos abban viszed az ebédedet. Ezeknek a műanyag edényeknek az otthoni tárolása igencsak megnehezíti a rendszerezést, hiszen a legkönnyebb csak bedobni a szekrénybe őket. Egy kis rendszerezéssel azonban sokkal praktikusabb lesz a tárolás. A fedőket külön szedjük egy rekeszbe, még a többi edényt rakjuk egymásba. A jénaik esetében hasonló a helyzet, hiszen félő, hogy összetörjük őket, miközben épp egy másikat szednénk ki. Egy kis elválasztó rendszerrel, ez a probléma is megoldható gyorsan. 

Műanyag edények tárolása

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes