notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Takarítás kenyérrel

hirdetes

Takarítás egy szelet kenyérrel

VZS
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

A mai modern világban már minden porszemre és zsírfoltra ezerféle tisztítószert kaphatunk. Ellenben a nagyinak elég volt egyetlen szelet kenyér ahhoz, hogy mindet feltakarítson!

Takarítás kenyérrel

A mai modern világban már minden kérdésünkre ezer választ kaphatunk az internet segítségével. Egy gyors Google-keresés és máris dőlnek a legjobb receptek és házi praktikák. A nagymamák viszont már akkor is a házi praktikák teljes arzenálját alkalmazták, amikor az internet még csak egy kósza gondolat sem volt. Légfrissítő vaníliából, citromlé a ruhák fehérítésére, ecet a makacs foltok eltüntetésére – a lista gyakorlatilag végtelen. Ha valaki látta már a nagymamáját egy szelet kenyérrel takarítani, de a mai napig nem tudta megfejteni ezt a varázslatot, annak most itt a magyarázat.

 

A héjától megfosztott és galacsinba gyúrt fehér vagy rozskenyér természetes radírrá változik a kezünkben. Ez a szivacsos anyag látványosan távolítja el a foltokat a falakról, tapétáról, konyhaszekrényekről, és rengeteg más felületről is. A radírgumik elterjedése előtt még a ceruzákkal írt szöveget nedves kenyérmorzsákkal tüntették el. Hogy hogyan? A kenyérben található glutén magába szívja a piszkot és a foltokat. A titok nyitja félig az eszköz (a kenyér), félig pedig a módszer: ne dörzsöljük, hanem finoman nyomogassuk rá a galacsinba gyúrt kenyeret a kérdéses felületre – szép lassan el is tűnik majd!

hirdetes
Takarítás kenyérrel

Ez a módszer többek között szappan foltok eltüntetésére, a kávédaráló kitakarítására, a régi fényképek leporolására és fényesítésére is használható. Összetört valamilyen üveg és szétszóródtak az apró szilánkok? Egy összegyúrt kenyérdarabkával biztonságosan felszedhetjük még a legapróbb darabkákat is. A kenyér ráadásul megkíméli és nem karcolja össze a felületeket, amiket megtisztítunk vele.

 

De térjünk csak vissza a konyhába: ez az egyszerű „eszköz” képes magába szívni az égetett ízt az odakozmált fogásokból, de a szószok és levesek sűrítése is elvégezhető vele. Hagymaaprítás közben helyezzünk egy ilyen szeletet a kés tompa élére, hogy megelőzzük a könnyeket.

A kenyér számtalan dolgokra használható az otthon szinte minden részén, nem csoda tehát, hogy ilyen rég óta alkalmazzák és hogy sokan a mai napig is erre esküsznek. A különböző boltban vásárolt tisztítószerekkel ellentétben semmilyen mérgező anyagot nem tartalmaz, hiszen szó szerint egy ételről van szó, amit egyébként napi szinten fogyasztana az ember!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
DIY Háztartás Konyha

Lakberendezési szakszótár

Komposzt

Komposztálható anyagok konyhai hulladékok: gyümölcs, zöldség, kávézacc, teafű... Tovább

Felújítás utáni takarítás

A lakások, irodák felújítása nagy kosszal, felfordulással jár. A helyiségek használatba... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 133

Átlagos értékelés: 5.0