notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Adunk néhány hasznos tanácsot albérletkeresőknek!

hirdetes

A leghasznosabb tanácsok albérletkeresőknek

LK

Mindenki olyan albérletet szeretne magának, ami megfelel az igényeinek, otthonos, és megfizethető is. A több órás eredménytelen keresgélés azonban igazán illúzióromboló és kimerítő lehet. Íme néhány szempont és tudnivaló, amelyek alapján tovább szűkítheted az opciókat!

Adunk néhány hasznos tanácsot albérletkeresőknek!

Szerezz szobatársakat

Minél többen bérelnek egy lakást, az annál megfizethetőbbé válik. Egy önálló bevételből nagyon nehéz fenntartani egy albérletet – azonban már egy második személy is sok pénzügyi terhet levehet a válladról.

Ne a legnépszerűbb költözködési időszakokban próbálj keresgélni

Habár a szabad albérletek száma általában ilyenkor megugrik, a nagyobb keresettség magasabb árakkal is jár. Mérd fel a terepet, ahol bérelni szeretnél – ha például felsőoktatási intézmények vannak a környéken, akkor ez biztosan jelentősen befolyásolja majd az árak csökkenését és növekedését az év során.

A költözni vágyók továbbá igyekeznek kellemesebb időben mozogni két lakás között, amit szintén érdemes figyelembe venni – nyáron sokkal többen költöznek, mint télen.

Informálódj

Van-e extra felár a parkolásért, vagy az állattartásért? Egyáltalán vihetsz állatot a lakásba? A parkolás szabad vagy fedett területen van? Tartozik garázs a lakáshoz? Akkor valószínűleg az is plusz költség lesz majd!

hirdetes

Ne félj az új ingatlanok között is szétnézni

hirdetes

Ne feltételezd azonnal, hogy csak azért, mert egy lakás új, még nem engedheted meg magadnak. Néhány ilyen helyet az első hónapban ingyenesen adnak ki az új bérlőknek, de néhány lakáshoz más ingyenes extrák is járnak.

Adunk néhány hasznos tanácsot albérletkeresőknek!

Keress közepes szintű lakásokat

Sokan szeretik a magas lakásokból nyíló kilátást, vagy az alacsonyabb lakások könnyű megközelíthetőségét – éppen ezért gyakran ezek az egységek drágábbak, mint a köztes opciók. Ha egyik szempont sem fontos számodra, akkor ezen is spórolhatsz egy kicsit.

Ha megtetszik valami, csapj le rá!

A legtöbben nem is gondolnák, hogy a bérleti díjak akár napi rendszerességgel is váltakozhatnak. Ha találsz egy olyan helyet, ami tetszik, és az ára is baráti, akkor nem érdemes tovább keresgélni. Bizonyítsd be az ügynöködnek, vagy a tulajdonosnak, hogy igenis érdekel az ajánlat, és akár ott helyben is kitöltheted a jelentkezési lapot, vagy megkötheted a szerződést.

Alkudj le egy viharvert opció árából

Néha megéri olyan lakást választani, ami olcsóbb, és később saját pénzből megoldani a „felújításokat”, ha a főbérlő nem állja majd azokat. Egy kifestés, vagy egy-két csap lecserélése sokkal olcsóbb megoldás, mint jóval többet kifizetni egy olyan lakásért, ahol minden teljesen új.

Ha nagyon „lepukkant” lakásra lelsz, de látsz benne lehetőségeket, akkor próbálj alkudni belőle – ajánld fel, hogy egy fix minimum bérleti díjért cserébe saját költségből felújítod majd a lakás bizonyos részeit például a következő két év során.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Helytakarékos

A helytakarékos ötletek divatjukat élik, mert sokkal több embernek van kis lakása, ahol persze... Tovább

Indusztriál stílus

Az indusztriál lakberendezési stílus egy olyan egyedi és különleges stílus, amelyet... Tovább

Tovább a lexikonra
Épületek