notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Mentsd el ezeket a tippeket magadnak, mert hasznát fogod venni!

hirdetes

A legjobb takarítási trükkök szülőknek

cs

A gyermekáldás az egyik legcsodálatosabb dolog a világon! Egy-egy kaotikusabb játszódélutánt követően azonban nem biztos, hogy ez az első gondolatunk. Íme néhány takarítási tipp, amely megkönnyíti az életedet szülőként. És tudod mi a legjobb? Hogy az általunk javasolt szerek a te háztartásodban is megtalálhatóak, így nem kell drága bolti kemikáliákat alkalmaznod! A Daily Mail tippjeivel életed mostantól sokkal könnyebb lesz szülőként.

Takarítási tippek szülőknek

Kellemetlen szagú uzsonnásdobozok? Ints nekik búcsút!

Hányszor és hányszor előfordul, hogy gyermekünk nem eszi meg a csomagolt ételt, megfeledkezik róla, az uzsonnásdoboz pedig átveszi a romlott étel szagát! Ha mindennap el is mossuk, a műanyag edények egy idő után szagossá válnak, amely ellen tennünk kell. Erre tökéletes megoldás a mustár! Gondoltad volna?
Kend be egy kevés mustárral a dobozt, majd hagyd úgy éjszakára, reggel az uzsidobozon található foltok és kellemetlen szagok is eltűnnek egy vizes átöblítést követően. Hát nem fantasztikus?

Büdös pelenkára faszenet!

Orrfacsaró bűz árad a pelenkatartóból? Tegyél faszenet bele!

Bármennyire jól is zár a pelenkatartónk, a használt pelusokból áradó bűz kiszivárog onnan. Ha nem szeretnéd állandóan légfrissítővel fújkálni a szobát, vagy minden peluscsere után a kukáig rohanni, akkor javasoljuk, hogy tegyél egy-két faszenet a pelustartó aljára! Meglepő, de drasztikusan lecsökkenti a büdös pelus okozta kellemetlen szagokat.

Ezek a praktikák nagyon hasznosak minden szülő számára, de nyilván kényelmesebb ha olykor másra bízhatjuk a takarítási feladatok ellátását. Én ilyenkor a Kék Harmónia takarító céget szoktam hívni, hiszen munkájukban soha nem csalódom. Olvass róluk többet ide kattintva te is: lakástakarítás Budapest!

hirdetes
Takarítási tippek szülőknek

Makacs folt a cipőn? Fogrémet rá!


Bölcsi, ovi vagy iskola, teljesen mindegy. Egy aktív, mozgékony gyerek cipője majdhogynem mindig koszos és foltos a nap végére. Nincs is ezzel semmi baj, azonban fontos, hogy reggelente azért szép, tiszta cipővel érkezzenek az adott intézménybe. Egyszerűen le kell törölnünk a foltokat, makacsabb foltok esetén azonban ez nem elég! Tegyünk rá fogkrémet, és úgy dörzsöljük, majd fogkrémestül tegyük be a mosógépbe. Elvileg az alkoholos filctoll nyomai is eltűntethetők a fogkrém segítségével. Ehhez tíz percig rajta kell hagyni a folton a fogkrémet, majd úgy kell kimosni a ruhát.

Fogkrém - cipőtisztítás

WD-40 a zsírkréta foltok ellensége

Összekent zsírkrétával a porontyod? Ne ess pánikba! Ha ráfújsz egy kevés WD-40-et, egy vizes szivaccsal már le is törölheted azt a ruhádról. 
Nekem ez már többször kapóra jött. 

Takarítási tippek szülőknek

Zsírkrétanyom a falon; ne ess kétségbe!

Sokunk legnagyobb rémálma a zsírkrétafolt a falon. Bár a rafinált szülő lemosható tapétát használ, de vannak olyanok, akik nem voltak ennyire előrelátók. Lényeg a lényeg, hogy még a lemosható falról is nehezen lehet eltávolítani a zsírkréta foltokat, próbáld hát ki ezt a megoldást: dörzsöld le az uborkahéj belső felével a foltot!

hirdetes
Nyilván célszerű azért tudatosítani a lelkes kis Picassoban, hogy a fal nem az ő festővászna. 

Zsírkréta foltra uborkahéjat!

Csillámpor a szőnyegen! Szösztelenítő henger rá a megoldás!

Főleg a kislányok körében kedvelt a csillámporok használata. Ha pedig az egyszer a szőnyegre hullik, akkor ember legyen a talpán, aki azt maradéktalanul eltávolítani képes. 
Ha mégis kilötykölte gyermekünk a csillámport, már nem aggódunk. Tudjuk ugyanis, hogy a ruhák szösztelenítésére használt ragadós henger tökéletesen alkalmas a csillámporok felszedésére is. Ha épp nincs otthon ilyen hengerünk, akkor bármilyen ragasztószalag is megteszi helyette.

Ragasztószalag a csillámpor ellen

Takarítási tippek szülőknek

Pisis vécé szaga ellen a jól bevált ecettel 

Még a legjobb családban is előfordulhat, hogy a néhány csepp – hogy is fogalmazzak – mellémegy. Ezt azonnal feltörölhetjük, de ez nem túl higiénikus. Fújjunk rá egy kevés ecetet, amely kiváló fertőtlenítőszer. 

Gyerek mellépisil

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Húsvéti locsolkodás

Vízbevető, vízbehányó hétfőnek nevezték, ugyanis még ötven évvel ezelőtt is elterjedt... Tovább

Hálószoba

A hálószoba otthonunk egyik legfontosabb, ám legkritikusabb pontja is a lakberendezés... Tovább

Tovább a lexikonra
Háztartás