notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Hogyan tisztítsuk és rendszerezzük hűtőnket?

hirdetes

A hűtőszekrény és a fagyasztó tisztítása és rendszerezése

Sári Dalma személyi edző, táplálkozási és életmód tanácsadó

A tiszta és szervezett hűtőszekrény és fagyasztó nemcsak szép látvány, hanem elősegíti a főzés és az étkezés megtervezését, valamint az étkezés előkészítését. Az első dolgok: mielőtt rendszerezed a hűtőszekrényt és a fagyasztót, azokat alaposan meg kell tisztítani. Tehát kezdjük ott. Feloszthatod ezt a feladatot, és különböző napokon is elvégezheted, de szerintem könnyebb egyszerre megbirkózni mindkettővel. A legegyszerűbb a hűtőszekrény, majd a fagyasztó tisztítása. Mindkét eljárás ugyanaz, a mosási folyamat kivételével - a fagyasztóhoz egy alig nedves törölközőt használok a tiszta víz, (nem a víz / szappan keverék) törlésére.

Hűtő takarítás

Hogyan takarítsuk a hűtőt és a fagyasztót

 

  1. Ürítsd ki a hűtőszekrényt / fagyasztót - vegyél ki mindent, ellenőrizd a dátumokat, és döntsd el, hogy van-e valami olyan, amit nem fogsz használni. Dobj ki mindent, ami lejárt. Ha szükséges, vidd odaa szemetest a hűtőszekrényhez.

 

  1. Helyezd el a konyhapulton azokat az elemeket, amelyek visszatérnek a hűtőbe / fagyasztóba kategóriákba rendezve: gyümölcs, zöldség, ital, maradék, főzési alapanyagok, fűszerek,tejtermékek.
  2. Távolítsd el a fiókokat és a polcokat, ha szükséges / lehetséges - vidd a mosogatóhoz, mosd el, vagy töröld le tisztára és alaposan szárazra.
  3. hirdetes

 

 

GYORS TIPP: Ha nem tudod kitalálni, hogy miként távolíthatod el a polcot vagy a fiókot, végezz gyors internetes keresést - általában YouTube-videó található ezekről, amely bemutatja, hogyan kell csinálni.

 

    hirdetes
  1. Töröld le a hűtőszekrényt / fagyasztót.

HŰTŐ: Használjunk mosogatószert és meleg vizet - ha a hűtőszekrény büdös, kb. egy teáskanálnyi szódabikarbonát adunk a víz / szappan keverékhez.

FAGYASZTÓ: Alig nedves törölközőt használok a tiszta víz törlésére.

 

  1. Használj fogpiszkálót a rések takarításához - Ha valami beragadt a tömítésekbe vagy résekbe, akkor a fogpiszkáló jól működik. Győződj meg arról, hogy szinte párhuzamosan használd a hasadékkal, hogy az ne szakítson meg és ne szúrjon fel semmit.

GYORS TIPP: Töröld le a hűtőszekrényt hetente, így képes leszel fenntartani a tiszta hűtőszekrény állapotát, és nem lesz annyi élelmezési hulladék. Én pénteken csinálom ezt a mindennapi rutin részeként.

Hogyan rendszerezd a hűtőt és fagyasztót

 

Mielőtt mindent visszahelyeznél a hűtőszekrénybe és a mélyhűtőbe, határozd meg a hűtőszekrény és a mélyhűtő zónáit. Ha kicsit meg akarod tervezni, akkor a polcokon található ragadós jegyzetek segítségével kitalálhatod, hol legyenek a dolgok.

 

A fagyasztó nagyon egyszerű. A felső fiók általában félkész és készételek tárolására szolgál, az ajtóban fűszerek. Az alsó részben balra húsokat és maradékokat, a jobb oldalon fagyasztott gyümölcsöket / zöldségeket tartunk.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Pihenés

Mi a pihenés?   A pihenés fizikai és szellemi erők teljes értékű... Tovább

szakszó

szakszó leírása Tovább

Tovább a lexikonra
Háztartás Konyha