notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

Ezt a négy élelmiszert éri meg étrendedbe építeni - ezek hazánk lelegészségesebb élelmiszerei közé tartoznak

hirdetes

4 szuperétel – ezek hazánk legegészségesebb élelmiszerei közé tartoznak

TK, NA
Lenmag

Egy héten kétszer javasolt halat fogyasztani, illetve odafigyelni a növényi omega-3-bevitelre is. Amennyiben környékünkön nem tudunk egyszerűen pisztrángot beszerezni, nyugodtan lecserélhetjük bármilyen halfélére is, a kínálathoz igazítva, ugyanis mindben megtalálható a már sokszor említett zsírsav. Fogyasztásuk mellet szól az is, hogy rendkívül egyszerű halakkal dolgozni, egyáltalán nem időigényes elkészítésük, amennyiben pedig harmonizáló zöldfűszerekkel ízesíted őket, a végeredmény isteni lesz. Ezek közül is a legjobban a bazsalikommal, rozmaringgal, lestyánnal, oregánóval, fokhagymával, kaporral, illetve ezek változatos kombinálásával készíthető el a tökéletes fogás!


Kékszőlő


A kékszőlő rezveratrol tartalma miatt, ami egy növényi hatóanyag rendkívül sok anyagcserezavarra nyújthat megoldást, illetve az azokkal kapcsolatos betegségeken is képes segíteni. A bélflóra egészségére gyakorolt hatása miatt ez a gyümölcs egyre jobban középpontba kerül – antioxidáns vegyülete pozitív hatással lehet a bél mikrobiom-összetételére, valamint gyulladáscsökkentő hatású.

hirdetes


A fajtái leveléből készült kivonat a fenol- és antociánsavtartalma miatt érfalvédő hatású.


Aszalt szilva


Az aszalt szilva azért került fel listánkra, mert a gyümölcsök hazánkban a téli hónapokban hiánycikknek számíthatnak, szezonalitásuk miatt, így érdemes a melegebb hónapokban előre gondolkozni, és egy részüket aszalt formában tárolni télire. Ezzel egy alternatív megoldást kapunk a szervezetünknek megfelelő tápanyagok elfogyasztására.

hirdetes


A szilva aszalt formában is remek rostforrás, túlzott fogyasztása azonban hashajtó hatású lehet. A szárított formája csupán néhány dologban különbözik a nyers változattól – egyes mikroelemek mennyisége csökken, mégis sok fitonutriens koncentrált formában jelen marad. Antioxidáns kapacitása kiemelkedő, oxigén szabadgyök-kötő képessége kimagasló. 


Fogyasztása kapcsán egyedül kisgyermekek kapcsán kell odafigyelni fogyasztásukra, ugyanis kémiai anyagokat használnak a növény színéhez, puhaságához, melyek nyomokban még kén-dioxid-maradványt tartalmazhatnak.


 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Festés utáni takarítás

A festési és mázolási munkálatok után rengeteg szennyeződés marad a helyiségekben, melyeket... Tovább

Húsvéti locsolkodás

Vízbevető, vízbehányó hétfőnek nevezték, ugyanis még ötven évvel ezelőtt is elterjedt... Tovább

Tovább a lexikonra
Ebéd Egészséges életmód Egészséges táplálkozás Konyha