notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Takarítás kenyérrel

hirdetes

Takarítás egy szelet kenyérrel

VZS

A mai modern világban már minden porszemre és zsírfoltra ezerféle tisztítószert kaphatunk. Ellenben a nagyinak elég volt egyetlen szelet kenyér ahhoz, hogy mindet feltakarítson!

Takarítás kenyérrel

A mai modern világban már minden kérdésünkre ezer választ kaphatunk az internet segítségével. Egy gyors Google-keresés és máris dőlnek a legjobb receptek és házi praktikák. A nagymamák viszont már akkor is a házi praktikák teljes arzenálját alkalmazták, amikor az internet még csak egy kósza gondolat sem volt. Légfrissítő vaníliából, citromlé a ruhák fehérítésére, ecet a makacs foltok eltüntetésére – a lista gyakorlatilag végtelen. Ha valaki látta már a nagymamáját egy szelet kenyérrel takarítani, de a mai napig nem tudta megfejteni ezt a varázslatot, annak most itt a magyarázat.

A héjától megfosztott és galacsinba gyúrt fehér vagy rozskenyér természetes radírrá változik a kezünkben. Ez a szivacsos anyag látványosan távolítja el a foltokat a falakról, tapétáról, konyhaszekrényekről, és rengeteg más felületről is. A radírgumik elterjedése előtt még a ceruzákkal írt szöveget nedves kenyérmorzsákkal tüntették el. Hogy hogyan? A kenyérben található glutén magába szívja a piszkot és a foltokat. A titok nyitja félig az eszköz (a kenyér), félig pedig a módszer: ne dörzsöljük, hanem finoman nyomogassuk rá a galacsinba gyúrt kenyeret a kérdéses felületre – szép lassan el is tűnik majd!

hirdetes
Takarítás kenyérrel

Ez a módszer többek között szappan foltok eltüntetésére, a kávédaráló kitakarítására, a régi fényképek leporolására és fényesítésére is használható. Összetört valamilyen üveg és szétszóródtak az apró szilánkok? Egy összegyúrt kenyérdarabkával biztonságosan felszedhetjük még a legapróbb darabkákat is. A kenyér ráadásul megkíméli és nem karcolja össze a felületeket, amiket megtisztítunk vele.

hirdetes

De térjünk csak vissza a konyhába: ez az egyszerű „eszköz” képes magába szívni az égetett ízt az odakozmált fogásokból, de a szószok és levesek sűrítése is elvégezhető vele. Hagymaaprítás közben helyezzünk egy ilyen szeletet a kés tompa élére, hogy megelőzzük a könnyeket.

A kenyér számtalan dolgokra használható az otthon szinte minden részén, nem csoda tehát, hogy ilyen rég óta alkalmazzák és hogy sokan a mai napig is erre esküsznek. A különböző boltban vásárolt tisztítószerekkel ellentétben semmilyen mérgező anyagot nem tartalmaz, hiszen szó szerint egy ételről van szó, amit egyébként napi szinten fogyasztana az ember!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Roló

Ablak elfedésére használható, az ablak tetején rúdra feltekercselt, onnan lehúzható,... Tovább

Akác kültéri burkolat

Az akác kültéri burkolat az egyik legjobb választás, ha teraszod vagy kerted szeretnéd fával... Tovább

Tovább a lexikonra
DIY Háztartás Konyha